Ocu da promenim gitaru (ko oce nek smisli pametniji naslov)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by MUzzY » 08 Mar 2010, 22:44

Cortex wrote:
MUzzY wrote:Onda custom gitaru. Kod Tase recimo...

ZNam da ti se moj EXP nije dopao jbg. ne znam sta bi jos mogao da ti preporucim... Telac sa humoovima?
Hehe ne zasluzhujem ja custom gitaru, mozhda jednog dana, sada ne :)
Telac sa humovima...nije telac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Elem, zaista, strashno je kako nema dobrih i versatilnih gitara sa fixnim bridge-om, ili morash da puknesh milijardu dinara ili da ipak uzmesh neshto sa "floating" ili "licenced floyderica" fazonom, shto mi se definitivno ne dopada. Mislim mozhe to da se sredi, nabije se nekakvo drvo ispod opruga i blokira tremolo, ali kazhu da chak i to drvo utiche na zvuk nemam pojma, ...
Idealna gitra za mene bi bila, kad razmislim...HSS kombinacija, fixni bridge, masan overall ton, dakle mahagony eventualno basswood jel?, volem mapple (shirok masivan)vrat mada nije nuzhno, clean ton bitniji od drive-a a na drajvu ni previshe spongy al nikako muljavo. Can it be found?

http://www.kupujemprodajem.com/Najredji ... -oglas.htm :bambi: :bambi: :bambi:
Ima matori, kod Tase :) ne znam sto si u fazonu "ne zasluzujem" ? ...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Mar 2010, 22:53

Mora da se pukne para, a nemam toliko. No dobro...naci ce se neshto za mene :D
Aj zhiveli :ziveli:
Ako prodam gitru bez novih magneta dobicesh Nortona za rodjendan :mrgreen: :P :XD: :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 08 Mar 2010, 22:58

Cortex wrote:
MUzzY wrote:Onda custom gitaru. Kod Tase recimo...

ZNam da ti se moj EXP nije dopao jbg. ne znam sta bi jos mogao da ti preporucim... Telac sa humoovima?
Hehe ne zasluzhujem ja custom gitaru, mozhda jednog dana, sada ne :)
Telac sa humovima...nije telac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Elem, zaista, strashno je kako nema dobrih i versatilnih gitara sa fixnim bridge-om, ili morash da puknesh milijardu dinara ili da ipak uzmesh neshto sa "floating" ili "licenced floyderica" fazonom, shto mi se definitivno ne dopada. Mislim mozhe to da se sredi, nabije se nekakvo drvo ispod opruga i blokira tremolo, ali kazhu da chak i to drvo utiche na zvuk nemam pojma, ...
Idealna gitra za mene bi bila, kad razmislim...HSS kombinacija, fixni bridge, masan overall ton, dakle mahagony eventualno basswood jel?, volem mapple (shirok masivan)vrat mada nije nuzhno, clean ton bitniji od drive-a a na drajvu ni previshe spongy al nikako muljavo. Can it be found?

http://www.kupujemprodajem.com/Najredji ... -oglas.htm :bambi: :bambi: :bambi:
Hmm, cini ti se, nema tu zasluzio, nije zasluzio. Veci je problem tacno znati sta hteti (od kuci do skoli :) ) jer je to univerzum za sebe. A Teli Thinline i ostali nisu Teli? Zanimljivo :) Verujem da bi ti se bas mnogo vise svideo ovaj sa hamovima. Mislim da bi trebao da razmisljas o nekom Godinu, oni otprilike jure taj fazon svirke i zvuka koji ti volis, mekane su, svirljive, mislim da nisu mnogo skupe (cost/effect-wise). Mozda i Carvin, videh da ih ima u Artistu.
Npr. ovako nesto:
Image
Image

Btw, ti mi uopste ne delujes kao Gibo-kind-of-guy, vise juris Stratolikiji zvuk, kapiram da bi ovo bio bolji izbor :)

Enterprise

Post by Enterprise » 08 Mar 2010, 23:41

:1: za Godin-a.Jes' da sam probao samo Freeway Classic-a,al radi ko zmaj.Meni se bar svideo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Mar 2010, 23:58

Pa ja obozhavam Carvin, a i Godin.
Doco ne znash me a znash me :D
A shto ne i Gibson zonfa...bash sam u zonfi da nabavim tako neshto, neshto vintage, da peva Mahavishnu Orchestra iz njega, neki triple neck SG ili tako neshto :) Hvala na info-u da ima Carvin-a u Artist-u moracu malo da se proshetam.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Mar 2010, 00:16

