Pomoc oko kupovine Ibaneza s570, s770
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc oko kupovine Ibaneza s570, s770
Pozdrav svima!
Najzad se resih da kupim gitaru sa kojom cu biti zadovoljan, ali za nekih 500E, 600E plafon. Ibanez mi se svidja vec godinama, i mislim da cu da se odlucim za S570 ili S770.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/585 ... z-S570-BK/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/585 ... 770FM-ATF/
Ima li neko iskustva sa njima? Ljudi mi obicno preporucuju Mex Fendere za te pare, a za ovog sam cuo da je prilicno dobar (Koreanac)
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/501 ... --HH---RW/
Volim metal muziku, mada sviram u bendu koji se bavi nekim alt rock-om. Ali ipak me vuce da kupim Ibaneza, zbog tremola, vrata, izgleda... Znam da Fenderi imaju bolji zvuk sami po sebi, ali planiram da stavim na Ibaneza DiMarzio magnete, Evo2 vec imam za bridge, a na druge dve pozicije bih stavio nesto da mi donese raznovrsnost, npr Area58(61) za middle. Ima li neko iskustva sa budzenjem S serije, hoce li mi to doneti pravi ton? Znaci, zanima me koliko je dobra sama gitara, drvo, vrat, konstrukcija...
Znam da ima dobrih gitara tipa Schecter, ESP itd, ali imam dva ogranicenja, svotu novca i mora da bude Mitros.
Hvala na savetima!
Najzad se resih da kupim gitaru sa kojom cu biti zadovoljan, ali za nekih 500E, 600E plafon. Ibanez mi se svidja vec godinama, i mislim da cu da se odlucim za S570 ili S770.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/585 ... z-S570-BK/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/585 ... 770FM-ATF/
Ima li neko iskustva sa njima? Ljudi mi obicno preporucuju Mex Fendere za te pare, a za ovog sam cuo da je prilicno dobar (Koreanac)
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/501 ... --HH---RW/
Volim metal muziku, mada sviram u bendu koji se bavi nekim alt rock-om. Ali ipak me vuce da kupim Ibaneza, zbog tremola, vrata, izgleda... Znam da Fenderi imaju bolji zvuk sami po sebi, ali planiram da stavim na Ibaneza DiMarzio magnete, Evo2 vec imam za bridge, a na druge dve pozicije bih stavio nesto da mi donese raznovrsnost, npr Area58(61) za middle. Ima li neko iskustva sa budzenjem S serije, hoce li mi to doneti pravi ton? Znaci, zanima me koliko je dobra sama gitara, drvo, vrat, konstrukcija...
Znam da ima dobrih gitara tipa Schecter, ESP itd, ali imam dva ogranicenja, svotu novca i mora da bude Mitros.
Hvala na savetima!
- mislim_stvarno
Re: Pomoc oko kupovine Ibaneza s570, s770
Fenderi sami po sebi nemaju bolji zvuk. Imaju drugaciji zvuk. Mislim, opet zavisi i koji poredis, fender mexico, americanski, tele, strat, ibanez kineski, korejski, japanski, s serija, rg serija, art serija... ali poenta je da nemaju bolji/losiji zvuk jer se veoma razlikuju u 90% slucajeva, kvalitet izrade moze da im se poredi, a onda je to prica za sebe...
Ako volis metal, treba ti brz, sirok, ravniji vrat, treba ti floyd, trebaju ti humbuckeri, uzmi ibanez.
Ja sam svirao mislim bas taj ibanez s570 (a mozda je bio i neki od jeftinijih), i ton je bolji nego na rg seriji, bar se meni vise svidja, ali magneti su sranje kao i na vecini ostalih ibaneza. Svirao sam i neki S prestige koji je imao bolje i magnete i izradu, a naravno i ton, ali je i kostao bar 2 puta vise. Sa promenom magneta, i ovaj 570 moze biti veoma opasna gitara. Tremolo na S seriji je medju najboljim ibanezovim tremolo sistemima. Vrat je kao i na vecini ibanezovih metal/shred gitara srednje/nize-srednje klase, wizard2. Taj vrat je solidno tanak, brz. Profil vrata je flat (ili bese D profil ne secam se koji izraz), za razliku od nekih drugih gitara gde je najcesce C ili slican. Nekome moze da ne odgovara takav vrat, nekome ce leci, kao i za svaku gitaru moras da probas...
S 770 predpostavljam da je nesto bolji, a i naplate fmt, tako da mozda su samo kozmeticke razlike u pitanju...
Ovaj fender je mnogo drugaciji od ibaneza, cak nije ni fender, mnogo blizi gibsonu
Fiksna kobilica, humbuckeri, set-neck, manji radijus fretborda od ibaneza, mahagoni vrat i telo... Tako da moras da smislis sam sa sobom sta trazis od gitare... Sta ti treba...
Ako volis metal, treba ti brz, sirok, ravniji vrat, treba ti floyd, trebaju ti humbuckeri, uzmi ibanez.
Ja sam svirao mislim bas taj ibanez s570 (a mozda je bio i neki od jeftinijih), i ton je bolji nego na rg seriji, bar se meni vise svidja, ali magneti su sranje kao i na vecini ostalih ibaneza. Svirao sam i neki S prestige koji je imao bolje i magnete i izradu, a naravno i ton, ali je i kostao bar 2 puta vise. Sa promenom magneta, i ovaj 570 moze biti veoma opasna gitara. Tremolo na S seriji je medju najboljim ibanezovim tremolo sistemima. Vrat je kao i na vecini ibanezovih metal/shred gitara srednje/nize-srednje klase, wizard2. Taj vrat je solidno tanak, brz. Profil vrata je flat (ili bese D profil ne secam se koji izraz), za razliku od nekih drugih gitara gde je najcesce C ili slican. Nekome moze da ne odgovara takav vrat, nekome ce leci, kao i za svaku gitaru moras da probas...
S 770 predpostavljam da je nesto bolji, a i naplate fmt, tako da mozda su samo kozmeticke razlike u pitanju...
Ovaj fender je mnogo drugaciji od ibaneza, cak nije ni fender, mnogo blizi gibsonu

