Pomoc ^_^
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pomoc ^_^
E, stvarno, u odnosu na neke druge gitare iz iste firme, ova i nije tako ruzna...
Meni se svidja dizajn , uopste mi nije ruzna gitara. 

- tHe bLuEsMaN
Koliko se krece cena ovih Handmade gitara? 

Problem je valjda sto ne sme da se kaze da ti se ne svidja ako ti se ne svidja
. Nekome lepa nekome nije, ne razumem to uveravanje da ako vam se ne svidja, to je samo zato sto nemate pojam o estetici. Treba svakoga pustiti da se izjasni kako voli i eto demokratije 

- Dersu Uzala
Naravno Mrave, slazemo se. Ja samo kontriram drugarima po starom dobrom srpskom obicaju, jer oni kontriraju meni. Pri tome vredjaju i pljuju lik i delo...doticnog gospodina kome se ceo svet klanja...to je problem. Nije problem ako ti se ne svidja. Stavise, trebalo bi i da obrazlozi pojedinac sta mu se tu i zasto ne svidja. Jedan mladi gospodin (Dweezil) i jeste, i to postujem. Ni ja nisam decenijama voleo gitare od 'fancy' drveta, nego one prefarbane. Fancy drvo mi licilo na namestaj po kuci, a moji roditelji su imali jaaaako exotican drveni namestaj od raznih prelepih sveCkih drveca. Nije me radilo uopste. To je ok. Attitude nije ok.
Da pojednostavim. Gde si MENE video na nekoj temi da se javim i kazem da mi se nesto ne svidja ako je bilo ko postavio nesto? Sta bilo. Ako mi se nesto ne svidja ili nemam nista pametno da kazem, cutim. Preseravam se samo kad kolege pocnu da se preseravaju. Udaram im kontru, big deal, niko tu suzu prosuti nece. Ali me neces videti ni na jednom forumu u svetu, ni na jednoj temi, gde neko postavi nesto i ja se kao javim da prijavim kako je nesto truba ili mi se ne svidja, jer jebote, moje misljenje je kao kljucno (kapiras da sam sarkastican sad), kao moje misljenje je kljucno, a i ako nije, ako sam i klinac od 17-18 godina, zaboga cujte me, i ja imam misljenje (znate vrlo dobro svi ko su mirodjije u svakoj corbi, ali na sve imaju komentar). Ako ti se ne svidja, ne javis se. Nema potrebe da nam saopstis da ti se ne svidja. Kapiras????????????????????????
Da pojednostavim. Gde si MENE video na nekoj temi da se javim i kazem da mi se nesto ne svidja ako je bilo ko postavio nesto? Sta bilo. Ako mi se nesto ne svidja ili nemam nista pametno da kazem, cutim. Preseravam se samo kad kolege pocnu da se preseravaju. Udaram im kontru, big deal, niko tu suzu prosuti nece. Ali me neces videti ni na jednom forumu u svetu, ni na jednoj temi, gde neko postavi nesto i ja se kao javim da prijavim kako je nesto truba ili mi se ne svidja, jer jebote, moje misljenje je kao kljucno (kapiras da sam sarkastican sad), kao moje misljenje je kljucno, a i ako nije, ako sam i klinac od 17-18 godina, zaboga cujte me, i ja imam misljenje (znate vrlo dobro svi ko su mirodjije u svakoj corbi, ali na sve imaju komentar). Ako ti se ne svidja, ne javis se. Nema potrebe da nam saopstis da ti se ne svidja. Kapiras????????????????????????
Hehe dersu, sto sve shvatas kao da tebi ljudi kontriraju? Gitara je takva kakva je, podseca na tele, jos stilizovano, sto mi je jos gore, a meni su telici nekako uvek bili ruzni, glava joj je odvratna, i plus na sve po meni ovaj finish nikako nije legao, iako npr ima neki SG sa takvom forom i koji prosto zraci zlo iz sebe
i na sve to zlatni har'ver 
Nikad me nije bilo briga dal je nesto svetski priznato, i niko nije rekao da je gitara losa, bilo po zvuku ili kvalitetu izrade ili primenjenim resenjima. Samo da neki od nas ne bi voleli da budu vidjeni kako stalno sviraju istu
Edit: i na onoj gde tacke za pragove nisu u ravni nego krivudavo, jos jedan minus
Edit2: zaboravih, gitara jednostavno screams "skupa sam" i to me nekako i odbija, da ne ispadne da je ljudi kupuju kao rolex, tj kao nekakav statusni simbol

