Прво, муљаторска је фора да се нигде не помиње тачан модел гитаре и да се не наводе никакве релевантне спецификације него лик само копира исти текст за сваку гитару. "Одрађен сетап, лака за свирање"... То је тотално индивидуална ствар, апсолутно ништа не говори о гитари. "Шипка у врату, ради савршено". Ма не, биће прутић у врату на гитари која има челичне жице! Па наравно да има шипку у врату. Друго, шипка ради или не ради, 1 или 0, као на спортској прогнози, ако не ради онда скоро као да је и нема. Чуј, ради савршено... Смејурија.
Лако се провали та муљаторска жвака. Ето, није да те интересује класична гитара али ми је било занимљиво како представља Мелодија Менгеш гитару. Једна од најбољих гитара које је имао... Опет констатација која не говори ништа о самој гитари а дефинитивно говори о томе да човек баш и није имао озбиљне инструменте, или да напросто има бескрупулозни адвертајзинг. C-106 није чак ни у Мелодијиној понуди била најјачи модел него је то био C-108. Друго, то што је коришћена у музичкој школи заправо значи да ја акана по читав дан, у 2 смене, да су је користили сви ученици школе. Није никаква препорука. Да не причамо да је то инструмент који је вероватно у употреби од краја осамдесетих јер их после тога код нас и није било у продаји, само су се препродавали стари инструменти, да као јефтина гитара сигурно није имао не знам какав третман, да као инструмент који није прављен од врло квалитетних материјала није баш старио достојанствено, а ја могу да ти потврдим да су тим гитарама чивије биле слаба тачка од првог дана па није реално очекивати да 30 година касније раде боље.
Чисто сумњам да човек има и једну гитару која је посебно вредна пажње.
Stagg гитаре не нуде ништа више од горе описане SX гитаре.