Squier Strat Affinity Gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kile93

Squier Strat Affinity Gitara

Post by Kile93 » 06 Nov 2010, 16:44

Zanimaju me vasa misljenja o gore pomenutoj gitari. Mnogi pljuju na gitaru kao losa kopija Fendera. Nisam profesionalac da procenim. Ali moja misljenja veoma dobar clean, a za drive takodje nije losa za onaj Rock-Punk zvuk (na kvalitetnijim pojacalima). Jedino ne moze da se dobije onaj Metal DzDzDz zvuk. Kakva su vasa misljenja o ovoj gitari. Dali moze nesto bolje da zvuci sa nekim upgrade-om i dali se isplati?

karadjordje

Re: Squier Strat Affinity Gitara

Post by karadjordje » 06 Nov 2010, 19:59

Nije to bas toliko losa gitara koliko svi pricaju.Ja sam tog skvajera kupio 2000-te i jos uvek ga imam.Do sada nisam imao nikakvih problema.Lep vrat,bolji nego na mnogo skupljim gitarama,pragovi ako koristis devetke ce ti trajati jako dugo.Losa strana su magneti,keramicki,imaju to rasipanje na distorziji,ali zavisi dosta i od pojacala,ako je puknes u dobro pojacalo zvuk uopste nije los.Naravno da nije Fender,ali i ne kosta soma evra.Po meni toliko hvaljena Pacifica 112 vise naginje Affinity nego Standard Squier-u.A ako je povuces kroz procesor iznenadices se,prijatno,naravno.A o promeni magneta i ne razmisljaj-kakva gitara,takvi i magneti.Ja sam budzio mog Ibaneza RG350 i posle vidim Zlaju iz Plutonije sa zvukom koji razbija dok svira na Ibanezu RG370 sa magnetima koji su isti kao oni koje sam ja menjao.Gitara koja je hiljadu evra skuplja,jeste bolja,naravno,ali ne i hiljadu puta.Po meni taj strat je sasvim pristojna gitara.I da,moj strat ima HSS kombinaciju(humbucker-single-single)magneta sto je po meni bolje resenje ako hoces svestraniju gitaru.

Post Reply