Custom Squier VS Jackson JS23 dinky

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Fafarona

Custom Squier VS Jackson JS23 dinky

Post by Fafarona » 13 Oct 2010, 12:34

Ok treba da dobijem za rodjus gitaru e sad ne znam koju od ove dve da uzmem, vise me privlaci ovaj squier, iako ga svi pljuju , i fanatici vriste za jacksonom , i dalje me privlaci Q.Q

recite koji je od ove dve bolji

http://mitrosmusic.com/proizvod/4873-Sq ... W---Black/

http://mitrosmusic.com/proizvod/8104-Ja ... S23-Dinky/

hvala unapred :) :cao:

umart

Re: Custom Squier VS Jackson JS23 dinky

Post by umart » 13 Oct 2010, 12:55

meni se od tih JS-ova svidio samo js30,no nonsense gitara,sve sljaka,shielding magneta malo losiji,ali magneti sljakaju,generalno najbolji zvuk kod te najjeftinije klase.

edit;da,malo je glupo poredjenje,jer su potpuno razlicite klase,ali kad vec hoces da das preko 300 e opet ponavljam,polovni jackson pro klase je najbolja pazarina.daju najvise za te pare.

Fafarona

Post by Fafarona » 13 Oct 2010, 13:06

iskreno ja zelim samo da sviram kuci , i mozda ako ikad budem sviro sa nekim u studiu iz zezanja, nemam neku veliku nameru da zivim kao muzicar , sto se tice zvuka najvise bih svirao maidene , nisam u nekom thrash fazonu i ne razumem se previse u gitare jer sviram nekih 2 meseca aktivno svaki dan po 5 sati, jos sam na klasicnoj a planiram u februaru da uzmem jednu od ovih dve, ukupan budzet mi je 500 eu, tako da gitara mi je max 300-350 eura , i plus neko pojacalo od 15 wati, preptostavio sam da zvuk kod obe gitare nije nesto cim su jeftine xD

umart

Post by umart » 13 Oct 2010, 13:48

pa smith svira jacksone. :D

za 350 e nadjes neku verziju dk2 sa single coil-om u necku i hamom u bridzu (dobro,svi imaju ham u bridzu) i to ti je sve sto ti treba za mejdene.

Fafarona

Post by Fafarona » 13 Oct 2010, 18:40

moze li mi neko reci prednosti i mane ovih dveju gitara, kolko sam ja shvatio ovaj squier ima tremolo kod koga se zakljucavaju zice , tako da ih ne mogu rastimovati ... ako me ista pali na gitari da radim je bendovanje i rokanje tog tremola,e sad me interesuje ciji je bolji zvuk od ove dve gitare, i sta je to fulcrum tremolo o.O , inace meni se nekako vise svidje ovaj squier , al ono cujem da ga pljuju,a jackson je jackson :D

progg

Post by progg » 13 Oct 2010, 19:06

Fafarona wrote:kolko sam ja shvatio ovaj squier ima tremolo kod koga se zakljucavaju zice
ne, ovaj squier nema lock sistem, tj. ne zakljucavaju mu se zice...
Fafarona wrote:inace meni se nekako vise svidje ovaj squier , al ono cujem da ga pljuju,a jackson je jackson :D
ljudi pljuju sta stignu danas...svet je pun pametnjakovica... ovde na forumu nisu pljuvali samo po squier-u, nego i po meksickim fenderima, a bogami i po pojedinim americkim modelima...
sto se mene tice, ako bih morao da biram iskljucivo izmedju ove dve gitare, ja bih uzeo squier-a (ali to je zato sto ja volim Fender)...ali to je moje misljenje...
ti ne treba da se vodis time... po pitanju Jackson-a ne mogu ti pomoci, jer sam probao samo par komada (navedeni model nisam)...

Fafarona

Post by Fafarona » 13 Oct 2010, 20:43

cekaj sad nista ne kapiram u cemu je razlika izmedju Saddle 6 tremolo ( tako pise kod squiera) i Fulcrum Tremolo ( jackson)

Ja sam progooglao i valjda to daje zakljucavajuci sistem,ako nije nema veze :P

progg

Post by progg » 13 Oct 2010, 22:08

Fafarona wrote:cekaj sad nista ne kapiram u cemu je razlika izmedju Saddle 6 tremolo ( tako pise kod squiera) i Fulcrum Tremolo ( jackson)

Squier ima stari (vintage) tip tremola koji se oslanja na 6 srafa i ima 6 sedla koja sluze za podesavanje visine i intonacije zica. To je ovaj tip tremola:

Image

Jackson ima noviji tip tremola koji se oslanja na 2 srafa i takodje ima 6 sedla koja sluze za podesavanje visine i intonacije zica. To otprilike izgleda ovako (slican onome na Jackson-u):

Image

Sto se lock sistema tice, nemaju ga ni jedna od ovih gitara. Gitare sa lock-om imaju srafove (koji sluze da zategnu zice) blizu civija i drugaciji tip tremolao od ovih.

