Epiphone PR-4 E

Post Reply
rihverb
Posts: 36
Joined: 03 Mar 2015, 20:55

Epiphone PR-4 E

Post by rihverb » 14 Nov 2016, 11:47

Nasao sam polovnu na oglasima i s obzirom da je nisam vidjao ranije interesuje me sta mislite o ovoj gitari. Ona je i ozvuceno, sto me za tu cenu malo i birne. Epiphone kaze da je telo od mahagonija (za koji nisam siguran koliko je dobar) ali sigurno je bolji od lipe, pogotovu za budget gitaru.

Takodje, dobrodosli su predlozi za gitare do stotinak evra.

Kristijan
Uvaženi član
Posts: 4347
Joined: 09 Aug 2007, 12:20

Re: Epiphone PR-4 E

Post by Kristijan » 14 Nov 2016, 18:23

Уопште не мора да значи да је гитара неупотребљива, у више наврата сам се изненадио колико неки њихови модели коштају и како звуче. Истина, изненадио сам се како неки комади имају потпуно погрешну геометрију, што ми говори да им је контрола квалитета на врло ниском нивоу, па је увек мачка у џаку кад купујеш њихове гитаре, осим ако се не разумеш баш добро и можеш да провериш сва спорна места.

Нов пакет кошта око 200 евра, и та гитара се иначе, колико ја знам, продаје само у пакету. Дакле ако изузмемо оне ситнурије које добијаш у пакету које су најгорег квалитета и немају никакву вредност (футрола је од најтањег једнослојног материјала и чува гитару само од прашине, никако не препоручујем да у зимским месецима носиш гитару у томе; ремен најслабијег квалитета који највероватније има од скаја оне завршетке са рупама за дугме, то цркне врло брзо; трзалице које највероватније нећеш да користиш, него ћеш да нађеш неке по својој мери; диск са инструкцијама који данас заиста не представља никакву вредност јер све то и много више имаш на интернету) и ако изузмемо појачало које није сасвим рђаво али је дискутабилне употребљивости (врло мали звучник, а предвиђано да буде двоканално појачало, има улаз за гитару и улаз за микрофон, па капирам да је идеја да буде употребљиво за соло наступе, за некога ко пева и свира... међутим, из толицног звучника не може да изађе баш много тога... но добро, можда ипак некако може да послужи за кућне пробе...) онда остаје гитара која рецимо да вуче 3/5 цене пакета, дакле негде око 120 евра. Ако се гитара продаје без ових осталих џиџабиџа онда као половни инструмент не сме да кошта више од 80-90 евра. То да имаш на уму ако планираш да пазариш. И ако се не разумеш у гитаре да поведеш неког ко се добро разуме да не би купио неко криво весло. Epiphone у тој нижој класи уме да направи инструмент за који ћеш да зинеш од чуда, да не верујеш колико фино ради за те паре, а може да буде и тотално смеће, и то стриктно јер се не води баш много рачуна шта ће да се спакује у кутију у фабрици.

rihverb
Posts: 36
Joined: 03 Mar 2015, 20:55

Re: Epiphone PR-4 E

Post by rihverb » 14 Nov 2016, 19:22

Kristijane, nadao sam se da ćeš ti videti ovaj post i da ćeš odgovoriti, jer ti jednostavno objasniš sve što treba. Stvarno mislim da se retko ko na forumu tako razume u gitare. Hvala ti. I iz tvoje priče shvatam da mi ovo i nije neki izbor s obzirom da ne mogu da idem da vidim gitaru, ali tražiću nešto slično. I da, ako imaš ti ili neko predlog ili preporuku, koje sigurno nisu brojne ako se uzme moj budžet, ali bar da nešto imam.

Kristijan
Uvaženi član
Posts: 4347
Joined: 09 Aug 2007, 12:20

Re: Epiphone PR-4 E

Post by Kristijan » 14 Nov 2016, 20:27

Ако јуриш половно онда је тешко препоручивати, јер никад не знаш шта може да се нађе... Најбоље је да пробереш пар понуда у складу са твојим буџетом па постави линкове, не могу ништа паметније да ти кажем од тога. Нађе се понекад и за 50 евра половна гитара која је сасвим употребљива, а често људи за 100 евра продају гитаре за које ја не бих дао толико ни да су ганц нове у продавници.

Немој да буде комплетна гитара од липе као оне најјефтиније Stagg гитаре, гледај да није скроз зафарбана да макар мало можеш да наслутиш од чега је направљена, и ако је икако могуће гледај да купујеш тако што ћеш прво гитару да видиш.

rihverb
Posts: 36
Joined: 03 Mar 2015, 20:55

Re: Epiphone PR-4 E

Post by rihverb » 15 Nov 2016, 11:59

Onda verujem da je najbolje da odem u prodavnicu i probam sve moguce. Sada mi se čini dobro što se tiče novih, Epiphone DR 100, pa ću videti.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest