Koje Epiphonce?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Pimpdude

Koje Epiphonce?

Post by Pimpdude » 19 Jan 2010, 01:36

Resio sam da prodam ili zamenim za nekog Epiphona mog Mij Stratocastera. Najvise zbog zvuka,posto mi Stratocaster bas i ne lezi. . . E sad mi treba pomoc oko izbora Epiphona. . . Gledao sam malo po netu,i svasta nasao,ali ni malo mi nije jasnije sta bi bilo najbolje da uzmem. .. Znaci Epiphona do 600E. . . :D Ko ima neke iskustva,i savete neka slobodno napise nesto. . Hvala svima unapred. . . :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Koje Epiphonce?

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jan 2010, 01:43

Najbolje bi bilo kad bi nashao nekog starijeg epiphone-a u dobrom stanju....motri oglase...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Jan 2010, 23:33

Sta epiphona?Les Paul?

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Jan 2010, 23:57

I mene interesuje jel se kod nas moze naci dobar Epiphone les paul da zvuci imalo Les paul like?Cujem stalno negativne komentare...

Haralampije

Post by Haralampije » 21 Jan 2010, 00:08

probaj u music trad-u u Milana Rakica 1,ili na zelenjaku ako imaju tamo ista

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Jan 2010, 00:11

Haralampije malo omasio temu? :mrgreen:
johnny_b_good wrote:I mene interesuje jel se kod nas moze naci dobar Epiphone les paul da zvuci imalo Les paul like?Cujem stalno negativne komentare...
moze, doduse ne znam trenutno....moj drug ima cini mi se Epiphone LP Standard ili ne znam kako idu te oznake kod njih, set in vrat itd....doduse ima jedan SD magnet, ali gitara zvuci kao Les Paul, i sasvim je lepo odradjena....uostalom svaka gitara se moze doterati, ako ima dobre predispozicije :)

guv'nor

Post by guv'nor » 21 Jan 2010, 00:12

Guitar_thrill wrote:Haralampije malo omasio temu? :mrgreen:
:lol: Bitno da je na vreme ispravljeno. :ziveli:

Edit: Extra fotke! :D

Haralampije

Post by Haralampije » 21 Jan 2010, 00:19

Jbg,kupinovo vince malo udarilo u glavu...sorry za gresku,na vreme se izvukoh. :ziveli:

Nego sad ozbiljno,u mjuzik trejdu ima par komada,pre neki dan sam probavaoo neke epifonove akustare,imaju sigurno 7-8 epifonovih lespolova.E i da predlozim da probate jednu zanimljivu-Dean Soltero(52000 je sa popustom sada),isto je les pol oblik,a zvuci kao bombona(meni se svideo vrat,posto ima soft v profil,kao na nekim fenderima)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 Jan 2010, 00:20

johnny_b_good wrote:I mene interesuje jel se kod nas moze naci dobar Epiphone les paul da zvuci imalo Les paul like?Cujem stalno negativne komentare...
moze, doduse ne znam trenutno....moj drug ima cini mi se Epiphone LP Standard ili ne znam kako idu te oznake kod njih, set in vrat itd....doduse ima jedan SD magnet, ali gitara zvuci kao Les Paul, i sasvim je lepo odradjena....uostalom svaka gitara se moze doterati, ako ima dobre predispozicije :)
Ok magneti su mi manje bitni mogu se lako zameniti ali drvo i to.Neki kritikuju i zavrsnu obradu,potove itd.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Jan 2010, 09:28

johnny_b_good wrote:
Ok magneti su mi manje bitni mogu se lako zameniti ali drvo i to.Neki kritikuju i zavrsnu obradu,potove itd.
pa i ta zavrsna obrada se moze srediti, odneses je jednom kod majstora i sredi ti malo pragove i sta sve treba, a nije ni skupo :ziveli: kod mog druga je sve bilo sredjeno,ali stvarno ne znam da li je nosio negde na setup, ili je tako kupljena

Pimpdude

Post by Pimpdude » 01 Feb 2010, 16:11

E sad mozda je ovo glupo pitanje,pa da ne otvaram novu temu :D ali ako neko zna neka mi pomogne. . . Slabo sam ranije pratio Epiphone,i sad me nesto interesuje. Znam da se Epiphoni prave u Kini,Koreji,Indoneziji,i mislim u Ceskoj. . . A gde se jos prave?. . . Jel se prave i u Americi. . . ?

Sava

Post by Sava » 01 Feb 2010, 17:06

Pimpdude wrote:E sad mozda je ovo glupo pitanje,pa da ne otvaram novu temu :D ali ako neko zna neka mi pomogne. . . Slabo sam ranije pratio Epiphone,i sad me nesto interesuje. Znam da se Epiphoni prave u Kini,Koreji,Indoneziji,i mislim u Ceskoj. . . A gde se jos prave?. . . Jel se prave i u Americi. . . ?
Ne prave se ni Češkoj ni u Americi pa ni u Koreji, ali su izrađivani i tamo. Mislim da se u Japanu i dan danas radi Elitist serija. Sve u svemu Epi je sa radioničkim crtežima obilazio fabrike po svetu i radio gitare, a sada su se skrasili u Kini gde imaju svoju fabriku. Uostalom detaljnije pročitaj na Wikipedii.

Pimpdude

Post by Pimpdude » 02 Feb 2010, 21:24

Citao sam na Wiki gde su se sve proizvodili,ali mi nesto nije jasno. . . Pise da su se nekolicina gitara pravile i u Americi. . . TO pitam posto sam nasao na prodaju gitaru Les Paul Epiphone Standard iz 91' godine,i kaze da je made in U.S.A. . . A pise na Wikipediji da su neke gitare bile pravljene u Japanu,ali su zavrsni radovi uradjeni u Americi . ..

Sava

Post by Sava » 02 Feb 2010, 22:13

Pimpdude wrote:Citao sam na Wiki gde su se sve proizvodili,ali mi nesto nije jasno. . . Pise da su se nekolicina gitara pravile i u Americi. . . TO pitam posto sam nasao na prodaju gitaru Les Paul Epiphone Standard iz 91' godine,i kaze da je made in U.S.A. . . A pise na Wikipediji da su neke gitare bile pravljene u Japanu,ali su zavrsni radovi uradjeni u Americi . ..
Jesu, ali samo u početku. Ta koju si video na oglasu je korejska što je jasno kada ukucaš njen broj na odgovarajući sajt. Ljudi svašta pišu u oglasima. Primera radi korejsku kopiju 335-ce sa početka 90-tih godina koju sam imao sadašnji vlasnik prodaje kao američku iz 80-tih godina!

Pimpdude

Post by Pimpdude » 02 Feb 2010, 23:20

Nista,hvala na odgovoru,i bilo mi malo sumnjivo.Previse dobro da bude istinito. . .

Post Reply