Fafarona

Post by Fafarona » 13 Oct 2010, 22:55

Kapiram, da li ovi tremolo-i imaju neku veliku razliku u tonu. I jos me interesuje oko magneta , kod squiera ( koje bas i ne kapiram ciji su, duncanovi nisu sigurno ) i jacksonovihl...

ja se izvinjavam sto ovoliko zapitkujem ali bih zeleo da naucim sto vise o gitarama :)

vlobrk

Post by vlobrk » 13 Oct 2010, 22:59

Jesu Duncan samo sto su iz serije koja se stavlja na jeftinije gitare i nose oznaku Duncan Designed.
Mozes da podledas na Duncan-ovom sajtu.

Fafarona

Post by Fafarona » 13 Oct 2010, 23:58

dobro i koji su sada bolji , jackson ili squier po zvuku... ili cu morati da probam... interesuje me jos za ovaj tremolo, da li postoji razlika sto se tice zvuka ili ne ???

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Oct 2010, 08:14

Razlika ce sigurno postojati. Ipak je razlika u ceni 100e. Moras da probas. Trebalo bi vise da te brine razlika u osecaju u ruci jer su vratovi verovatno dosta razliciti. Jackson bi trebao da ima dosta tanji vrat.

Ako hoces najvise za svoje pare, trazi polovno, npr mozes bez problema za 300-350e da nadjes japanski jackson x serije (mozda cak i pro serije), koji su odlicni, ili mozda mexicki fender (za ovo nisam bas siguran, mozda drze vise cene kod nas), i obe gitare su mnogo bolje od ove dve. Ako ipak hoces novo, bolje od jacksona gledaj js32 sa floyd rose tremolom ili bez...

U krajnjoj liniji, uzmes polovan squier standard strat za 200e i kupis za jos 70e DiMarzio SuperDistortion, i to je najblize sto ces doci do tona maidena za tu kintu... :) :ziveli:

Vaske023

Post by Vaske023 » 14 Oct 2010, 12:54

mislim_stvarno wrote:Razlika ce sigurno postojati. Ipak je razlika u ceni 100e. Moras da probas. Trebalo bi vise da te brine razlika u osecaju u ruci jer su vratovi verovatno dosta razliciti. Jackson bi trebao da ima dosta tanji vrat.

Ako hoces najvise za svoje pare, trazi polovno, npr mozes bez problema za 300-350e da nadjes japanski jackson x serije (mozda cak i pro serije), koji su odlicni, ili mozda mexicki fender (za ovo nisam bas siguran, mozda drze vise cene kod nas), i obe gitare su mnogo bolje od ove dve. Ako ipak hoces novo, bolje od jacksona gledaj js32 sa floyd rose tremolom ili bez...

U krajnjoj liniji, uzmes polovan squier standard strat za 200e i kupis za jos 70e DiMarzio SuperDistortion, i to je najblize sto ces doci do tona maidena za tu kintu... :) :ziveli:
:1:
Vidjao sam po oglasima meksicke fendere za oko 350-400e,tako da to nije losa opcija.Squier strat standard naleti cesto u oglasim za 130-150e(naravno neko ceni i 200e al je po meni to mnogo,buduci da je nov oko 24000 din).

Fafarona

Post by Fafarona » 16 Oct 2010, 01:18

Sad sam tek zbunjen gledao sam review ovoga jacksona i nije po mom misljenju los, ali nije ni nesto posebno, nisam uspeo da nadjem za mog squiera. Oba modela mi se jako svidjaju a gledao sam da uzmem nesto sto nije previse skupo jer sviram tek 2 meseca, a dosao sam po misljenju na deo gde vise ne mogu da sviram na jadnoj klasicnoj... zamislite aces high na klasicnoj i kada krene ritmicki deo...

Jos me interesuje oko pojacala u cemu je razlika izmedju pojacala sa 2 channel i 4 channel , jos sam pocetnik sto se tice equipmenta, a ja uvek zelim da znam sta koristim i kako radi :)

A bas mi se nesto ne kupuje polovno ne zato sto je polovno nego sto nemam garanciju a i zelim da dobijem novu prvu gitaru a posle cemo lako :D

vlobrk

Post by vlobrk » 16 Oct 2010, 02:56

Cekaj,a je si li ti video te gitare uzivo?
Ako nisi sta te sprecava da odes do prodavnice i pogledas ih,cak i ako neces odmah da pazaris?

To su toliko razlicite gitare da mislim da se uopste neces dvoumiti kada ih vidis i probas.

Nisam nesto citao da pljuju "ovog" Squier-a.Konkretan model nisam nikada probao ali jesam onaj Deluxe sa Duncan Designed i gitara radi fantasticno.Verujem da ga i nemaju u Mitrosu pa zvrcni telefonom da proveris da se ne nadas bezveze.

Post Reply