Pre sat vremena sam uneo u kuću novostečenog Taylora 416 CE. Verovatno ste i sami videli oglas na K/P, pa znate o kojoj gitari se radi. Gitara zvuči perfektno i nema tragova korišćenja, baš onako kako mi je kupac opisao. Ono što mi je pokvarilo raspoloženje je naprslina na laku, tj, naprslina koja zalazi i u binding, na mestu gde se štikla vrata spaja sa leđima korpusa gitare.
Kupac mi je deluje kao pouzdan čovek, a naknadno mi je poslao i sliku gitare na kojima nisam primetio defekt koji opisujem. Gitaru je od kupca preuzeo moj prijatelj koji je to veče radio kao tonac na koncertu Van Gogha- Gitara je prestajala u koferu ceo koncert, ispod miks pulta, nakon toga autom prevezena do hotelske sobe i to je to. Odnosno, to su infomacije koje su meni rečene. U ovog prijatelja imam dosta poverenja pa ne mogu da se bavim lošim mislima da mu je ispadala gitara ili je davao nekome.
Mojih par pitanja: Da li je promena temperature toplo (3h) - hladno (1h) - toplo (cela noć), pa sutradan voznja u gepeku putničkog automobila a gitara sve vreme u koferu mogla da napravi nešto ovako ili možda i neka mehanička trauma , potres? Da li treba nešto preduzeti, tj da li postoji mogućnost da s epukotina proširi? Napominjem da je pukotina smao u banjdingu, tj ne ide udrvo a vrat deluje prilično stabilno.
Svestan sam da mozda zvučim nesuvislo, ali svaka pomoć bi mi dobro došla.