Nikad me nije bilo briga dal je nesto svetski priznato, i niko nije rekao da je gitara losa, bilo po zvuku ili kvalitetu izrade ili primenjenim resenjima. Samo da neki od nas ne bi voleli da budu vidjeni kako stalno sviraju istu

Edit: i na onoj gde tacke za pragove nisu u ravni nego krivudavo, jos jedan minus

Edit2: zaboravih, gitara jednostavno screams "skupa sam" i to me nekako i odbija, da ne ispadne da je ljudi kupuju kao rolex, tj kao nekakav statusni simbol

Onda je izgleda stvar u kontraprotivnosti
Uvek tako bude kad se raspravlja o ukusima, treba to izbegavati
Uglavnom gitara je verovatno odlican instrument, sad kome se svidja kome ne.... izbora je mnogo za svakoga ponesto. Glupo je svadjati se, mada slazem se ako je poenta samo napljuvati bez argumenata i to nije bas dobro. Naravno, i meni je malo nejasno zasto ostaviti po svaku cenu komentar 'ovo je odvratno', meni je uvek lakse da odem na sledecu temu i citam nesto sto mi je zanimljivije.

Uvek tako bude kad se raspravlja o ukusima, treba to izbegavati

Ljudi se teško slože kada je u pitanju i izbor za miss (svejedno čega) iako svi vide lepe žene ipred sebe, iako bi svaku...Dersu Uzala wrote:Nije 'subjektivno vidjenje' nego elementarno nepoznavanje estetike vecine pojedinaca. Sve te gitare su dozivele nebrojena priznanja po svetu. Sem u Srbiji.
To je sve normalno, za mnogo bitnije stvari u životu (izgradnja mosta, zgrade...) su se lomila koplja da li su na mestu iako su ih kreirali, dopustićete mi slobodu, i renomiraniji i poznatiji dizajneri od dizajnera ove gitare. Za zgradu TV Pink na Dedinju autor je čak dobio neke nagrade, meni je to totalno bljak kompozicija koju će i mnogi iz te fele nazvati promašajem. No, meni je stvar sa dizajnom gitare sporedna, bitinji mi je ton, ako neko ima reprezentativniji sample od ovog Vlatkovog, molio bih da pošalje da me razuveri...
- mislim_stvarno
mene taj dzem, podseca na cigansku mladu, rosewood (dweezil wrote:brate Vai-ev JEM je za ono sasvim ok djitra, eto meni je JEM sasvim lepa gitara, ona je bar otvoreno sljasteca i onako drechava ali bolje mi je i to nego ovo,

Generalno, cim vidim zlatni hardware, meni se povraca, upropastena gitara, Jedina gitara na kojoj bih mogao da ga podnesem je lp custom, ali i tu bi crni bolje legao. Da ne pominjem sto su mi lose one glam boje purple, pink... da ne pricam kako mi debilno zvuci da neko namerno relicuje svoju gitaru...

Vecina ovde dobije "jizz in my pants" kad vide bilo koji PRS a ovo je previse "fency"?
M'k...
Licno, uvek me fasciniraju instrumenti sa akcentom na detalje. Ne secem se uopste na GKG gitare ali ova po lepoti, dizajnu i ideji spada u sam vrh. Moze da ti se vise svidi neki jednostavan Jakson, ili mat crni ESP ili same'old Strat ali dozvoliti sebi da kazes da je ono RUZNO je zaista zabrinjavajuce... A imao sam priliku i da gitaru uzmem u ruke ... jbt.

