Koji klon Les Paula za početnika (do 200 evra)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koji klon Les Paula za početnika (do 200 evra)?
E ovako..hocu dakupim elektricnu dzitru..znam da ima dosta tema al ja ovakvu nisam nasao nigde ak jesam izvin'te
naime,fasciniran sam od malih nogu Gibson Les Paul-om pa bih ja uzeo jednu njegovu kopiju...u budzet mi se najvise uklava Career Les Paul ima ga u Music centru..znci budzet mi je oko 200e manje-vise..kakva je ta gitara?ili ako mozete da mi preporucite neku?i pojacalo do 100 evra cuo sam da je vox 15r pathfinder dobar..Blake ga je ishvalio...unapred hvala!

Re: Pomozite :)
Pa za te pare jako tesko ces naci dobrog lp, msm jeb**a videces vec....
znam...al ipak jbg..ja sam bubnjar i gitaru sam poceo da sviram iz zezanja i onda me krenulo i znas kako to ide...necu nista previse svirati..ponekad s drustvom i to..ognjen93 wrote:Pa za te pare jako tesko ces naci dobrog lp, msm jeb**a videces vec....
Last edited by -Zola- on 02 Jun 2009, 21:03, edited 1 time in total.
- mislim_stvarno
Za te pare moze samo estetski da lici na LP.
TEMA SE ZOVE "NAJBOLJA GIBSON LES PAUL KOPIJA?"

Znaci nisi trazio:-Zola- wrote: al ja ovakvu nisam nasao nigde
TEMA SE ZOVE "NAJBOLJA GIBSON LES PAUL KOPIJA?"

e onda sry..znam da mi je budzet mali al kupio sam skoro i nove bubnjeve tako da...al za pocetnika potpunog kakav je taj Career LP?
Iz meni neobjašnjivih razloga, ogroman broj ljudi se lepi na izgled Les Paula. Ja sam siguran da Career LP samo to i nudi, da liči na original onako na oko Les Paul je gitara koja svoj specifičan zvuk duguje materjalu od koga je trup, spoju vrata sa trupom, magnetima, uglu pod kojim stoji glava u odnosu na telo... ima tu svačega... Najveći broj kopija samo na oko podseća na LP ali sve ovo drugo što sam pobrojao nije isto. Ta Career je napravljena samo da "peca" ljude koji vole izgled LP-a i tu se priča završava. Ako te interesuje i zvuk koji podseća na original, računaj da je najmanja cifra koju za to moraš da izdvojiš oko 450 jurona, a i to je onako, kroz iglene uši... Original košta mnogo. Ali ono... mnooooogo.
i meni se ta gitara jako dopadala,i stvarno sam zeleo da je imam,dok je nisam probao,i uvideo da je meni onakav vrat,i onoliko kratka skala,meni stvarno lose leze..bas lose..zavisi od ukusa...ali to nikako ne mogu da mu oprostim..
Ja mislim da je sve, na kraju, samo stvar navikemuki17 wrote:i uvideo da je meni onakav vrat,i onoliko kratka skala,meni stvarno lose leze..bas lose..zavisi od ukusa...

cccira wrote:Ja mislim da je sve, na kraju, samo stvar navikemuki17 wrote:i uvideo da je meni onakav vrat,i onoliko kratka skala,meni stvarno lose leze..bas lose..zavisi od ukusa...

na tvom mestu ne bi kupio pojacalo nego bi sve strpao za gitaru i isprosio jos jedno 50tak evra i nakupio 350 i kupio nesto solidno..

Ovo je mozda pametno ako mozes da se stekas u komp...bokicasa wrote:na tvom mestu ne bi kupio pojacalo nego bi sve strpao za gitaru i isprosio jos jedno 50tak evra i nakupio 350 i kupio nesto solidno..
Mozda je to i bolja varijanta, tako sam ja prvo kupio gitaru a tek kasnije uzeo pojacalo, normalno da zvuk nije kao na pojacalu, al za pocetak ce i to biti ok. Meni je bilo vauuu kad sam prvi put ustekao gitaru u komp... a sad kad imam pojacalo ne svira mi se preko kompa
...al za pocetak ce i komp obavljati posao... samo proveri da li kompjuter moze da ti podrzi programe za gitaru, u principu moze, osim ako komp nije praistorijski...

- johnny_b_good
Re: Koji klon Les Paula za početnika (do 200 evra)?
Zvucace ti ok preko kompa dok ne cujes u pojacalu...nemoj probavati pre u pojacalo nego u komp-neces hteti vise stekati u komp 

Re: Koji klon Les Paula za početnika (do 200 evra)?
Hvala svima..ovih dana cu ici do musiccentra da probam neke gitare..pa ak neko moze da mi predlozi neku koja mi se uklapa u budzet..moze i do 250e..