Metuo JJB Prestige 330 ozvuku. To je klon (mada je i on made in USA) KK Pure Mini sistema i kosta nekih 50$. Samo sam stigao da ga probam na pojacalu i zvuci dosta obecavajuce, nema onog krestavog piezo prizvuka koji mrzim. Izgleda da je bolja varijanta kad se piezo element lepi na plocu odozdo direktno ispod sedla nego da se stavi u sendvic ispod sedla i da bude pod konstantnim pritiskom. Metucu neki clip cim povezem laptop i interface.
Zamenio civije mnogo boljim Hipshot GripLock Open Gear. Ne znam zasto nisu popularnije, pristupacne su (50ak $), zakljucavaju, made in USA i izgledaju odlicno. Uz to, imaju mnogo raznih opcija sa dugmadima svih oblika i boja i imaju UMP - ove limcice koje stavis ispod civije i onda ne moras da busis glavu da usrafis u drvo. Interesantan pristup i stvarno ubrzava instalaciju. Nije sad nesto prelepo, al u ovom slucaju lim ima oblik original isti kao Taylor glava, pa i ide uz nju

Uradili smo sa caletom slotting bridge-a. Ideja je da se zaseku rupice za pinove tako da zica cela upadne tu. Onda nema potrebe za zasecenim pinovima, pa mogu ili da se zaseceni zarotiraju za 180 stepeni ili da se zamene obicnim nezasecenim koji su mnogo trajniji. Kad su rupice tako zasecene zica nekako bolje naleze na telo, pa je moguce izvaditi pin dok je zica pod tenzijom. Cini mi se da je operacija malo povecala glasnocu i jasnocu gitare, kao da se vibracije bolje prenose na telo.

Kad sam vec bio tu, zamenio sam pinove mnogo lepsim stewmac ivoroid pinovima. Doduse, veci su za malo, i sama glava a i "vrat" pina, pa je bilo potrebno malo osmirglati da upadne lepo.