el gitara ili akusticna

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Milinko94

Re: el gitara ili akusticna

Post by Milinko94 » 28 Nov 2009, 13:43

i kakav je rgx 420? svidja mi se. jel mogu na njemu da sviram sve ovo? - jel bolji od pac 112?

i zanima me ovo(po kvalitetu sta je najbolje) : PACIFIKA 112, DINKY, RGX 420? sta je najkvalitetnije

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 28 Nov 2009, 13:47

Zasto je pacifica toliko poskupela?Neki pominju cenu od 27000???Ja sam je kupio za 19500 pre 2 god i nije bila na popustu?

delon86

Post by delon86 » 28 Nov 2009, 13:52

Johny zato sto lyra drzi novu V seriju sa drugacijim magnetima (alnico cini mi se ).Prepoznatljiva je po tome sto ima drugacije potenciometre (kod stare su isti kao u strata),ima switch.Inace obicna pacifica 112 je 21 500.:)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Nov 2009, 13:57

delon86 wrote:Cuo sam jacskon i ima dosta masan i tvrd zvuk,moze da se svira ali nije to to :)
Nemoj da dajes decku savete ako nemas dovoljno iskustva.
Moze na Jacksonu da se svira sve, gitara ko gitara. Cak stavise, Led Zeppelin i ZZ top ce preciznije zvucati na gitari sa 2 hambakera jer gitaristi ta dva benda sviraju na gitarama sa 2 hambakera (da, Gibbons ponekad izvuce strata ali mnogo cesce svira nesto sa hambakerima)

delon86

Post by delon86 » 28 Nov 2009, 14:01

Ja sam se ogradio o svoj post i rekao da je to samo moje misljenje :) Naravno a imaju dva hum-a ali nisu svi hum-ovi isti.Ja sam mu dao savet da ode i sve isproba,svako ima drugaciji ukus,nema potrebe da me napadas,procitaj sve moje postove u temi,pa ces videti sta sam sve predlzoio.Pozz za tebe

Milinko94

Post by Milinko94 » 28 Nov 2009, 14:05

PACIFIKA 112, DINKY, RGX 420? sta je najbolje po kvalitetu? posto im je svima cena oko 21000. i jel ima neka jos gitara da se izdvaja za taj novac

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Nov 2009, 14:06

delon86 wrote:Ja sam se ogradio o svoj post i rekao da je to samo moje misljenje :) Naravno a imaju dva hum-a ali nisu svi hum-ovi isti.Ja sam mu dao savet da ode i sve isproba,svako ima drugaciji ukus,nema potrebe da me napadas,procitaj sve moje postove u temi,pa ces videti sta sam sve predlzoio.Pozz za tebe
Da li ti znas kako tvoj dobronamerni savet i tvoje "misljenje" utice na jednog pocetnika koji apsolutno nema pojma o gitarama? Veoma lako on to moze da uzme zdravo za gotovo i da u potpunosti odbaci ovog Jacksona kao potencijalnu gitaru posto na njoj "ne moze da se svira Led Zeppelin i ZZ top" i da je ni ne proba, i na taj nacin propusti gitaru koja bi mu mozda najvise odgovarala. Ako nista drugo terminologija ti je losa, pogotovo kad se obracas pocetniku. Nadam se da kapiras sta hocu da kazem i da ne shvatas nista licno :ziveli:

Evo najboljeg saveta koji ja mogu da dam Milinku. Kad budes kupovao gitaru obidjes sve radnje koje mozes i u svakoj probas sve sto imaju do te sume koju ti imas. Na kraju kupis onu koja ti se najvise svidela.

sl0e

Post by sl0e » 28 Nov 2009, 14:08

Ali meni i dalje nije jasno zasto ljudi postavljaju ovakva pitanja. Mislim 'ajd okej su pitanja za misljenje o gitarama koje si recimo probao, pa se dvoumis itd, ali je malo bezveze pitati kakva je Pacifika, pa posle Career Les Paul, pa Epifoni, Jackson Dinky, Skvajeri i RGX420.

