Kupovina el. gitare - preporuke
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Kupovina el. gitare - preporuke
Za koji dan mi stize Hagstrom Ultra Swede LH SBB

-
E ljudi a sta mislite o Aster kompletu???
hvala unapred!

- pseudo_blues
Pozdrav narode!!!
Evo priključih se ovom forumu i ovo je moj prvi post koji se neće baš puno razlikovati od predhodnih na ovoj temi. Naime, treba da da kupim električnu gitaru i nadam se da će mi neko odavde barem malo pomoći. Gitaru sviram (ako se tako može reći) negde oko 3 meseca i totalni sam početnik (mada po godinama se to ne bi reklo
). U opremu se slabo razumem, tačnije, bolje sviram nego što se razumem
). Trenutno se nalazim u fazi prodavanja svega živog iz stana ne bi li uspeo da skupim kintu za gitaru a da ne uzmem neki krš i lom
. Tu mi treba vaš savet!! Trebalo bi da namakem oko 270-300 evra. Inače, od muzike me zanima rok, pre svega onaj Sarajevski (Zabranjeno Pušenje, Elvis J. Kurtovich, Bombaj Štampa, Letu Štuke...) pa mi treba gitara podobna za taj neki zvuk. Inače, počeo sam pohađati školu gitare kod Hrama Svetog Save (Udruženje rok muzičara Srbije - URMUS) i profesor koji me uči preporučuje mi da uzmem polovnog Squier-a jer su, kako on kaže, ove nove lošeg kvaliteta jer se rade u Kini. Vidim da vi na ovom forumu i nemate baš neko ohrabrujuće mišljenje po pitanju Squier gitara, pa me zanima da li nego od kompetentnih ljudi može da mi da neki savet! Unapred hvala svima!
Živeli!!!!
Evo priključih se ovom forumu i ovo je moj prvi post koji se neće baš puno razlikovati od predhodnih na ovoj temi. Naime, treba da da kupim električnu gitaru i nadam se da će mi neko odavde barem malo pomoći. Gitaru sviram (ako se tako može reći) negde oko 3 meseca i totalni sam početnik (mada po godinama se to ne bi reklo

Živeli!!!!
Ima dobrih polovnih Skvajera po oglasima, ali svi kostaju cca 1000 evra
Salu na stranu, toliko precenjenog djubreta ima po oglasima, toliko malverzacija oko gitara & opreme, da bih u bilo koje doba pre odabrao bilo kakvu robu iz radnje od raznoraznog smeca po KP i slicnim sajtovima.
Apropo Skvajera - variraju od gitare do gitare, ali recimo da je ustanovljeno misljenje da sa Classic Vibe serijom Skvajera nema greske. Narocito telad, ultra drazesne gitare (Dweezil™®).

Sad, posto obicno kada neko kaze Skvajer pomisli na strata (a i za fendeč, jelte
), ako je stratokaster pozeljan u ovoj prici, preporucio bih ovaj model:

Ovaj Simon Neal (nikad pre ove gitare cuo za lika, btw) model je odlican, vrlo lepo izradjen instrument koji se odlicno svira, uradili su mu super setap i veoma je mekan i udoban za svirku, barem meni. E sad, mana mu je kvalitet el. komponenti, tj. potovi su krs, magnete treba voskirati, mozda ozicenje promeniti tako da prvi tone kontrolise neck, drugi bridz, posto je ipak handy srolati malo tone bridz magneta za neki mutniji (da ne kazem Gibby) zvuk. Civije su prilicno cvrste i odlicno drze stim i posle upotrebe tremola (bolje nego na mom usa stratu). Sve u svemu, uz bljuzga ulaganje dobije se odlican stratokaster. Cenovno bi trebalo da je u okviru gornje granice budzeta, mozda 20 evra preko. Kao i svaka druga gitara Classic Vibe serije uopste.
Ako se ipak odlucite za polovno, ima po oglasima meksickih stratova i telaca za po 350+ koji evo preko, ali za bolji instrument mozda vredi zrtvovati par casova.

