Prvo da vam se malo predstavim.
Ja sam Nikola. Imam 11 god i idem u treći razred n.muzičke škole (gitara) a peti osnovne.
Obožavam gitare, muzičku školu završavam sa lakoćom a već tri godine baš svakog dana vežbam. Obožavam javne nastupe i takmičenja na kojima sam
osvojio puno prvih nagrada. Najveća mi je želja da upišem Akademiju i postanem profesor gitare.
Za sada imam tri gitare.
Prva je klasična Hopf koju mi tata kupio polovnu na buvljaku za moju ušteđevinu od 1000 din. Na njoj sam svirao i igrao se sve dok nisam upisao muzičku školu kada je profesor tati rekao da zaslužujem daleko bolji instrument. Puno smo čitali i raspitivali se o izboru za kupovinu prve klasične gitare a izbor je pao na Yamahu CG122MC. To je predivan instrument, mat finiš, kedrovina a ove godine koristim Hannabach žice i gde god sam svirao a naročito na takmičenjima svuda je bio komentar: Yamaha CG122MC zvuči fantastično, ozbiljan instrument i verovatno najbolji izbor za 30.000 din.
Treća gitara koju imam je elektična Epiphone SG koju sam dobio od tate kao nagradu za vredno učenje i vežbanje ali nju retko sviram, više se s'njom igram i ekspirimetišem na letnjem raspustu. Sve gitare volim a klasičnu obožavam.
Ja sam moju Yamahu savršeno očuvao i posle tri godine izgleda kao nova,bez tragova korišćenja i mogao bi još godinama da je koristim ali od Septembra nju nasleđuje moj rođeni brat koji kreće u prvi razred muzičke a ja dobijam nov instrument

I ovog puta želim da napravim ''savršen'' izbor baš kao kad sam kupio Yamahu CG 122 MC ali ovog puta to mora da bude gitara daleko višeg ranga, koncertna, za ozbiljna takmičenja i taman dobra da posluži i za akademiju..........a cenovno od 500 eura do 1.000 eura s'tim da jeftinija je i poželjnija

Eto, svaki savet i predlog je dobrodošao a meni lično se puno toga svidja.....od ručno gradjenih (majstorskih) gitara, Alhambre 5P ili 7P, Manuel Rodrigez D ili E,
Yamaha GC...