Ja za elektricnu koristim Rotosound - roto pinks i Ernie ball - Super slinky, zavisi sta nadjem.
Za bass uglavnom daddario....sve zavisi od trenutne materijalne situacije

@WildChild
DR sam vidjao u artistu.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Najčešće se slažem sa tvojim mišljenjem i načinom razmišljanja, ali ovde nikako, bar ne u potpunosti.Rocket Roll wrote:Za žice je dugo važilo što i za kineske gitare - proizvode se pod miliJon različitih imena, a u stvari sve dolaze iz tri fabrike.
...
Robne marke, dakle, nisu isto što i proizvodnja. Ako se ne varam, tokom vremena su svoje posebne pogone za proizvodnju žice stekli - od većih kompanija - D'Addario, Dean Markley, Ernie Ball, GHS, Rotosound i Thomastik.
...
Zato ljudi, molim vas, ne budite potrošači, budite muzičari. Žica je žica je žica: niko tu ne može da izmišlja toplu vodu. To što jedne dolaze u vrlo seksi a druge u ne toliko seksi Pakovanju - to nije muzika.
Baš u tome je stvar - koliko ja znam (ukoliko svet nije sasvim poludeo!), fabrike koje naručuju žice nemaju mogućnosti da zahtevaju isto ono što zahtevaju proizvođači mikroskopa ili proizvođači sočiva za skupe fotoaparate.Sava wrote:Svojevremeno su u Japanu postojale samo dve fabrike sočiva... inžinjeri ovih fabrika su projektovali optiku i naručivali kod proizvođača sočiva da im nanaprave optiku po njihovim crtežima i da ih presvuku takvim i takvim zaštitnim slojevima. Potpuno ista stvar je sa žicama.
Sava wrote:Da nije tako sve žice bi zvučalo identično na jednom isnstrumentu, a to jednostavno nije tačno. Posebno dobro čujem razliku na akustičnoj gitari..
U odeljku Izrada i održavanje instrumenata imaš i savete posetilaca foruma, i linkove na kojima možeš da se informišeš o setupu gitare, dosta se pisalo o tome. Search je keva.maverick_nis wrote: Nego,jer smem ja sam da "podizem" i "spustam" zice na kobilici,mislim jer smem tu da vrtim shrafove sam,jer necu nesto da *****,posto mi tanje zice malo zakacinju zadnja 3-4 praga?????
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest