Хмммм... Пази, ово што се тиче пиезо озвуке и материјала горње плоче... Није то баш нужно тако, шта више има гомила људи који тврде да је баш супротно. Што нас не доводи до закључка који лако може да се примени, него само указује на то да је озвучавање акустичног инструмента једна много компликована активност

Оно што на једној гитари ради перфектно не мора и на другој да ради подједнако добро. Зато све што сам наводио до сада обавезно носи ону напомену "у теорији".
Искрено говорећи, ја не волим магнет као озвуку за акустичну гитару. Имао сам врло тврд став док нисам испробао Seymour Duncan Mag Mic, али као што му и име каже то није само магнет, него комбинација магнета и микрофона, и у време кад сам ја то први пут испробавао коштао је негде око 230 евра. И генерално нисам био посебно одушевљен ни са једним јефтинијим решењем озвуке за акустични инструмент. То није снобовски став, него је просто одраз искуства, нема пристојног тона озвученог акустичног инструмента за мале паре. Наравно, шта је то пристојан тон акустичног инструмента није баш јасно дефинисано, све то зависи од тога шта људи очекују. Некима је пиезо испод седла директно у разглас тотално прихватљив тон. Некима је само добар кондензаторски микрофон испред гитаре довољно добар вид озвуке. И за свако решење између ова 2 екстрема имаш људе који ће да ти кажу да им је баш то одличан тон.
Било како било, ако идеш у разглас, шта год да одабереш као озвуку треба да имаш још макар неки пасивни DI box. На крају је фора у каблу. Ако седиш одмах поред миксете и имаш кабл од 2 метра онда ћеш и да се провучеш без икаквих додатних уређаја, али како је то најређа комбинација, и како ти треба обично бар 4 метра кабла до миксете онда је крајње препоручљиво да имаш макар DI box и да између DI box-а и миксете обавезно иде микрофонски кабл. Да сад не идемо много у ситна цревца што се тиче технике... Поента је да инструментални кабл дужи од 3 метра (мада многи тврде да је граница већ на 2 метра) купи свакојаки шум, те да без DI box-а тај шум буде опасно појачан у разгласу. То посебно долази до израђаја код пасивне озвуке, где гласноћу на миксети треба да подесиш доста високо.