Eto, doktore, navuci ce te na Ibaneza, naposletku.
Hajde, fenderasi, javite se i vi, cisto da se malo zakuva.

Hajde, fenderasi, javite se i vi, cisto da se malo zakuva.

Ma mene tradicija jasno vuce na Ibaneza, i to je ono sto hocu, ali nisam siguran koliko mi ta gitara moze dati i nekog lepog clean, organskog zvuka (sa drugim magnetima), znaci da nije orijentisana strogo na procesor i metal. Ove se prave u Indoneziji, pa i tu nisam siguran kog su kvaliteta. Za Prestige je jasno.
Cenim da se za alt rock nećeš usrećiti sa takvim Ibanezom. Mada Ibanez ima toliko različitih gitara, da mislim da imaju gitaru bezmalo za svakoga.
Znam da imaju svega, nisam vezan za Ibaneza kao firmu, nego za ovakvog Ibaneza, metal-oriented, bar po izgledu. A ne bih nesto iz ART serije, npr. Zato i pitam da li ova moze da se napravi nekom univerzalnom masinom, koliko-toliko ...Kristijan wrote:Cenim da se za alt rock nećeš usrećiti sa takvim Ibanezom. Mada Ibanez ima toliko različitih gitara, da mislim da imaju gitaru bezmalo za svakoga.
- mislim_stvarno
Ma, kupi tog ibaneza, i boli te tuki
posle se zezaj pa dodavaj fuzzove i slicne gluposti, sta vec hoces da dobijes ton za taj neki alternativni zvuk...
Najvaznije je da budes srecan gitarom za ono osnovno sto zelis, pa ces lako doterati neke finese. Promena magneta, dodavanje nekog egzoticnog efekta da to zvuci cudnije i bolesnije...
Naravno, ako mu ubudzis emg 81/81, zaboravi na bilo sta osim krljanja
Potrazi na forumu, okacen je video gde rocketroll svira neki bluz na xiphos-u
, tako da sa pravim magnetima, sve je moguce...
Evo ovde: viewtopic.php?f=45&t=11421&start=30

Najvaznije je da budes srecan gitarom za ono osnovno sto zelis, pa ces lako doterati neke finese. Promena magneta, dodavanje nekog egzoticnog efekta da to zvuci cudnije i bolesnije...