Ili neki fini parker :bambi:
DrGreenthumb wrote:Btw, ti mi uopste ne delujes kao Gibo-kind-of-guy
Pa da, uopste ne vozi harlija i ne tuce zenu :(

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 09 Mar 2010, 00:22

Cortex wrote:Pa ja obozhavam Carvin, a i Godin.
A shto ne i Gibson zonfa...bash sam u zonfi da nabavim tako neshto, neshto vintage, da peva Mahavishnu Orchestra iz njega, neki triple neck SG ili tako neshto :) Hvala na info-u da ima Carvin-a u Artist-u moracu malo da se proshetam.
Super je Gibo, verovatno cu kad budem skrpio nesto malo (mnogo?) crkavice i izleti taj jedan od pedeset prosecnih uzeti neki LP. Najbolje volem '57. Goldtop, jer sam seljak jel' te, ali je realnije da to bude neki Studio. Ne patim od binding-a i kerefeka. Anyyyyway, ne bi ti odgovarao za tu svirku upravo iz istih razloga sto prodajes Jebaneza. Mahogany, set neck, 2 huma, strings-thru, msm da je i skala 24.75, maple top (dobro, verovatno je furnir), veliki radijus... Set neck nema taj snap i artikulaciju koju ti zelis da cujes, pogotovu u kombinaciji sa fixed bridge-om. Jeste ton masan i deb'o ali je muljav, pogotovu na neck magnetu. Naravno da su Ibanez (barem ovaj) i LP dupe i oko, ali meta je na istom rastojanju pa ti vidi... Strpljen-spasen, ali kad udari GAS sve to pada u vodu :)
Good Luck!

Baba Slim
MF veteran

Re: Ocu da promenim gitaru (ko oce nek smisli pametniji naslov)

Post by Baba Slim » 09 Mar 2010, 06:51

Image

Telecaster - Thinline

Znam da nije HSS kombinacija kao što si naveo, ali ja ovu gitaru sviram skoro 5 godina i prezadovoljan sam. Za moj ukus - super klin, a masna na drajvu. S tim što, ako želis single zvuk, možeš ugraditi push-pull na tone pot, što sam i ja uradio. Pri sviranju malo pruža otpror, ali sviđa mi se to, jer nisam u nekom ekstra brzom tripu sviranja, a treba i malo ošamariti pa lepo isterati zvuk iz nje :lol:

Ako ništa drugo, probaj pa vidi. Ne znam šta bi svirao na novoj gitari, pa ne znam ni da li je preporuka odgovarajuća, ali čisto da spomenem :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Mar 2010, 09:12

DrGreenthumb wrote:
Cortex wrote:Pa ja obozhavam Carvin, a i Godin.
Super je Gibo, verovatno cu kad budem skrpio nesto malo (mnogo?) crkavice i izleti taj jedan od pedeset prosecnih uzeti neki LP. Najbolje volem '57. Goldtop, jer sam seljak jel' te, ali je realnije da to bude neki Studio. Ne patim od binding-a i kerefeka. Anyyyyway, ne bi ti odgovarao za tu svirku upravo iz istih razloga sto prodajes Jebaneza. Mahogany, set neck, 2 huma, strings-thru, msm da je i skala 24.75, maple top (dobro, verovatno je furnir), veliki radijus... Set neck nema taj snap i artikulaciju koju ti zelis da cujes, pogotovu u kombinaciji sa fixed bridge-om. Jeste ton masan i deb'o ali je muljav, pogotovu na neck magnetu. Naravno da su Ibanez (barem ovaj) i LP dupe i oko, ali meta je na istom rastojanju pa ti vidi... Strpljen-spasen, ali kad udari GAS sve to pada u vodu :)
Good Luck!
Gold top ali sa p90! Uh, kako to 'ebe mame! Nema mulj mulj :)

A ovo za set ncek hm, to je definitivno tako ali recimo kad stavis svetlije magnete resis i taj problem :) kao ja npr. :D

Mada mora Cortex prvo da se odluci za drvo. Mislim baswood i mahagoni - nebo/zemlja.

