Ibanez RG5 Special Edition - POMOC

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kornjaca333

Ibanez RG5 Special Edition - POMOC

Post by kornjaca333 » 25 May 2010, 23:34

Nigde na netu ne mogu naci nista o njoj. Caletov kolega poseduje i hoce da mi proda za 500€. On mi trvrdi da je cena 1300€.. Da li neko nesto zna o ovoj gitari? svaka pomoc dobrodolsa :D

johnny_b_good

Re: Ibanez RG5 Special Edition - POMOC

Post by johnny_b_good » 26 May 2010, 00:03

Ne vidim na sajtu ali nasao sam na google :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 26 May 2010, 00:21

imas li neku sliku ?

je li ovakva ?
Image

kornjaca333

Post by kornjaca333 » 26 May 2010, 00:38

nemam sliku, ali lik mi je objasnio da je glava obrnuta.. takodje mi je pomenuo i komercijalnu verziju koja kosta oko 400€... pominjao je da mu je covek koji mu je to dao rekao da ima brzi vrat etc... ali znate kako to ide, on rekao njemu, ovaj pogresno razumeo, a kad uzmes gitaru dodje ti da se ubijes... da li mozda preporucujete nesto drugo za te pare?

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 26 May 2010, 00:48

Za 500 evra kupuj novo.I ja ne vidim nigde special edition mulja nesto mozda :roll:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 26 May 2010, 00:49

prvo ti to opipaj, isprobaj i tako to :)

kornjaca333

Post by kornjaca333 » 26 May 2010, 01:10

ja nisam video ni za RG5... moras se dobro namuciti da nadjes :( a tek special edition... ipak i to sto kazes, treba se ispitati :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 May 2010, 01:14

Nek ti on lepo posalje slike te gitare pa ih prosledi ovde da vidimo o cemu se radi

aivazovsky

Post by aivazovsky » 26 May 2010, 03:05

Prijatelji samo uzimajte od pouzdanog, ja kad sam video sta se sve prodaje po oglasima tipa kupujemprodajem stvarno sam se zapitao, naravno, mislim da one oglase tj. proizvode za koje mogu i da te zajebu, sto ne mozes odmah da vidis...ja jednom liku prodam gitaru za 50 evra, krsh zivi, nije sljakala dobrom, magneti uzas, sustain veoma los, inace kopija strata, stavio sam realnu cenu, jer mi nije bio cilj da ***** nekog, on je posle na netu tj. na istim oglasima posle 3 dana stavio za 230e...kao ekstra gitara, nema bolje, ni fender stratocaster joj nije ravan, pa onda kad video da ljudi nisu sisali vesla stavio je za 150e, pa tek posle 2 nedelje vidim da prodaje single magnete sa nje, tj. u delovima, a magneti uzas zivi. Zato ako je kolega, caletov, korektan covek, mozda i ne gleda da te bas zajebe, ali slazem se da za 500 evra bez razmisljanja uzmes novu gitaru! Drugo, ako ima floyd rose, tj. edge tremolo, moguce je i da ne drzi stim toliko, to ja barem razmisljam jer sve je to potrosna roba, pa ako ga je akao godinama, onda je stvarno zalosno da dajes 500 evra za nesto sto je neko svirao godinama i izivljavao se na istoj, pa posle neku godinu da i tebi pocne stim da popusta bla bla ili da ispadne da treba da ulozis jos 200 evra da je sredis, kad za te pare mozes da kupis stvarno korektnu gitaru a da je niko nije uzeo u ruke.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 May 2010, 08:47

Proveri gde je napravljena, ili uzmi serijski broj, pa ga ubaci ovde ako je proizvedena u japanu, mozda i vredi te pare. Ne vredi davati 500e pogotovo ne ako je to ova rg5 special edition: http://www.nextag.com/Ibanez-RG5SP1-Ele ... AF066BC1F3
johnny_b_good wrote:I ja ne vidim nigde special edition mulja nesto mozda
da, sigurno mulja cim ti ne znas da postoje special edition i limited edition ibanez gitare

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 26 May 2010, 15:09

Za 500 evra možeš uzeti solidnu novu gitaru. Taj je tip meni lično sumLJiv.
Pretpostavljam da ti se ćale ne razume u gitare, tako da, iako plati neće znati da li ga je ovaj zajebao (ako ćale plaća, jel' te).
Mislim, na tebi je da odlučiš. ali po linkovima koje ljudi kače ovde, ni nova ne vredi 500, a ne polovna koja je u ko zna kakvom stanju. A i tačan naziv joj ne zna, tako da je lupio cenu koju on misli, tj. koliko je odokativno procenio da gitara vredi.

eg303

Post by eg303 » 26 May 2010, 20:44

Ako ti je već ćaletov ortak mislim da bi bilo najbolje da ti čovek da gitaru jedno nedelju dana na probu, za to vreme sviraj, nosi onima koji više znaju od tebe, šalji slike na forum, guglaj... Ima ovde svačega, stvari idu u krajnosti tipa "kad sam ja bio mlad za ove pare koje sam dao za ovu gitaru mogao sam da kupim ________________ (popuniti po želji nemačkom markom automobila)" a često se ispostavi da je to samo mitološka vrednost koja je ostvariva samo u mašti... Ima jedan lik na kupujemprodajem koji svog Squiera kuje u zvezde, doneo ga je iz Nemačke, sve je u fazonu "klima-koža-nemački putevi" i sa takvim ljudima je besmisleno i započinjati razgovor o realnoj vrednosti gitare, za njega je ona custom shop...

aivazovsky

Post by aivazovsky » 27 May 2010, 02:49

eg303 wrote:Ako ti je već ćaletov ortak mislim da bi bilo najbolje da ti čovek da gitaru jedno nedelju dana na probu, za to vreme sviraj, nosi onima koji više znaju od tebe, šalji slike na forum, guglaj... Ima ovde svačega, stvari idu u krajnosti tipa "kad sam ja bio mlad za ove pare koje sam dao za ovu gitaru mogao sam da kupim ________________ (popuniti po želji nemačkom markom automobila)" a često se ispostavi da je to samo mitološka vrednost koja je ostvariva samo u mašti... Ima jedan lik na kupujemprodajem koji svog Squiera kuje u zvezde, doneo ga je iz Nemačke, sve je u fazonu "klima-koža-nemački putevi" i sa takvim ljudima je besmisleno i započinjati razgovor o realnoj vrednosti gitare, za njega je ona custom shop...
Pizdim od takvih djilkosa

Post Reply