M'k...
Licno, uvek me fasciniraju instrumenti sa akcentom na detalje. Ne secem se uopste na GKG gitare ali ova po lepoti, dizajnu i ideji spada u sam vrh. Moze da ti se vise svidi neki jednostavan Jakson, ili mat crni ESP ili same'old Strat ali dozvoliti sebi da kazes da je ono RUZNO je zaista zabrinjavajuce... A imao sam priliku i da gitaru uzmem u ruke ... jbt.
slusaj @Muzzy, ti si nov u gitari, promenices josh hiljadu puta stav "ovo mi se svidja a ovo mi je ruzno", a na ovom forumu se ipak josh uvek gaji sloboda da se kaze da ti se nesto ne dopada i ne vidim u tome problem. Cak i bez obrazlaganja zasto ti se nesto ne dopada, ovde nema razloga da se iko ikome pravda. Te @Dersu-ove price, da je Leo Scala covek koga je ceo svet priznao, mislim kakve to veze ima sa tim da li se to nekome licno dopada ili ne dopada.
Ja opet kazem da mi se chini da ljudi imaju trip od tih skupih gitara kao ovo je vrh cim je skupo, mora i da mi se svidja. Osecam da joj naglavi pise Aria da bi svi redom rekli da je ruzna. al anyway, ne bih dalje da razlazem nesto oko cega se svi vec slazu i sto svi vec znaju.
Ja opet kazem da mi se chini da ljudi imaju trip od tih skupih gitara kao ovo je vrh cim je skupo, mora i da mi se svidja. Osecam da joj naglavi pise Aria da bi svi redom rekli da je ruzna. al anyway, ne bih dalje da razlazem nesto oko cega se svi vec slazu i sto svi vec znaju.
- Haralampije
Ovaj sto otvori temu,bacio kosku i utek'o.
Sto posto je Vlatkov nick!Neko mu prozivao djitru,pa reko aj da vidi na forumu,sta misle o njoj,da se ne za'ebe ako je proda.
Mene malo poDTseca oblikom i na neke Godinove tamburice.
Evo npr,sto se mene tice,ja BIC samo ovaj gornji krak uredio,da bude 'nako ko strat ba,ostalo mi je ok.

Mene malo poDTseca oblikom i na neke Godinove tamburice.
Evo npr,sto se mene tice,ja BIC samo ovaj gornji krak uredio,da bude 'nako ko strat ba,ostalo mi je ok.
Dwezzil, druze...dweezil wrote:slusaj @Muzzy, ti si nov u gitari, promenices josh hiljadu puta stav "ovo mi se svidja a ovo mi je ruzno", a na ovom forumu se ipak josh uvek gaji sloboda da se kaze da ti se nesto ne dopada i ne vidim u tome problem. Cak i bez obrazlaganja zasto ti se nesto ne dopada, ovde nema razloga da se iko ikome pravda. Te @Dersu-ove price, da je Leo Scala covek koga je ceo svet priznao, mislim kakve to veze ima sa tim da li se to nekome licno dopada ili ne dopada.
Ma naravno da moze da ti se ne svidi, ali jednostavno ne mozes da kazes da je ruzna. Nebitno ko ju je pravio.
Nisam ni ja toliko "novajlija" u gitari al' opet, to nema neke veze sa estetikom, zar ne?

zasto ne bi mogao da kazem ne kapiram?! Evo meni je bash ruzna, ono izgleda bash kicasto, nit smrdi nit mirise. Bez attitudea
Dodushe ona sto je posle Dersu okacio je josh grdja 

a sto se tice muzickog staza naravno da on nema veze sa estetikom, nisam mislio time da ti spustam, jer ti strava sviras gitaru i talentovan si, samo sam hteo da ti kazem da ce ti se ukus i ideja sta je lepa elektricna gitara menjati sa godinama, uostalom videces vec. cheers