sta mislite o Florenciji?
sta mislite o Florenciji?
Sta mislite o ovoj gitari, nedavno sam je qpio od drugara i ja licno mislim da je dobra, inace pocetnik sam i ne znam puno o njoj (jos). Pa me zanima sta kazete vi isqsniji da li je dobra marka i da mi kazete neki savet kako da je odrzavam. Evo jedne slike..

Re: sta mislite o Florenciji?
Ma dobra je, KUPI!!!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Plava je ako nishta.... Ma dobra je!
Pa ovako na prvi pogled, ova gitara ima jedno obeležje jako jeftinih gitara, a to je farbana kobilica. To nikad nisam video na ozbiljnije urađenom instrumentu, to čak više nemaju ni instrumenti u klasi od 120 do 150 evrića. To što je plava može da bude znak da proizvođač ne želi da pokaže drvo od kog je rađena gornja ploča rezonatora. Nisi naveo model, ali sve gitare ove firme koje sam video su onako... niža klasa. Za mišljenje o gitari se pita pre nego što je kupiš, a ti si, koliko sam shvatio, već pazario ovu gitaru. Nega... dalje od diretnog uticaja sunca, dalje od vlage, ne ostavljati u gepeku automobila, ne ostavljati u blizini pijanih ljudi, prebrisati žce i grifplatnu posle sviranja krpom, i to je to... ako si picajzla, poveremeno je prebriši sa onim džidžama za isterivanje visokog sjaja na nameštaju (ovo važi samo za lakirane delove, nemoj nikako grifplatnu s ovim da mackaš), mada periodično glancanje suvom pamučnom krpom radi posao sasvim! I da, ako sviraš svaki dan, najkasnije za 3 meseca je vreme da menjaš žice, a poželjno je, ako si u situaciji, da ih menjaš mesečno. Nabavi dobar gig bag, ne običnu futrolu, jer one najjeftinije futrole štite samo od prašine. That's it, go out and be somebody! 
E da, ako dobar gig bag dostiže polovinu vrednosti gitare - onda zaboravi... Biće ok i futrola

E da, ako dobar gig bag dostiže polovinu vrednosti gitare - onda zaboravi... Biće ok i futrola

leee hvala ti Kristijane, vidi se da si bas profi za gitare! Ja sam tu gitaru qpio od drugara za 2500 dinara, a on je platio 8600 a kaze da kosta oko 15000 dinara. Ja je skoro svaki dan sviram a zice menjam takoreci na 2-3 meseca. I ne, nisam picajzla
mrzi me radni sto da prebrisem a kamoli gitaru.. hehe salim se naravno. Vodim racuna o ovoj gitari, bas ono dosta... A kao ti sto kazes da je niza klasa.. mozda.. posto se cesto cuje zujanje kada trznem neke zice. I to me stvarno IRITIRA
Nego nema veze.. vezbacu na ovoj gitari, i kad budem u mogucnosti qupicu bolju
naravno prvenstveno cu vas da pitam ovde na forumu!!
Hvala vam jos jednom!!!

Hvala vam jos jednom!!!
mislim da je to lep grad

Pa ti si nam u startu prećutao ovaj ključni momenat. Za te pare je čisto savršenstvo! Ali gledaj da nabaviš neku bolju gitaru kad uznapreduješ u sviranju.vlada92 wrote:Ja sam tu gitaru qpio od drugara za 2500 dinara
Kristijan wrote:E da, ako dobar gig bag dostiže polovinu vrednosti gitare - onda zaboravi... Biće ok i futrola
Da definitivno zaboravi na gig bag

imao sam jedan ovakav komad samo je bio sunburst, ne plav....ako si dao 2500 din za nju onda si odlican trgovac
mada je bitno i kako je gitara ocuvana......i jos bitnije da li se tebi svidja......

mada je bitno i kako je gitara ocuvana......i jos bitnije da li se tebi svidja......
hehe ma to sam uzeo od dgurara (najboljeg) pa sam zato malo platio.. inace on je platio oko 9k a rekao je da vredi oko 200e... sad jbem li ga... A svidja mi se onako poprilicno.. nije losa za pocetnika 

Ko je njega lagao da ovo veslo vredi 200e ? 

HEHE svi kazu za svoju prvu gitaru da ce je paziti maziti brisati itd.a onda prodje mesec dana pa vide neke ogrebotine=>pola godine i poneka mrlja od piva => godinu dana(bar u mom slucaju) polomljen vrat
!izvinte za offtopic nego ovo mi mnogo lici na neku stagg gitaru koju ima moj drug i znam da je on ko svaki pocetnik bio veoma zadovoljan sa njom(naravno nije imao pojma ni sta je lose a ni sta bitno) tako da bato moj kreni ti da sviras proci ce i ta gitara a onda ce doci druga a ako bas budes ostao pri sviranju ihaj bice svega

Ramirez wrote:Ko je njega lagao da ovo veslo vredi 200e ?

ee bas takoooMaLuCkO wrote: tako da bato moj kreni ti da sviras proci ce i ta gitara a onda ce doci druga a ako bas budes ostao pri sviranju ihaj bice svega![]()

migor8 wrote:Ramirez wrote:Ko je njega lagao da ovo veslo vredi 200e ?i ja se to pitam. Moj drugar je ovakvu istu gitaru,novu,u Stringeru platio 6000
![]()
Ali odradila je ta kampovanja i pijanki ihaha,cak joj je i dva puta lepljen vrat,ali opet fercera
Migor8 prica o mojoj gitari koja je i lomljena i lepljena i razvlacena na sve strane a i dalje radi odlicno! Ima prilicno lep zvuk i necu je menjati dok se ne raspadne!