Stanko

Post by Stanko » 09 Mar 2010, 10:06

Cortex wrote:Idealna gitra za mene bi bila, kad razmislim...HSS kombinacija, fixni bridge, masan overall ton, dakle mahagony eventualno basswood jel?, volem mapple (shirok masivan)vrat mada nije nuzhno, clean ton bitniji od drive-a a na drajvu ni previshe spongy al nikako muljavo. Can it be found?
Ima par nekih shektera koji su jako blizu datom opisu :) ne znam tacno modele :)

Baci oko i na one washburn idol modele u artistu, lespolike gitare, i imaju splitovanje magneta. I jedna serija ide fabricki sa sejmurima... ;)

Mada po meni, i jedni i drugi imaju diskutabilan clean ;)

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 09 Mar 2010, 15:36

Mozda ibanez s470 ... xD ...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Mar 2010, 16:09

DzOnI123 wrote:Mozda ibanez s470 ... xD ...
a sta nije bilo jasno kad je rekao da hoce fixni bridge? :O.o:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 09 Mar 2010, 16:11

Ili Stratocaster Hss ili Les Paula :)

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 09 Mar 2010, 16:17

mislim_stvarno wrote:
DzOnI123 wrote:Mozda ibanez s470 ... xD ...
a sta nije bilo jasno kad je rekao da hoce fixni bridge? :O.o:
promaklo mi ... xD

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Mar 2010, 17:08

Awwww momchici raznezhili ste me kako ste se angazhovali ^^ ^^ ^^

Prvo je valjda trebalo da objasnim shta ja to kao volim da sviram, u sushtini je to kao neki prog rock sa post rock experimental ambient jazzy uticajima, u svakom sluchaju zhelim fixni bridge i hum u bridge zarad povremenih masnih delova u svirci i solo-a, sve ostalo je opciono. Npr dobio sam ponudu preko KP da se menjam za sledece

http://www.peavey-eu.com/product_detail ... key_d=4518

telo basswood, vrat maple...Ugradjeni su DiMarzio Steve Vai Breed magneti u neck-u i bridge-u, DiMarzio potovi, Fender jumbo frets...

medjutim o tome ni ne razmishljam zbog licenced floyd rose-a :| a i ovako mi gitra nije bash neshto...

Dalje, telci sa dva huma i te kako jesu telci i kul gitare,niste me dobro shvatili i pored kila smajlija :) ja Thinline OBOZHAVAM, znachi imacu ga obavezno kad-tad! Zapravo to je i neki plan trenutno(jer sam shvatio da i nemam neki izbor kod nas, a i considering the prices), da ne kupujem all arounder, iako ima zaista zanimljivih Carvin Godin i drugih gitara, vec da brate lepo kupim neshto provereno mahagony vintage tipa Gibson LP Studio, ili SG, dok i dalje imam izlete u te malo agresivnije forme muzichkog izraza :P , a da posle shtekam pare za Thinline ili neshto slichno, dakle totalni opozit, mapple fretboard, telo alder/ash, sparkling sounding neck pickup the ultimate fender tele twang. :ziveli: Ne znam, jednostavno nikada chovek koji ima allarounder nije potpuno zadovoljan, ako su mu apetiti rasuti na vishe strana, uvec ce patiti ka pravom fender zvuku, ili pravoj masti, ili, ili, ... Za moje trenutne potrebe, mislim da mi je pametnije da uzmem neshto kvalitetno, ali usmerenije, if y'all smellin me mojo right...jbg, stvarno nije neki izbor, malopre sam chisto jer mi je usput, bio do Music Media Centra, nijedna gitra mi nije privukla pazhnju, eventualno PRS SE Singlecut stoptail bridge, ali nisam je probao. Probao sam Gibson SG Special, i prilichno me se svidela, kakav vintage vrat, i neverovatno lep clean zvuk zaista, neck peva, a najvishi pragovi se sviraju prelako, tako je sve podredjeno ergonomiji sviranja, gitara je kao pero, ono je smeshno koliko je laka, ochekivao sam da je laka, ali onoliko...

shto se tiche Schecter-a meni se dopadaju njihove gitre, probao sam nekoliko medju njima i C1 Plus i bio sam prilichno prijatno iznenadjen. Vrlo lep i prijatan clean, na drive ga nisam neshto drndao, ali playability i izrada, sustain, i bash taj neki clean zvuk njegov, ostavili su utisak ne mogu da kazhem da nisu. To je meni jako jako bitno zapravo, clean zvuk neke gitare, bitnije od drajva.

Post Reply