Koje su ovo gitare?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Koje su ovo gitare?
Meni samo nije jasno kako to neki majstori sa mnogo jakim referencama prodaju svoja dela za 1000-1200 EUR, a drugi opet za triputa veće pare... 

a pazi sad... ako uzimaš gitaru po tvojim merama i onome što tebi odgovara, zašto bi je menjao?tHe bLuEsMaN wrote:Ma razumem ja vas momci..svako ima pravo na svoje misljenje,ali ipak covek ima svoja nekolko oblika,ne zeli da napravi neki drugi..a za tih 2500 eura ja ne dobijam gitaru kao sto je ona dzindzerova,nego taj oblik bez svih onih ukrasa,a ja za 2200 eura mogu kupiti Gibsona Standarda..i da se ne cimam posle ako hocu da ga prodam.
mislim, ako već uzimaš handmade, custom gitaru, onda je uzimaš jednom za svagda zar ne?
- Haralampije
Jbg,zato kod majstora ides tek kad znas tacno sta zelis(a ne sa namerom da je kasnije prodajes),i kad ne mozes da dobijes to od gitare iz radnje,ili kad zelis nesto autenticno sto nema niko,i naravno kad ne pitas za cenu.Sve ostalo je sviranje onoj stvari.Jbg Dzindzer,Tocak i slicni,znaju sta zele,imaju debelu kilometrazu ali i imaju da kanu.
Ideja o custom shopu i odlasku kod majstora je i nastala iz toga sto mnogima ne odgovara ono sto nudi standardna serija(onaj kome je dobar taj gibi standard uzece njega,kome je dobra koncertna klasicna gitara iz radnje,uzece nju,nema potrebe da razmislja o necem boljem ili o majstoru)
E da,i nije svako ko pravi gitare majstor za istu,majstor postane tek kad stekne ugled i zvucnu klijentelu,a tad ce da diktira i cenu,pa ko ima nek izvoli,ko to ne kapira....tesko ce ikad ukapirati.Znaci ne prozivam nikoga,da se neko ne uvredi,dao bog da svako moze da ima sta pozeli,bilo iz radnje bilo da mu se napravi po meri.
Ideja o custom shopu i odlasku kod majstora je i nastala iz toga sto mnogima ne odgovara ono sto nudi standardna serija(onaj kome je dobar taj gibi standard uzece njega,kome je dobra koncertna klasicna gitara iz radnje,uzece nju,nema potrebe da razmislja o necem boljem ili o majstoru)
E da,i nije svako ko pravi gitare majstor za istu,majstor postane tek kad stekne ugled i zvucnu klijentelu,a tad ce da diktira i cenu,pa ko ima nek izvoli,ko to ne kapira....tesko ce ikad ukapirati.Znaci ne prozivam nikoga,da se neko ne uvredi,dao bog da svako moze da ima sta pozeli,bilo iz radnje bilo da mu se napravi po meri.

pa nije ulozio toliko koliko u tu koju je zacenio tri puta vise.Tu neku za nega osnovnu ce uraditi za 1000-1200,a neku u koju ce uloziti mnogo vise truda naplatice visesirac-šunka wrote:Meni samo nije jasno kako to neki majstori sa mnogo jakim referencama prodaju svoja dela za 1000-1200 EUR, a drugi opet za triputa veće pare...
Inače, mogu komotno da kažem da majstor koji samo radi kopije industrijskih modela, nema ni jedan svoj autentični dizajn, i nije voljan da radi nešto što je vizuelno sasvim po željama mušterije - ne bi smeo svoj rad da naplaćuje kao papreni custom shop instrument. Mi smo svi imali prilike da vidimo da tako, po postojećem modelu, mnogo fine gitare rade i oboss, nikolanis, blooser... Onda je bolje njima se obratiti, cene im sigurno nisu tako tvrde, a očigledno je da znaju da naprave instrument.
pazi ta prica i ideja o gitari jednom za svagdaWolf wrote:a pazi sad... ako uzimaš gitaru po tvojim merama i onome što tebi odgovara, zašto bi je menjao?tHe bLuEsMaN wrote:Ma razumem ja vas momci..svako ima pravo na svoje misljenje,ali ipak covek ima svoja nekolko oblika,ne zeli da napravi neki drugi..a za tih 2500 eura ja ne dobijam gitaru kao sto je ona dzindzerova,nego taj oblik bez svih onih ukrasa,a ja za 2200 eura mogu kupiti Gibsona Standarda..i da se ne cimam posle ako hocu da ga prodam.
mislim, ako već uzimaš handmade, custom gitaru, onda je uzimaš jednom za svagda zar ne?