Salu na stranu, toliko precenjenog djubreta ima po oglasima, toliko malverzacija oko gitara & opreme, da bih u bilo koje doba pre odabrao bilo kakvu robu iz radnje od raznoraznog smeca po KP i slicnim sajtovima.
Apropo Skvajera - variraju od gitare do gitare, ali recimo da je ustanovljeno misljenje da sa Classic Vibe serijom Skvajera nema greske. Narocito telad, ultra drazesne gitare (Dweezil™®).

Sad, posto obicno kada neko kaze Skvajer pomisli na strata (a i za fendeč, jelte

Ovaj Simon Neal (nikad pre ove gitare cuo za lika, btw) model je odlican, vrlo lepo izradjen instrument koji se odlicno svira, uradili su mu super setap i veoma je mekan i udoban za svirku, barem meni. E sad, mana mu je kvalitet el. komponenti, tj. potovi su krs, magnete treba voskirati, mozda ozicenje promeniti tako da prvi tone kontrolise neck, drugi bridz, posto je ipak handy srolati malo tone bridz magneta za neki mutniji (da ne kazem Gibby) zvuk. Civije su prilicno cvrste i odlicno drze stim i posle upotrebe tremola (bolje nego na mom usa stratu). Sve u svemu, uz bljuzga ulaganje dobije se odlican stratokaster. Cenovno bi trebalo da je u okviru gornje granice budzeta, mozda 20 evra preko. Kao i svaka druga gitara Classic Vibe serije uopste.
Ako se ipak odlucite za polovno, ima po oglasima meksickih stratova i telaca za po 350+ koji evo preko, ali za bolji instrument mozda vredi zrtvovati par casova.
- pseudo_blues
Sinoć (jutros) sam ostao na forumu do 4 sata. Uzimajući u obzir moj budžet a i forumska razmatranja, najlogičniji izbor se svodi na Yamahu 112 ili Squier strat standard. Cena Yamahe u Mitrosu je oko 23 000 a Squiera oko 25 000. Što se tiče Classic Vibe-a, koji uzgreg koša 33 000,tu se svi slažu da nema greške ali mi probija budžet naročito ako se uzme u obzir to da ću morati pored kinte za gitaru da puknem jos koju hiljadu za kablove, kajs, stalak... Mene jedino buni to da li je stvarno toliko loša izrada danasnjih novih Squiera koji se rade u Kini i da li je ta razlika imeđu Kineza i Japanca ili Korejanca toliko velika da je bolje kupovati polovno? Ja uvek glasam za novo ali u ovo se ne razumem. Što se tiče uštede na časovima, morao bih da batalim koji mesec jer plaćam na mesečnom nivou (50 evra) a sad sam se baš naložio, tako da slaba vajda od toga!
Hvala na savetu!

A sta se danas ne pravi u Kini ?! 

- Haralampije
God created the World everything else is made in China
-
Kad bi neko mogao da mi kaze kakvi su paketi el. gitara i pojacalo da li je to vredno para.....npr. Aster komplet???
- Haralampije
Za pocetnike i zajebanciju po kuci verovatno odlicni.Ortak je pre jedno 6-7 godina kupio taj aster paket(tad je za 14000 dobio i djitru i kofer i pojacalo,sto mu je bilo super,s obzirom da mu to sluzi za zajebanciju)
-
Ok to nego meni treba vise za bend.....pa kako su se pokazali ti kompleti za neke svirke i koji su kompleti po vama najbolji ? 

Pojacalo koje se dobije u gitarskom paketu je obicno suvise malo i neozbiljno cak i za probe, a kamoli za svirke. Gitara je slicna prica, ako si pocetnik lepo ce te sluziti donekle, ali ces je vrlo brzo prerasti.
-
Pa sviram oko godinu ipo, i odlucio sam da uzmem samo pojacalo jer je ova moja ozvucena akustara prilicno dobra, a i ne bi da uzmem neki krs za sviranje sa bendom.....

- Haralampije
To(a i svi ti paketi) za svirku nije ni predvidjeno,jedino ako pravis kakvu sedeljku u gajbi pa se zezas sa drustvancetom.
-
Pa nije bas zezanje tako da necu da uzmem nikakav paket....

-
E sta mislite o ovoj gitari......http://www.mitrosmusic.com/proizvod/531 ... er-GT-WKB/