Ozvucena akustara za 500-600e?
Ozvucena akustara za 500-600e?
Molim za pomoc. Godinama sviram na ozvucenoj hohner-ici, ali bih sad da je prodam i uzmem nesto ozbiljnije.
Dakle, ozvucena akusticna gitara; oko 500-600 eura sam spreman da izdvojim. Sviram u bendu, pa mi je bitno da bude kvalitetno ozvucena, zbog zivih svirki. Dosao bih do BG-a, samo pomozite sa izborom, tj. koju marku, i u kojim radnjama imaju veliki izbor?
Unapred hvala
Dakle, ozvucena akusticna gitara; oko 500-600 eura sam spreman da izdvojim. Sviram u bendu, pa mi je bitno da bude kvalitetno ozvucena, zbog zivih svirki. Dosao bih do BG-a, samo pomozite sa izborom, tj. koju marku, i u kojim radnjama imaju veliki izbor?
Unapred hvala
Re: Ozvucena akustara za 500-600e?
O tome je dosta bilo reči na forumu (pročešljaj malo).
Ja sam mišljenja da je u tom cenovnom rangu najgori odnos kvalitet - cena.
Međutim ako si rešio "da se častiš" novom gitarom Yamaha je uvek dobar izbor (za te pare).
Nije loše i da pogledaš oglase. Možda naletiš na jako, jako dobru gitaru za 500-600 eur.
Ja sam mišljenja da je u tom cenovnom rangu najgori odnos kvalitet - cena.
Međutim ako si rešio "da se častiš" novom gitarom Yamaha je uvek dobar izbor (za te pare).
Nije loše i da pogledaš oglase. Možda naletiš na jako, jako dobru gitaru za 500-600 eur.
A za koliko gore, odnosno dole (mislim na cenu) se dobija dobar odnos kvalitet/cena? I neki predlog... 

Naravno uvek zlatno pravilo probaj gitaru pre kupovine jer sto se nekom svidja tebi apsolutno ne mora, a 600€ nije malo para, o ne!
Ja sam u vrlo slicnoj situaciji trenutno kao ti i reci cu ti koji su moji apsolutni favoriti koje kupujem polovne btw, za otprilike toliko ili nesto malo vise para.
Na pocasnom mestu br. 1. Fender Ga-45sce - apsolutno neverovatno mi lezi gitara gornja i donja ploča puno drvo smreka/palisander i laminirane strane palisander (rosewood) Probao je u Mitrosu i svidela mi se u kompletu samo mi nije trenutno odgovarala cena a i ta je bila defektna, tj nije bila za prodaju.
2. Fender ESA-10CE bez texta kompletno puno drvo i cekam da se negde pojavi polovna za prodaju, jos je bolja od 1. samo je nema nigde za kupiti
3. Crafter GAE-45/N samo gornja ploca puno drvo ostalo laminat - osim sto je vrh gitara po muzickim osobinama i u estetskom pogledu prednjaci ali kako ko voli
To su dakle moji favoriti i neku cu da udomim uskoro nadam se a mozda i dve kako bude.
Ako naidjes na neku polovnu Yamahu iz L serije siguran sam da neces da pogresis, samo za tvoju sumu novca to bi mogla da bude najverovatnije Lx?6 eventualno 16, ali to je vec nesto sto zavisi dosta i od srece.
Nadam se da sam ti makar malo pomogao u odluci, a ti javi kako si prosao
Uzdravlje!
Ja sam u vrlo slicnoj situaciji trenutno kao ti i reci cu ti koji su moji apsolutni favoriti koje kupujem polovne btw, za otprilike toliko ili nesto malo vise para.
Na pocasnom mestu br. 1. Fender Ga-45sce - apsolutno neverovatno mi lezi gitara gornja i donja ploča puno drvo smreka/palisander i laminirane strane palisander (rosewood) Probao je u Mitrosu i svidela mi se u kompletu samo mi nije trenutno odgovarala cena a i ta je bila defektna, tj nije bila za prodaju.
2. Fender ESA-10CE bez texta kompletno puno drvo i cekam da se negde pojavi polovna za prodaju, jos je bolja od 1. samo je nema nigde za kupiti
3. Crafter GAE-45/N samo gornja ploca puno drvo ostalo laminat - osim sto je vrh gitara po muzickim osobinama i u estetskom pogledu prednjaci ali kako ko voli
To su dakle moji favoriti i neku cu da udomim uskoro nadam se a mozda i dve kako bude.
Ako naidjes na neku polovnu Yamahu iz L serije siguran sam da neces da pogresis, samo za tvoju sumu novca to bi mogla da bude najverovatnije Lx?6 eventualno 16, ali to je vec nesto sto zavisi dosta i od srece.
Nadam se da sam ti makar malo pomogao u odluci, a ti javi kako si prosao