Potrazi na forumu, okacen je video gde rocketroll svira neki bluz na xiphos-u

Evo ovde: viewtopic.php?f=45&t=11421&start=30
Ne moze, batali to, kupi Fendera.A ne bih nesto iz ART serije, npr. Zato i pitam da li ova moze da se napravi nekom univerzalnom masinom, koliko-toliko ...

E, Ibanez Artist (cak i ovaj koreanski, indonezanski) razbiva, probao na klinu, opak ton, a vrat je... skoro ko Lead Star

- mislim_stvarno
Malo li je?sinisake wrote: jedina je mana sto nema bas mjetalski izgled.

He, he, a nema ni flojd, jbg...
A nema ih ni u Mitrosu, koliko vidim... 
I, naposletku, sta ce reci ljudi, ako se pojavis sa takvom rogatom mjetalurgijom na bini, a u tom alt rok bendu?!? Ne ide toooo...

I, naposletku, sta ce reci ljudi, ako se pojavis sa takvom rogatom mjetalurgijom na bini, a u tom alt rok bendu?!? Ne ide toooo...
Hvala ljudi na pomoci!
Ma gde rogato, bas je elegantna gitara, mnogi je narodnjaci sviraju
Nego, bio sam bas u Mitrosu u NS da isprobam razne varijante. Ovde nemaju ove dve, nego s470, sto je slicno, i moram reci da sam iznenadjen koliko dobro zvuci na clean-u. Onako puno, zvececi, iako su humbuckeri. Probao sam i Mex Fendera, i mozda je tek za nijansu topliji ton. Vrat na Ibanezu extra. Probao sam po prvi put i LTD EC-1000, za koju sam mislio da je vrh, ali nekako mi vrat deluje sitno. A kosta 90000. Ibanez rgr321 lose, mnogo losije od s serije. Epiphonov LP, predebeo vrat, a zvuk onako. Tezak kao 2 Ibaneza s serije
Ono sto me je prijatno iznenadilo je PRS Tremonti, jako lep vrat i jako lep zvuk. Ali, mislim da cu se drzati Ibaneza. Doterace mi je sledece nedelje u NS, s770, pa kontam da ce pasti pazar.

Nego, bio sam bas u Mitrosu u NS da isprobam razne varijante. Ovde nemaju ove dve, nego s470, sto je slicno, i moram reci da sam iznenadjen koliko dobro zvuci na clean-u. Onako puno, zvececi, iako su humbuckeri. Probao sam i Mex Fendera, i mozda je tek za nijansu topliji ton. Vrat na Ibanezu extra. Probao sam po prvi put i LTD EC-1000, za koju sam mislio da je vrh, ali nekako mi vrat deluje sitno. A kosta 90000. Ibanez rgr321 lose, mnogo losije od s serije. Epiphonov LP, predebeo vrat, a zvuk onako. Tezak kao 2 Ibaneza s serije

drsimic wrote:Hvala ljudi na pomoci!
Nego, bio sam bas u Mitrosu u NS da isprobam razne varijante. Ovde nemaju ove dve, nego s470, sto je slicno, i moram reci da sam iznenadjen koliko dobro zvuci na clean-u. Onako puno, zvececi, iako su humbuckeri. Probao sam i Mex Fendera, i mozda je tek za nijansu topliji ton. Vrat na Ibanezu extra. Probao sam po prvi put i LTD EC-1000, za koju sam mislio da je vrh, ali nekako mi vrat deluje sitno. A kosta 90000. Ibanez rgr321 lose, mnogo losije od s serije. Epiphonov LP, predebeo vrat, a zvuk onako. Tezak kao 2 Ibaneza s serijeOno sto me je prijatno iznenadilo je PRS Tremonti, jako lep vrat i jako lep zvuk. Ali, mislim da cu se drzati Ibaneza. Doterace mi je sledece nedelje u NS, s770, pa kontam da ce pasti pazar.
Tremonti u Mitrosu?? Pravi ili SE?