Pa,neces valjda da kupis gitaru bez kofera...ja sam milion puta avionom nosio gitaru i nikad joj nista nije falilo,naravno gig bag ne dolazi u obzir....LazaRocker wrote:ooh no, iam bad expirience sa sklapanjem i rasklapanjem strata. xDGuitar_thrill wrote:onda definitivno strat, on moze da se rasklopi, pa ga sklopi u SrbijiLazaRocker wrote:sad news. zvali smo danas jat, kretencine kazu da gitara ne moze da ide u rucni prtljag, vec mora da se stavi u prtljag sto znaci da je ogromna verovatnoca da cu moci da prodam delove na autopijaci. znaci gitara tek in serbia, ali hvala vam na svim savetima, molim za jos poneki ako ga imate.![]()
slatke muke
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: slatke muke
Au gomila netačnih podataka......
Prvo carina na muzičke instrumente za ličnu upotrebu je 10%, plus pdv 18 % na vrednost ocarinjene gitare......... Sto ukupno izađe na oko 33 %.....
A za jat seljaci, nego probaj ako već kupiš u Holandiji da uneseš u avion, najgore što može da se desi je da opet ode u prtljag.....
A što koj qrac kupuješ gitaru o Holandiji????
Po ovim cenama nije mnogo jeftinije nego kod nas, cak mozda uopste nije jeftinije(u MItrosu je mex strat oko 500 e ).......
Sačekaj malo, sad će nova godina, a sanjom i novogodjišnji popusti
, pa ćeš moći da nabaviš za iste ako ne i manje pare gitaru ovde, plus nema sranja sa carinicima, Jatom glupim.........
Jedino ako ti je baš frka da mora odmah gitara.......
Prvo carina na muzičke instrumente za ličnu upotrebu je 10%, plus pdv 18 % na vrednost ocarinjene gitare......... Sto ukupno izađe na oko 33 %.....
A za jat seljaci, nego probaj ako već kupiš u Holandiji da uneseš u avion, najgore što može da se desi je da opet ode u prtljag.....
A što koj qrac kupuješ gitaru o Holandiji????
Po ovim cenama nije mnogo jeftinije nego kod nas, cak mozda uopste nije jeftinije(u MItrosu je mex strat oko 500 e ).......
Sačekaj malo, sad će nova godina, a sanjom i novogodjišnji popusti
Jedino ako ti je baš frka da mora odmah gitara.......
Rođače to možda i nisu sad news nego good news (u varijanti da si se odlučio za Epija kojeg ima širom zemlje Srbije). Nije reč samo o riziku da će nešto da bude sa instrumentom u avionu nego što se i taj transport plaća. Onda saberi 500 + (nek je "samo")33% = 665 evrona (bez tih potencijalnih troškova transporta). Za tu kintu imao si ovde da kupiš LP Studio i to u više navrata, ja ne gotivim nešto ni Epi ni Gib, ali kada bi me neko pit'o o'š Epija ili Giba za 665 evrona, naravno da bi se odlučio za Strata. 
KAKAV GEJ NASLOV TEME
BAŠ SAM KRENUO DA PSUJEM

Ja sam u Svedskoj probao slicnig Hagstroma ,ali je cena bila 730e,valjda jaci model.Izrada fina,ton tu i tamo(proba na roland cube)ali pristup visokim tonovima katastrofalan,Taj usek je bas bez veze odrradjen,mislim u odnosu na cenu instrumenta.Kad sam video da akustara Yamaha fg700ms kosta u evro-cent isto kao u Mitrosu,razbio sam bilo kakvu iluziju o kupovini opreme napolju.
- rockozaurus
/neko ibanezovo polovno sranje iz kasnih sedamdesetih kome ne radi bridge magnet, nevermind that/
Prvi put u zivotu cujem da se neko ovako izrazava za Ibanez iz kasnih sedamdesetih.
