pomoc oko kupovine

Post Reply
Goja

pomoc oko kupovine

Post by Goja » 27 Jul 2008, 19:07

hey narode sta ima. Kako ste....
Evo drug se popalio na akusticnu gitaru pa bi hteo da je uzme. Ja mu nemogu pomoci posto nemam pojma pa Vas molim da pomognete...
Inace je iz NS i hteo bi da potrosi do 10000din ne vise.
Unapred hvala momci, kao i uvek ocekujem najbolje odgovore od vas.

Ramirez

Re: pomoc oko kupovine

Post by Ramirez » 27 Jul 2008, 19:44

Akusticnu ili klasicnu?

buki85

Post by buki85 » 29 Jul 2008, 19:09

Goja wrote:hey narode sta ima. Kako ste....
Evo drug se popalio na akusticnu gitaru pa bi hteo da je uzme. Ja mu nemogu pomoci posto nemam pojma pa Vas molim da pomognete...
Za te pare moze da kupi mnogo dobru gitaru....U principu i ne trebaju mu saveti koju marku da uzme lepo ode kaze prodavcu daj mi gitaru od 10000 i sigurno ce dobiti dobru akusticnu gitaru....

Goja

Post by Goja » 30 Jul 2008, 19:34

Ramirez wrote:Akusticnu ili klasicnu?
pa akusticnu napisao sam

Goja

Post by Goja » 30 Jul 2008, 19:35

buki85 wrote:
Goja wrote:hey narode sta ima. Kako ste....
Za te pare moze da kupi mnogo dobru gitaru....U principu i ne trebaju mu saveti koju marku da uzme lepo ode kaze prodavcu daj mi gitaru od 10000 i sigurno ce dobiti dobru akusticnu gitaru....
Ajde molim te budi precizniji, sta mi znamo moze da nas zavrne ko god hoce

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Jul 2008, 20:54

Ja mislim da je covek bio cinican. Zaboravi...

Imas puno faktora koje moras da razmotris. Prvo, ako se i ne razume u instrumente, vrlo je korisno ako bar neko zna da svira, pa kad se pojavite u prodavnici da ikako mozete da isprobate gitaru. Drugo, moras da znas da je to dosta skromna cifra, i da nije lako naci instrument za te pare. U toj klasi ima svacega, i nije iskljuceno da ces naci pristojan instrument na kome moze da se svira (ne sa kojim moze da se rade koncerti i koji je ultimativna kupovina posle koje nece vise nikad morati da trazi bolji instrument, ali solidan instrument za ucenje i zabavljanje drustva), ali tu onda treba neki znalac da ide u kupovinu pa da isproba vise uzoraka istog modela, jer kvalitet dosta varira. Trece, bitna stvar je da li namerava samo da isproba kako mu ide to sviranje, ili je cvrsto resen da ce svirati i u godinama koje dolaze. Ako nije nacisto sta ce s tom gitarom, bolje da pokusa da kupi jeftiniji model neke poznateije firme, jer ce takvu lakse da proda ako odustane od sviranja. Ako zna da ce zadrzati gitaru, onda moze da gleda i slabo poznate proizvodjace, jer ce naci za iste pare mozda i malo bolji instrument, jer poznati proizvodjaci nesto para ugrabe prosto na ime. Ovo su ti neke onako vrlo opste smernice. Moj glavni savet je da pristedi jos malo para pa onda da ide u kupovinu, ne valja zuriti sa kupovinom gitare.

E sad, pretresi forum, posto se o kupovini prve akusticne gitare mnogo pisalo, i spomenuto je mnogo modela, a cene kao cene - variraju, i ne znam sta sad ima da se nadje u Novom Sadu. Imas ovde na forumu sve, i adrese prodavnica, i adrese servisa, i kao sto rekoh - predloge za kupovinu... Da ja sad ne bih pisao po ko zna koji put iste stvari, i da ne bih ponavljao ono sto su i drugi po ko zna koliko puta pisali, "prelistaj" starije slicne teme, pa ce ti se sve samo kas'ti...

Post Reply