akustara za pocetnika?
akustara za pocetnika?
okej, imam zarku zelju da naucim da sviram gitaru, pa mi treba vasa pomoc ili pak neki savet..nemam na umu ni jedan model girtare, a ni neko iskustvo sa markama...volim rock muziku i po nesto od panka(npr. Gogol Bordello)..ne planiram nikakav bend da osnujem, vise bih svirao za svoju dusu, tako da bih uzeo neku ne ozvucenu akustichnu gitaru do 110 jura, mada moze i neka preko toga..
Re: akustara za pocetnika?
sacekaj kristijana, on ce ti rado i nasiroko objasinti sta je najbolje 

Ako medju svim ovim temama vezanim za akusticnu gitaru nisi nasao odgovor na svoje pitanje onda ti ni Kristijan nece pomoci
Ne budi lenj,prelistaj malo forum,sve je sazvakano do krajnjih granica ljudske izdrzljivosti...
Inace,dobro dosao na forum

Ne budi lenj,prelistaj malo forum,sve je sazvakano do krajnjih granica ljudske izdrzljivosti...
Inace,dobro dosao na forum

Ja bih jos malo skupljao pare i uzeo bih Yamaha F310 ...
Ja bih poslusao dzonija
ma nije da ja nisam prelista teme...bar deset sam ih procitao do kraja..Yamaha F310 nije losa, mada ja bih ipak jeftiniju gitaru bar za sad..inace uzeo bih neku ne ozvucenu solidnu gitaru, za neko cisto sviranje za dusu i vezbanje pa ako krene kako valja, krenucu da skuplam za elektricnu...ako neko bar moze da mi predlozi koju marku da gledam ili pak neku odredjenu gitaru, to bi bilo super, jer do sada su mi svi prodavci preporucivali SX i Aster(a kolio vidim niko bas ne njusi te gitare)
Ps. ja se izvinjavam ako smaram...
bolje odmah uzimaj elektricnu ako te vise zanima od akusticne !!! A za te SX i Aster ne znam kakve su jer nikad nisam uzeo u ruke te gitare mada nisam cuo da iko hvali te gitare !!!
ja mislim da je bolje da uzmes prvo akusticnu...i to bas tu yamahu F310....to je moja prva gitara i jos je imam....
....

aster zaobidji osim ako nije pitanje zivota i smrti....to je veslo ne gitara
Za te pare je jako teško dati preporuku od srca. Redovno gledam čega ima u prodaji, i nisam uopšte pametan sada šta da savetujem, jer je 110 evra dosta mala cifra. Mogu da kažem šta je upotrebljivo za te pare, ali da baš stojim iza preporuke kao nešto što bih i ja pazario... teško. Ipak razmotri neke od modela koji su ovde na forumu pominjani ranije. Nema tu baš puno manevarskog prostora ako nećeš da odvojiš malo više kinte. Ja to ovako gledam... 30 do 40 evra više... Na šta se potroše, koliko brzo se potroše? Jako brzo odu, i odu na manje više smešne stvari. A ako dodaš tu malu cifru, ipak možeš da kupiš neki gitaru koju nećeš tako brzo prerasti. To je najviše što mogu da kažem.
raf wrote:ma nije da ja nisam prelista teme...bar deset sam ih procitao do kraja..Yamaha F310 nije losa, mada ja bih ipak jeftiniju gitaru bar za sad..inace uzeo bih neku ne ozvucenu solidnu gitaru, za neko cisto sviranje za dusu i vezbanje pa ako krene kako valja, krenucu da skuplam za elektricnu...ako neko bar moze da mi predlozi koju marku da gledam ili pak neku odredjenu gitaru, to bi bilo super, jer do sada su mi svi prodavci preporucivali SX i Aster(a kolio vidim niko bas ne njusi te gitare)
Aster neeeeeeeee..... Pogledaj yamahu bas tu f 310, onda takaminu ali mislim da je ona skuplja nesto
Ako vec ne mozes preko 110 e da izdvojis pogledaj nesto polovno .
okej, onda cu se jos malo strpiti...hvala za savete!
Sta mislite o Takamine G 220?
http://www.mitros-music.com/products/39 ... e_G_220/2/
meni jako lepo zvuci gitara i jako prirodno leze u zagljaj(to mozda nije bitno nekima, al ja sam dugoruk
)
Da li je vredi uzeti, ili da gledam neku drugu...
http://www.mitros-music.com/products/39 ... e_G_220/2/
meni jako lepo zvuci gitara i jako prirodno leze u zagljaj(to mozda nije bitno nekima, al ja sam dugoruk

Da li je vredi uzeti, ili da gledam neku drugu...
Hmmm, nisam svirao ovaj komad. Mada vidim da ima nešto manji trup. Ovo što piše na Mitros sajtu je glupost, ovo nije jumbo trup, osetno je manji od jumbo trupa, manji je čak i od dreadnought trupa. Na Mix Music sajtu piše da je to nekakav NEX rezonator. Ovakav oblik dosta podseća na one "folk" rezonatore, i takav rezonator daje malo reskiji, prodorniji zvuk u višem registru, ali malo plići, skromniji zvuk u nižem registru. Koliko je meni poznato, ovakav balans tona rađen je zbog sviranja u manjim folk orkestrima, da može u višem registru da se progura pored violine i usne harmonike, dok je dreadnought pravljen sa idejom da dovoljno "napuni" zvuk za nekoga ko peva i svira, da mu obezbedi što puniju tonsku podlogu. Koliko vidim, ti si isprobao ovaj instrument, pa pokušaj tvoj utisak sa terena nekako da sravniš sa ovom suvom teorijom. Meni se čini da ti folk rezonatori imaju finu primenu, mada bi to meni uvek bila druga gitara, koja se povremeno koristi zbog specifičnosti zvuka, ali mi ni jedna nije ostavila utisak all-round gitare. Obično lepo zvuče u nekom chicken picking fazonu svirke, oštro, prodorno, na momente čak kao bendžo. E sad mi baš žao što nisam isprobao baš ovu Takamine...
Što se tiče materijala, to je vrlo standardna kombinacija bez iznenađenja. Mahagoni za bočnu i zadnju ploču rezonatora i vrat, smreka za gornju ploču rezonatora. Gledao sam razne fotografije na netu, uglavnom vidim da ima gornja ploča rezonatora dosta gusto složene godove, to bi trebalo da radi fino. Na to obrati pažnju - što paralelniji i gušće postavljeni godovi daju bolji ton. Naravno, laminiran je čitav rezonator, ali ni u toj varijanti to nije zanemarljiva stvar za ton. I obavezno proveri cenu i u Mix Musicu, oni bi trebalo da imaju najveći izbor Takamine akustičnih.
Nadam se da ti ovo nešto vredi.
Što se tiče materijala, to je vrlo standardna kombinacija bez iznenađenja. Mahagoni za bočnu i zadnju ploču rezonatora i vrat, smreka za gornju ploču rezonatora. Gledao sam razne fotografije na netu, uglavnom vidim da ima gornja ploča rezonatora dosta gusto složene godove, to bi trebalo da radi fino. Na to obrati pažnju - što paralelniji i gušće postavljeni godovi daju bolji ton. Naravno, laminiran je čitav rezonator, ali ni u toj varijanti to nije zanemarljiva stvar za ton. I obavezno proveri cenu i u Mix Musicu, oni bi trebalo da imaju najveći izbor Takamine akustičnih.
Nadam se da ti ovo nešto vredi.
- sevastokrator
Kris da te pitam jel grand koncert modeli od martina su sa jumbo trupom