Po meni tada i jedino tada su pravili perfektne gitare(za razliku od prezenta)
od mene za Hagstroma.Od svega sto si izbrojao to je najbolje(fakt da mogu magneti da se dele ti omogucuje da pokrijes sirok dijapazon stilova)Odlicna izrada(bez obzira sto su Made in China), odlican materijal i dugogodisnja tradicija su zaista ozbiljna garancija.
Mislim da si zaboravio i jednu ne malo vaznu cinjenicu;postojanje raznoraznih pedala i procesora...Oni mogu na svakoj gitari da ti naprave zvuk onakvim kakvim ga zelis...
Prvi put u zivotu cujem da se neko ovako izrazava za Ibanez iz kasnih sedamdesetih.
Mislim da si zaboravio i jednu ne malo vaznu cinjenicu;postojanje raznoraznih pedala i procesora...Oni mogu na svakoj gitari da ti naprave zvuk onakvim kakvim ga zelis...
- LazaRocker
vratio sam se u lijepu nasu bez gitare, pa bih hteo da vas pitam da li je neko imao iskustva sa cort m600? gitara je 42 000, ima dankanove magnete, od mahagonnija je radjena (mislim da je samo gornja ploca od javora), ima coiltap, 22 polja cini mi se. vrat mi manje vise lezi (stvar navike), clean ima mnooogo lep, i kad se prebaci na singlove i na humovima. jedini problem u izradi gitare je sto su potenciometri kao u les pola, pa se desava da se izvuce potenciometar pri podizanju ali se prodavac ponudio da mi zameni potenciometre sa onim kao u telca. brine me samo sto ima mnogo agresivan zvuk kad se ukljuci dzdz na humbuckerima, ali mislim da ce to coiltap da sredi. any expirience?
Ako je to ono što mislim da jeste, nisu Dankanovi, nego dankan dizajn magneti, a to, ipak , nije isto...
Meni se svidela kako zvuči u "hmubacker modu", a u "single modu" baš i nije, mada kapiram da je sve to stvar ukusa! 
Pogledaj, ima cort m600 i sa nekim "EMG" otvorenim, pasivnim, hambakerima, možda ti se to više svidi - ton je malo agresivniji, svetliji... E sad, ovo EMG sam stavio pod navodnike jer tih magneta nema na EMG sajtu, u katalogu, ali sam saznao (pitanje je koliko je to pouzdana informacija) da su u pitanju neki koreanski magneti koji su dobili dozvolu od EMG da nose njihovo ime.
Gitara je dobro izradjena, jako pedantno, a što se zvuka tiče, to samo ti možeš presuditi.
E da, meni je model sa Dankan dizajn magnetima zvučao lepše, malo mutnije i toplije, a to se meni svidja!
Pogledaj, ima cort m600 i sa nekim "EMG" otvorenim, pasivnim, hambakerima, možda ti se to više svidi - ton je malo agresivniji, svetliji... E sad, ovo EMG sam stavio pod navodnike jer tih magneta nema na EMG sajtu, u katalogu, ali sam saznao (pitanje je koliko je to pouzdana informacija) da su u pitanju neki koreanski magneti koji su dobili dozvolu od EMG da nose njihovo ime.
Gitara je dobro izradjena, jako pedantno, a što se zvuka tiče, to samo ti možeš presuditi.
E da, meni je model sa Dankan dizajn magnetima zvučao lepše, malo mutnije i toplije, a to se meni svidja!
- LazaRocker
da, taj as EMG magnetima je m600T, ima valjda i tremolo,, a ne uzima mi se pravo da ti kazem varijanta s tremolom. thanx for the tips anyway.Blingo wrote:Ako je to ono što mislim da jeste, nisu Dankanovi, nego dankan dizajn magneti, a to, ipak , nije isto...Meni se svidela kako zvuči u "hmubacker modu", a u "single modu" baš i nije, mada kapiram da je sve to stvar ukusa!
anyone else?
Da, ni ja nisam ljubitelj tremola... u principu, nije to loša gitara! 