- tHe bLuEsMaN
potpuno se slazem sa tobom..mozda cu se nekad loziti na dobar clean i na strata,a mozda ce mi pa nekad biti cool neki humbackeri i more drive..a i ovo je ipak Srbija,nisu nam primanja kao u americi..nekad nam hitno zatrebaju pare,i onda moramo handmade rad vredan 2k prodati za somadweezil wrote:pazi ta prica i ideja o gitari jednom za svagdaWolf wrote:a pazi sad... ako uzimaš gitaru po tvojim merama i onome što tebi odgovara, zašto bi je menjao?tHe bLuEsMaN wrote:Ma razumem ja vas momci..svako ima pravo na svoje misljenje,ali ipak covek ima svoja nekolko oblika,ne zeli da napravi neki drugi..a za tih 2500 eura ja ne dobijam gitaru kao sto je ona dzindzerova,nego taj oblik bez svih onih ukrasa,a ja za 2200 eura mogu kupiti Gibsona Standarda..i da se ne cimam posle ako hocu da ga prodam.
mislim, ako već uzimaš handmade, custom gitaru, onda je uzimaš jednom za svagda zar ne?to ne postoji veruj mi

- tHe bLuEsMaN
Ako se ne varam Tocak svira Fendera iz sedamdesetih,a Dzindzer pored tog handmade-a ima i nekoliko Les PaulaHaralampije wrote:Jbg,zato kod majstora ides tek kad znas tacno sta zelis(a ne sa namerom da je kasnije prodajes),i kad ne mozes da dobijes to od gitare iz radnje,ili kad zelis nesto autenticno sto nema niko,i naravno kad ne pitas za cenu.Sve ostalo je sviranje onoj stvari.Jbg Dzindzer,Tocak i slicni,znaju sta zele,imaju debelu kilometrazu ali i imaju da kanu.
pa nije ulozio toliko koliko u tu koju je zacenio tri puta vise.Tu neku za nega osnovnu ce uraditi za 1000-1200,a neku u koju ce uloziti mnogo vise truda naplatice visesirac-šunka wrote:Meni samo nije jasno kako to neki majstori sa mnogo jakim referencama prodaju svoja dela za 1000-1200 EUR, a drugi opet za triputa veće pare...

- Haralampije
Ne nije iz sedamdesetih,u pitanju je strat iz 1964. godine.
Pa naravno,da ne sviraju i imaju samo te,ljudi su profesionalci,bave se muzikom vec decenijama,od toga su zaradili za 'leba,za kucu,za skolovanje dece,firme,radnje,kafice,normalno da imaju finu kolekciju i to nekih boljih komada,sigurno ih nece prodavati jednu da bi uzeli drugu.
Pazi,ako su tako losa primanja i ako sve visi o koncu u Srbiji,a taj neki lik imao da kane 2000-3000 evara za gitaru,i prigusti mu bas toliko da mora da je proda,tog treba obesiti na trgu...za jajca,kad je pored svega deset puta primarnijeg, imao mozga da da tolike pare za nesto sto mu ne donosi nikakav profit.
Pa naravno,da ne sviraju i imaju samo te,ljudi su profesionalci,bave se muzikom vec decenijama,od toga su zaradili za 'leba,za kucu,za skolovanje dece,firme,radnje,kafice,normalno da imaju finu kolekciju i to nekih boljih komada,sigurno ih nece prodavati jednu da bi uzeli drugu.

Pazi,ako su tako losa primanja i ako sve visi o koncu u Srbiji,a taj neki lik imao da kane 2000-3000 evara za gitaru,i prigusti mu bas toliko da mora da je proda,tog treba obesiti na trgu...za jajca,kad je pored svega deset puta primarnijeg, imao mozga da da tolike pare za nesto sto mu ne donosi nikakav profit.

- tHe bLuEsMaN
haha u pravu si..xDD ali ko zna sta sve moze coveka da snadje..ljudi od milionera dolaze do prosjackog stapa 

dobro vece postovani narode!
kod gorana je ovo http://www.patsguitars.com/voodoo2.htm , otprilike 1800 jevrejcica, a duboko verujem da je telo iz jednog komada, a ne iz tri dela kao kod nama svima dragog fendera.
kod gorana je ovo http://www.patsguitars.com/voodoo2.htm , otprilike 1800 jevrejcica, a duboko verujem da je telo iz jednog komada, a ne iz tri dela kao kod nama svima dragog fendera.
uh, jos jedan materijalizovani san 

- Dersu Uzala
Newsflash!
Bili GKG (Gary Kramer Guitars) u radnoj i svecanoj poseti GCG (Goran Custom Guitars).
Bili GKG (Gary Kramer Guitars) u radnoj i svecanoj poseti GCG (Goran Custom Guitars).

@Dersu ozb ili lozish?! Jesi ti to organizovao? 

- Dersu Uzala
Jok ja. Sve su to momci medju sobom. Mozda preko Gingera...