el gitara ili akusticna
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: el gitara ili akusticna
Ka sto e dosta puta receno na forumu za 200 evra neces naci po zvuku kopiju les paul-a,za 400-500 mozda.Sto se tice pacifice (stare) ne bi imao potrebu da radis menjanje magneta,ja samsamo rekao da je nova bolja i skuplja i to ne malo.
kolko je nova?
ZNACI KUPIM STARU ZA 20000 I NISTA NE MORAM DA MENJAM???
ZNACI KUPIM STARU ZA 20000 I NISTA NE MORAM DA MENJAM???
Nova u lyri kosta oko 27 000 (imaju sunburts i natural satin) ta je odicna i ja bih je uzeo,ali sa vox amplug koji sam isto plairao da uzmem izaslo bi me 31 000 sto mi je bilo mnogo.Da napomenem da ta nova ima odlicne 009 zice,ako ti nesto znaci.Sto se stare tice i to je dobar instrument,ali nekako me nije privukla,otidji mitros i probaj.Magnete ne moras da menjas,mozda u buducnosti kad ti se oformi ukus,pa budes hteo neki drugi zvuk,inace ovi rade ok.I jedan savet za kraj:Ovaj forum je zaista veoma koristan,ali dok uzivo sam ne cuje i ne probas neces znati sta i kako.Eto npr ja sam bio ubedjen da uzimam pacificu i na kraju sam uzeo aria xl dlx.
A ONAJ JACKSON DINKY STO HVALE: http://www.mitros-music.com/products/27 ... 2%84%A2/1/ ?
A OVAJ LP JE MALO SKUPLJI: http://www.musiccentar.com/i-2710/epiph ... cna-gitara - KAKAV JE ON?
Ma ok sve za pacifiku, ali kad bi bila oblik LP...
A OVAJ LP JE MALO SKUPLJI: http://www.musiccentar.com/i-2710/epiph ... cna-gitara - KAKAV JE ON?
Ma ok sve za pacifiku, ali kad bi bila oblik LP...
Hm cek malo,kakvu muziku mislis da sviras?Ove dve gitare ne preizvode ni blizu slican ton.Verovatno znas da je jacson metal gitara sa mnogo tvrdjim magnetima naspram gibson les paul-a?Za taj konkretno jackson sa cuo da mnogi hvale,ali metalcuge
Evo t review za jack-a http://reviews.harmony-central.com/revi ... Dinky/10/1
Sto se tice epiphon-a tu ti stvarno ne mogu nista reci.Mnogi govore da su precenjeni i to da les paul zvuk bez 400-500 evrica nema,kao sto sam rekao.Pazi jedno je sigurnoi tesko ces naci gitaru u koju ces biti zaljubljen estetski i zvucno.Ako imas 27 000 ja bih isao na pacifica 112 v u lyra style-u

Sto se tice epiphon-a tu ti stvarno ne mogu nista reci.Mnogi govore da su precenjeni i to da les paul zvuk bez 400-500 evrica nema,kao sto sam rekao.Pazi jedno je sigurnoi tesko ces naci gitaru u koju ces biti zaljubljen estetski i zvucno.Ako imas 27 000 ja bih isao na pacifica 112 v u lyra style-u
a da, znam za jacksona. ali meni je jedna od omiljenih grupa metallica.
ali takodje i: GnR, Zeppelin... a yamaha moze da pokrike sve zanrove?
nisam cuo jacksona u gore pomenutim bendovima-kakav bi bio?

nisam cuo jacksona u gore pomenutim bendovima-kakav bi bio?
Najbolje da ti malo cunjas po gradu i da gledas kakav tacno zvuk oces ... Za te pare ti je najbolja pacifica ali najbolje da vidis kakav tacno zvuk oces ... idi isprobaj jacksona i pacificu pa ces videti razliku !!! Realno za pocetak su ti sve gitare dobre ali sto posle par meseci da se nerviras

ma ja zivim u vrbasu, i tu mogu da probam NISTA. a neke kopije fendera: moj drug planira da uzme squier za 20000-kakvi su oni?
Pacifica je dosta univerzalna gitara ima hum za tvrdji zvuk i singll coil za baladice.Mogao bi i metallicu samo ne znam da li bi mogao onaj njihov prvi trash period,mada dosta toga zavisi na sta kacis gitaru (distortion pedala,procesor)Kako nisi cuo Jackson,pa James iz metallice svira jackson-a,dok Kirk svira uglavnom ESP gitare (ovo je samo za metal jako tvrde giatre po zvuku
).Po nekom mom misljenju,dobar posao rade sto se univerzalnosti tice gitare za switchom (pretvara humbucker u single ) kao npr moja aria ili yamaha rgx 220,rgx 440 imas te yamahe u mitrosu na popustu,sada su 23 000 mozes i njih da cujes,samo kod njih kao i kod arie moras da ogranicis koriscenje floyd rose-a da bi ti gitara drzala stim (pacifica nema floyd rose,vec standardni vintage tremolo)

ma cuo sam za jackson!!!! nego ne znam-kakav je u izdanju GnR ZZtop i Zeppelina?
najverovatnije ako mi bude legla u ruci uzecu PAC 112 ili mozda Dinky(ako ne moram da mu menjam magnete i ta sranja)...
a za squire?
najverovatnije ako mi bude legla u ruci uzecu PAC 112 ili mozda Dinky(ako ne moram da mu menjam magnete i ta sranja)...
a za squire?
Na jacskon=u neces svirati zzija i zeppelin,gnr mozda.Za squiere ti opet mogu reci samo price.Nisam mi uzimao u obzir pri kupovini,cuo sam da im je drvo lose,e sad to verovatno zavisi od cenovnog ranga kao i uvek.Neki ga hvala,sto nije nemogce naleteli ljudi na dbar komad,ali generalno o tim gitarama malo znam,sacekaj nekog iskusnijig ili ko poseduje squier da da svoj sud.Stvarno nisam kopetentan i ako bih ti js nesto rekao o squierima slagao bih te.Probaj sto vise gitara,pacfica 112 (mitros,lyra),jacskon(music centar) aria-e (sky music) yamaha rgx 220 i 420 (mitros)
Zasto ne?delon86 wrote:Na jacskon=u neces svirati zzija i zeppelin,gnr mozda.
Cuo sam jacskon i ima dosta masan i tvrd zvuk,moze da se svira ali nije to to 

Decko se ne slaze da na jacsonu ne mozes svitari zz i zeppelin
Sta god cuo idi u radnju probaj i uveri se,ako ti dobro zvuci uzimaj.Meni ne zvuci za to,ali ipak to je moje subjektivno misljenje.