- mislim_stvarno
pa ti bi da se jebe$ a da ti ne udjeLazaRocker wrote: brine me samo sto ima mnogo agresivan zvuk kad se ukljuci dzdz na humbuckerima, ali mislim da ce to coiltap da sredi. any expirience?
Ovo ti bas nije dobra informacija jer tih magneta ima na EMG sajtu,a ja sam ih upravo trazio i imali su ih kod Marica ali su planuli....Pogledaj, ima cort m600 i sa nekim "EMG" otvorenim, pasivnim, hambakerima, možda ti se to više svidi - ton je malo agresivniji, svetliji... E sad, ovo EMG sam stavio pod navodnike jer tih magneta nema na EMG sajtu, u katalogu, ali sam saznao (pitanje je koliko je to pouzdana informacija) da su u pitanju neki koreanski magneti koji su dobili dozvolu od EMG da nose njihovo ime.
http://www.emginc.com/products/index/263/17/1
- LazaRocker
da ali the point is sto sam ja ovo trazio da mi ubodu u marshall avt20, i svirao s njegovom dzdz. neam pojma. nije previse agresivno, ali sumnjam da mogu da dobijem vintage sound.mislim_stvarno wrote:pa ti bi da se jebe$ a da ti ne udjeLazaRocker wrote: brine me samo sto ima mnogo agresivan zvuk kad se ukljuci dzdz na humbuckerima, ali mislim da ce to coiltap da sredi. any expirience?ne ide to tako.
DZDZ jeste agresivan zvuk. Strata da propustis kroz mesa boogie napucanog gaina zvucace agresivno, a ZW LP propustis kroz bassman (ili sta ti ja znam kog fendera u blagom od-u) nece zvucati toliko zajebano. Ako ti zvuci agresivno, menjaj drive.
Kažem, pitanje je koliko je pouzdana informacija... Ako su "original" onda super!sirkan wrote:Ovo ti bas nije dobra informacija jer tih magneta ima na EMG sajtu,a ja sam ih upravo trazio i imali su ih kod Marica ali su planuli....Pogledaj, ima cort m600 i sa nekim "EMG" otvorenim, pasivnim, hambakerima, možda ti se to više svidi - ton je malo agresivniji, svetliji... E sad, ovo EMG sam stavio pod navodnike jer tih magneta nema na EMG sajtu, u katalogu, ali sam saznao (pitanje je koliko je to pouzdana informacija) da su u pitanju neki koreanski magneti koji su dobili dozvolu od EMG da nose njihovo ime.
http://www.emginc.com/products/index/263/17/1
- mislim_stvarno
http://www.seymourduncan.com/products/d ... e-2/hb102/LazaRocker wrote:da ali the point is sto sam ja ovo trazio da mi ubodu u marshall avt20, i svirao s njegovom dzdz. neam pojma. nije previse agresivno, ali sumnjam da mogu da dobijem vintage sound.mislim_stvarno wrote:pa ti bi da se jebe$ a da ti ne udjeLazaRocker wrote: brine me samo sto ima mnogo agresivan zvuk kad se ukljuci dzdz na humbuckerima, ali mislim da ce to coiltap da sredi. any expirience?ne ide to tako.
DZDZ jeste agresivan zvuk. Strata da propustis kroz mesa boogie napucanog gaina zvucace agresivno, a ZW LP propustis kroz bassman (ili sta ti ja znam kog fendera u blagom od-u) nece zvucati toliko zajebano. Ako ti zvuci agresivno, menjaj drive.
ovi su ti magneti na toj gitari, pravljeni po JB + Jazz modelima, jedna od najpopularnijih kombinacija (kako za ljubitelje vintage humova, tako i za one druge). U teoriji mozda cak manje agresivno od mojih koji su radjeni po Duncan Distortion magnetima, a ja mogu da izvucem skoro sta bilo i da budem zadovoljan; klin, ACDC-like crunch, heavy marshall, mozda najteze izvuci moderan-nu-metal-hi-gain-mt2-zujalica-like-ton (mozda bi i to moglo da imam mt2