Uzdravlje!
Lx16 nisu ozvucene gitare, a coveku treba ozvucena. Inace mnogo fine gitare, LJ je moj favorit.
Yamaha CPX15 gitare bi mogle da obave posao i cini mi se da upadaju u taj cenovni rang.
Pokusaj ti ipak sa oglasima. Ako me secanje sluzi, ti si ovde dao oglas za Hohnera i Yamahu. Bese Yamaha 720... 730? Problem je sto i CPX ima samo gornju plocu od punog drveta, isto kao i 720. OK, razlikuju se ti istrumenti, ali ne toliko koliko im se razlikuje cena. Od 700 do 1000 eura - to ti je cena za jace akusticne gitare u prodavnici. Mislim da ces definitivno bolje da prodjes sa oglasima.
Yamaha CPX15 gitare bi mogle da obave posao i cini mi se da upadaju u taj cenovni rang.
Pokusaj ti ipak sa oglasima. Ako me secanje sluzi, ti si ovde dao oglas za Hohnera i Yamahu. Bese Yamaha 720... 730? Problem je sto i CPX ima samo gornju plocu od punog drveta, isto kao i 720. OK, razlikuju se ti istrumenti, ali ne toliko koliko im se razlikuje cena. Od 700 do 1000 eura - to ti je cena za jace akusticne gitare u prodavnici. Mislim da ces definitivno bolje da prodjes sa oglasima.
O da, jesu!Kristijan wrote:Lx16 nisu ozvucene gitare, a coveku treba ozvucena. Inace mnogo fine gitare, LJ je moj favorit.
Sve koje imaju X iz L serije su ozvucene, tj LLX?6, LJX?6,LSX?6 +/- C za cutaway (26 i 36 ali su stvarno mnogo skupe, a imas i 6 + signature isto ozvucenu, dok x16 nema ni da se zakunes, ali 16 mozes da nadjes dodatno ozvucene mislim kao polovne bilo ih je cak i u Srbiji, na tu sam varijantu mislio)
ko ne veruje meni neka veruje internetu

http://www.yamaha-europe.com/yamaha_eur ... index.html
http://www.yamaha-europe.com/yamaha_eur ... index.html
http://www.soundslive.co.uk/product~id~4494.asp
http://www.soundslive.co.uk/product~id~4495.asp
Ova nije, i na to sam mislio kad sam rekao da nije ozvucena, a ti si posle naveo druge modele koji jesu. Racunam da umesto "x" stoji L, J ili S a umesto "?" 1, 2 ili 3, s tim da si ti sam suzio izbor na 1 (LJ16, LL16, LS16), i ako mi je predpostavka tacna, to NISU ozvucene gitare. Stvarno ne mozes da tvrdis da je ozvucena neka gitara zato sto naknadno mozes u svojoj reziji da joj dodajes ozvuku. Nije u pitanju poverenje u tebe ili internet. Sve ok, dao si coveku neke korisne informacije, ja sam samo dodao jednu opasku i to je to.b-Looser wrote:... samo za tvoju sumu novca to bi mogla da bude najverovatnije Lx?6 eventualno 16...
Hvala puno, dosta ste mi pomogli. Yamahu sam prodao, a kad prodam i Hohnera, uzimam nesto sigurno. Verovatno Yamahu, jer izgleda da oni imaju najveci izbor kod nas.
Valjda Mitros radi Yamahu, jel da? A gde se moze naci Fender u BG-u?
Valjda Mitros radi Yamahu, jel da? A gde se moze naci Fender u BG-u?
ma OK sve je jasno,nisam lepo napisao evo sada za sve prisutne: L?X16 ne postoje i to je cinjenica.
Zbrka.
Mislite o tome.
Yamaha, Fender - Mitros

se odnosilo nab-Looser wrote: O da, jesu!
Kristijan wrote:... Inace mnogo fine gitare ...
A btw Yamahe CPX15 kostaju 1500€ i vise + PDV i to na site-u music storea pitanje koliko su kod nas znaci 2000 i vise bez imalo blama.Kristijan wrote: Yamaha CPX15 gitare bi mogle da obave posao i cini mi se da upadaju u taj cenovni rang.
Zbrka.
Mislite o tome.
Yamaha, Fender - Mitros
Oooops... izvinjavam se. Provericu onda jos jednom na licu mesta koji je model u pitanju, defitivno jeste neki CPX. A bas sam bio ubedjen da je ovaj...b-Looser wrote: A btw Yamahe CPX15 kostaju 1500€ i vise + PDV i to na site-u music storea pitanje koliko su kod nas znaci 2000 i vise bez imalo blama.
Zbrka.
Mislite o tome.
Kupio Fender Ga-45, jeeeee!!! Hvala svima na pomoci
Cestitam!hdejan wrote:Kupio Fender Ga-45, jeeeee!!! Hvala svima na pomoci
Kakvo je tvoje misljenje o gitari i koliko si je platio na kraju ako nije tajna?
Za zvuk koji ja trazim, savrsena...
Rukovodio sam se cinjenicom da ja sviram ritam gitaru i da mi treba gitara koja moze da podrzi jak ritam, a da ne daje distorziju zvuka, a to je svakako ova gitara. Premda, Yamaha cpx5 (mislim da bese) ima najmeksi vrat koji sam ja svirao. I ton je perfektan, za nekog ko vise solira, svira mirnije, jednostavno ima meksi zvuk. I CPX700 ima perfektan zvuk.
Fender ima Fishman elektroniku, tako da je i sto se ozvucavanja tice vise nego dobra...
Platio sam je 58.000 ali u Nisu, u Mitrosu u BG-u je skuplja. Nadam se da sam i ja nesto pomogao
Pozdrav
Rukovodio sam se cinjenicom da ja sviram ritam gitaru i da mi treba gitara koja moze da podrzi jak ritam, a da ne daje distorziju zvuka, a to je svakako ova gitara. Premda, Yamaha cpx5 (mislim da bese) ima najmeksi vrat koji sam ja svirao. I ton je perfektan, za nekog ko vise solira, svira mirnije, jednostavno ima meksi zvuk. I CPX700 ima perfektan zvuk.
Fender ima Fishman elektroniku, tako da je i sto se ozvucavanja tice vise nego dobra...
Platio sam je 58.000 ali u Nisu, u Mitrosu u BG-u je skuplja. Nadam se da sam i ja nesto pomogao

E pa neka je sa srecom!
I javi za svirku, da dođemo da vas cujemo
I javi za svirku, da dođemo da vas cujemo

Malo zakasnelo a i malo prerano pitanje s' obzirom da dobrom akustarom sebe castim za docek Nove 2009.
Pod "meksi vrat" si mislio da vrat lepo lezi u ruci ili da se manje oseca ,uvek prilicno prisutna prisutna na akusticnim gitarama,tenzija zica.
Dvoumim se izmedju nekih modela Yamaha i Washburn -u zavisnosti od novca koji budem u trenutku kupovine imao.
Yamahu sam imao u rukama samo kao jeftinu klasicnu gitaru tako da o gitarama sa metalnim zicama ovog brenda pojma nemam.
Wasburn ,par gitara.Zvuk predivan.Drvo prosto "dise" i gura napolje zvuk iz kutije ali gitara "pretvrda".Posle pola sata sviruckanja sam morao da odmorim prste iako sam u to vreme imao prilicno zadebljale jagodice na prstima.
Posto ce akustara biti namenjena nekom "tezgarenju" pored dobrog zvuka mi je potrebno i da ne zamara ruku previse.Bilo bi malo nezgodno da za 2-3 sata sviruckanja napravimo 5-6 pauzi

Ozvucena ili neozvucena je pitanje koje cu postaviti kad za to dodje vreme.Kapiram da je bolje kupiti neozvucenu i dobar magnet ili staviti par mikrofona ispred gitare nego kupiti gitaru ciji ce pristojan zvuk unistiti lose ozvucenje i elektronika.
Pri tom mi je malo zalosno kad vidim da je plemenito drvo unisteno rupom koja je u njemu iskopana kako bi se ugradio onaj panel za EQ ,bateriju i ostale "stvarcice" .
Uz to sam prilicno siguran da nema gitare ispod nekih 700-800e koja je dobro ozvucena.

Pod "meksi vrat" si mislio da vrat lepo lezi u ruci ili da se manje oseca ,uvek prilicno prisutna prisutna na akusticnim gitarama,tenzija zica.
Dvoumim se izmedju nekih modela Yamaha i Washburn -u zavisnosti od novca koji budem u trenutku kupovine imao.
Yamahu sam imao u rukama samo kao jeftinu klasicnu gitaru tako da o gitarama sa metalnim zicama ovog brenda pojma nemam.
Wasburn ,par gitara.Zvuk predivan.Drvo prosto "dise" i gura napolje zvuk iz kutije ali gitara "pretvrda".Posle pola sata sviruckanja sam morao da odmorim prste iako sam u to vreme imao prilicno zadebljale jagodice na prstima.
Posto ce akustara biti namenjena nekom "tezgarenju" pored dobrog zvuka mi je potrebno i da ne zamara ruku previse.Bilo bi malo nezgodno da za 2-3 sata sviruckanja napravimo 5-6 pauzi

Ozvucena ili neozvucena je pitanje koje cu postaviti kad za to dodje vreme.Kapiram da je bolje kupiti neozvucenu i dobar magnet ili staviti par mikrofona ispred gitare nego kupiti gitaru ciji ce pristojan zvuk unistiti lose ozvucenje i elektronika.
Pri tom mi je malo zalosno kad vidim da je plemenito drvo unisteno rupom koja je u njemu iskopana kako bi se ugradio onaj panel za EQ ,bateriju i ostale "stvarcice" .
Uz to sam prilicno siguran da nema gitare ispod nekih 700-800e koja je dobro ozvucena.