To su sve razlicite gitare, sve im je razlicito i ne moze neko da ti kaze kupi to. Ako vec imas nekog iskustva ili ako imas nekog drugara koji ima vise iskustva, sednite u autobus pa probajte vise gitara gde vam je najblize. Mislim ti treba da provalis sta si se najvise dopada.

delon86

Post by delon86 » 28 Nov 2009, 14:11

Upravo to poslednje sam mu i ja predlozio,da proba sto vise gitara,ponavljam ja se ogradjujem o svoje misljenje,nikog ne ubedjujem,ovde ima dosta ljudi,pa nek i oni kazu nesto.Ja sam bio u slicnoj situciji kao Milinko i samo mu prensim savete iskusnijim,da se ti ljudi ne bi ponavljali,jer uglavnom imamo slicno pitanja.Naravno da ne treba jacskon da odbaci,ja sam mu odmah rekao da ode i da je proba.Decko me je pitao,ja am mu rekao,ne vidim sta ima tu lose.Opusteno,ne ljutim se ja,nista lose nisam uradio.MILINKO PROBAJ STO VISE GITARA!:)

delon86

Post by delon86 » 28 Nov 2009, 14:13

sl0e wrote:Ali meni i dalje nije jasno zasto ljudi postavljaju ovakva pitanja. Mislim 'ajd okej su pitanja za misljenje o gitarama koje si recimo probao, pa se dvoumis itd, ali je malo bezveze pitati kakva je Pacifika, pa posle Career Les Paul, pa Epifoni, Jackson Dinky, Skvajeri i RGX420.

To su sve razlicite gitare, sve im je razlicito i ne moze neko da ti kaze kupi to. Ako vec imas nekog iskustva ili ako imas nekog drugara koji ima vise iskustva, sednite u autobus pa probajte vise gitara gde vam je najblize. Mislim ti treba da provalis sta si se najvise dopada.
Apsolutno se slazem,ne idu sve te gitare u istu vrecu.:)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 28 Nov 2009, 14:15

delon86 wrote:Johny zato sto lyra drzi novu V seriju sa drugacijim magnetima (alnico cini mi se ).Prepoznatljiva je po tome sto ima drugacije potenciometre (kod stare su isti kao u strata),ima switch.Inace obicna pacifica 112 je 21 500.:)
Fala na odg :D

Milinko94

Post by Milinko94 » 28 Nov 2009, 14:25

da, to ste u pravu. ali ja pitam te stvari ne da mi vi kazete koji zvuk gitare mi odgovara i to, mene zanima ono u sta se nerazumem: od kojeg drveta je vrat(jer vidim da se o tome dosta vodi racuna na ovom forumu), da li se brzo rastimava(i da li se rastimava kada se koristi tremolo) i ostale takve stvari! i po tome sam zeleo da mi uporedite te 3 gitare: PAC 112, RGX 420 i JACKSON DINKY... A svestan sam da ne zvuci sve na svakoj gitari jednako dobro(a ja slusam od rocka do heavy metala sve) I SVESTAN SAM DA POGOTOVO ZA 20000 HILJADA NE MOGU NACI TAKO UNIVERZALNU GITARU. a i 20000 hiljada za mene nisu bas male pare da ih bacim na krs gitaru!!!!??

istiqrac

Post by istiqrac » 28 Nov 2009, 15:15

Pazi univerzalna gitara ne postoji, nikad neces moci da sviras sve sa jednom gitarom. Sve tri gitare koje si pomenuo su za te patre odlicno uradjeni instrumenti, neces se zajebati ni sa jednom od njih. Ali treba da odes i da probas sve tri pa onda lepo uzmes od te tri onu koja ti najlepse lezi u ruci, najudobniju za sviranje i koja najbolje zvuci... Mozda ces morati da maltretiras prodavca da ti dva ili tri puta donese istu gitaru i tek tad ces moci da se odlucis. Ja sam pre jedno dve godine imao slicnu dilemu pa sam uzeo rgx420 zato sto je bila najudobnija gitara za sviranje od svih jeftinijih gitara...

Milinko94

Post by Milinko94 » 28 Nov 2009, 15:32

kako ti se cini 420?
i da li na dinkiju treba da menjam magnete ili nes drugo...?

I JOS JEDNO PITANJE ZA SVE KOJI ZELE DA MI ODG: DA LI JE JACKSON JS30DK DINKY PUNO BOLJA OPCIJA OD OVE 3 POMENUTE GITARE?-26000 JE.

i da li ce biti neki popust u toku 2010?

delon86

Post by delon86 » 28 Nov 2009, 15:46

Za popuste niko ne moze da ti odgovoru.Prati na sajtovima,miros ima stalno neke popuste,sky obicno daje poklon uz kupljeni intrument,barem je sada tako,uglavnom nema pravila.Idi i probaj te 3,4 gitare,ali sto pre,u mitrosu je ostala samo jedn apacifica (natual) sledeca isporuka ce biti kako su mi rekli tek oko nove godine.

Post Reply