EVO Ibanez Steve Vai

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Critical
PedoBear

EVO Ibanez Steve Vai

Post by Critical » 06 Mar 2007, 14:30

What the fuck is EVO Ibanez .Gledao sam dosta Vai-vih koncerta i uvek se pojavljuje Ibanez beli kao Jem ali nije Jem nego je EVO.
Moze li neko da mi malo pojasni ovu teoriju zavere,bio bih veoma zahvalan .
E ,da i ako neko zna sta mu znaci ono KNOX kod magneta. :lol: :lol:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 06 Mar 2007, 14:41

Evo koliko sam ja upucen u tu celu pricu:
Vai ima dve iste gitare, u pitanju su Ibanez Jem7V, jedna "se zove" EVO a druga FLO.Mislim da tu nema nikakve simbolike, samo da bi ih razlikovao. Moj neki trip je da se EVO zove tako zbog evolution magneta....verovatno je samo trip...i to los :D .
Ta nalepnica na kojoj pise knox sprecava zicu da se zakaci za magnet (ispod magneta) ali ne znam sta mu znaci ta rec.

Mislim da je Fox vise upucen u ove tajne :)

///edit

Bio sam u pravu ! :D :jeej:

The reason I liked the Evolution pickup was that it had a hot output, smooth yet cutting top end and tight bottom end. I had them put in one of the new white Jems and to tell the guitars apart I had to write something on them. That's how Evo got her name. Another one at the time was Flo. The way I got her name will remain a secret for a while (kontam da je to ime neke svalerke :D ).

The word “KONX” is an ancient alchemist mantra word that is believed to have originated with Aleister Crowley. It’s meant to be used in various incantations that are supposed to invoke disembodied entities from the abyss to materialize into the physical.

http://www.vai.com/Machines/guitars1.html pa klikni na prvu gitaru. Koliko je unisteno to cudo jbt...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 06 Mar 2007, 15:11

Ma sto posto mu je svalerka (hahhahahahhahahhahahah).
Tacno,bio si u pravu :metal:

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 06 Mar 2007, 15:19

Ako se dobro secam Vai svakom svom instrumentu daje ime.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 06 Mar 2007, 21:24

Knight je si li primetio ovo sranje iza federa za Floyd (neki mehanizam)
What the mothers titty is that :shock: :shock: :shock:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 06 Mar 2007, 23:23

Mehanizam za blokiranje floyda tj. mehanizam koji ti floyd pretvara u fixed bridge. Dobra stvar za studijko cepanje gde ti je potrebno da ti gitara bude in perfect tune a nemaš potrebe za tremolom.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 06 Mar 2007, 23:25

Fox ,koliko to kosta i gde ima da se kupi i ako nije problem da mi napises naziv na engleskom :lol: :lol:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 06 Mar 2007, 23:33

Zove se Tremstopper a kupuje se uz kompletan mehanizam. Moja preporuka je svakako kupiti originalni Floyd Rose i to Speedloader (nema sečenja žica i mnogo je manja verovatnoća kvara, izlizivanja šrafova, ispadanja žica, etc.). Ceo mehanizam (Floyd Rose Speedloader bridge sa tremstopperom) košta oko $200.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 07 Mar 2007, 00:07

Jbg.,pitanje se nadovezuje na pitanje,koliko je pametno staviti ga na RG 350 DX (gitara kosta nekih 400e) bolje da kupim neku kvalitetniju git.,pa na nju da stavim ,posto mi se taj sistem bas svidja.
ocekujem dalje prosvetljenje :lol:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 07 Mar 2007, 13:25

RG 350 je dobra gitara (upravo štedim da je pazarim). U nju se isplati investirati i isplati se nadograđivati je. Međutim, postavlja se pitanje da li ti je zaista neophodan mehanizam od 200 eur koji možda i nećeš tako često koristiti? Ona na sebi ima sasvim pristojan whammy bar i to ja ne bih čačkao bar dok ne rikne. E, a kad rikne, onda lepo možeš da se počastiš genuine Floyd Rose Speedloader mehanizmom koji će u sebi imati i Tremstopper.

To je neki moj rezon... "teraj sa tim što ima dok radi... kad crkne onda kupi novu i bolju stvar"... ne mora da znači da sam u pravu.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 07 Mar 2007, 13:40

Kad vec odoste u offtopic... sta mislite o ovome?
http://www.jemsite.com/news/edge2003/index.htm
Negde na sredini - Zero Resistance tremolo
Za sada sam jedino tu nasao sliku...ima u novom ibanezovom katalogu celo objasnjenje. Navodno ce da ostane nastimovana gitara i ako pukne zica. Izgleda da stavljaju samo na S modele.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 07 Mar 2007, 17:58

Ok je na njoj Floyd i bio mi je zlata vredan dok sam bio u Srbiji i svirao tharsh,ali ovde treba da pocnem sa nekim likovima da sviram YU-Rock (bede moje) gde mi uopste nije potreban,a da kupijem novu gitaru samo za Yu Rock bas i nemam nameru kada mi je ova odlicna :lol:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 07 Mar 2007, 23:33

@offtopic

Uuuuu brate al si ti na niske grane spao... Pa zar nema ništa normalnije da se svira u belom svetu?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Mar 2007, 00:09

Pa jbg. trazio sam neki metal (thrash/death) bend ali sam uglavnom naletao na oglase tipa , Amater (50god :roll: ) trazi bend i tako neke gluposti.
Malo mi je i jezik poblem ali nadam se da cu naci nesto.

Ovo sa yu rockom i nije tako lose ,kada god dodje deo sa solazom ja se razmasem pa tako 5min.
Jbg. vazno mi je da sviram a posle ce valjda biti nesto.Kada budem isao u Srbiju dogovorio sam se sa bendom da snimimo demo pa kada se vratim u bec da odnesem u neku izdavcku kucu ,bar da pokusam mozda nesto i bude

POG

Re:

Post by POG » 22 Jun 2010, 02:51

KnightOfDoom wrote:That's how Evo got her name. Another one at the time was Flo. The way I got her name will remain a secret for a while (kontam da je to ime neke svalerke :D ).
Flo je dobio ime zbog Fernandez sustainera ugradjenog u gitaru...

Post Reply