Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Zemlja Telecaster-a
Ja imam ovog : http://www.fender.com/products/search.p ... 0131202303
Sve u svemu nije losa gitarica,vrat je fenomenalan,meni lezi savrseno,niska akcija,nema buzza,setapovan na desetke,izuzetno mekan,zvuk na suvo ko akustara,bridge magnet klasican telecaster ton na klinu,bas onakav kakav sam jurio,twang boli glava,neck magnet malo mutan za moj ukus.E sad ne podnosi bas najbolje distorziju i bio sam u iskusenju da menjam magnete,ali posle malo duzeg druzenja sa ovom gitaricom dosao sam do zakljucka da ni ovi Vintage Style magneti nisu bas tako losi a za zescu distorziju imam drugu gitaru.Jedino sto bih menjao je pickguard zato sto stvarno deluje jeftino,ali ni to se ne vidi iz aviona.Inace dugo sam jurio da kupim sebi telca,isprobavao sve i svasta i ovaj je stvarno bio najbolji koji sam nasao a da je za pristojne novce.Ah da,stim gubi jedino kada se zice istegle,ali tada su i zice vec za menjanje,odnosno drzi stim fantasticno.E jos jedna stvar,ova gitara ima vintage pragove sto nekome ko vise voli jumbo mozda i ne bi leglo,ali meni odgovaraju.Ako je neko ozbiljno zagrejan za kupovinu telca toplo mu preporucujem da pri kupovini proba i ovaj model jer po meni ovaj model je sve sto telac treba da bude.
I jos nesto,ne preporucujem ovu gitaru nekome ko tek pocinje da svira jerbo se svaka greska cuje a to ume itekako da iritira.
Sve u svemu nije losa gitarica,vrat je fenomenalan,meni lezi savrseno,niska akcija,nema buzza,setapovan na desetke,izuzetno mekan,zvuk na suvo ko akustara,bridge magnet klasican telecaster ton na klinu,bas onakav kakav sam jurio,twang boli glava,neck magnet malo mutan za moj ukus.E sad ne podnosi bas najbolje distorziju i bio sam u iskusenju da menjam magnete,ali posle malo duzeg druzenja sa ovom gitaricom dosao sam do zakljucka da ni ovi Vintage Style magneti nisu bas tako losi a za zescu distorziju imam drugu gitaru.Jedino sto bih menjao je pickguard zato sto stvarno deluje jeftino,ali ni to se ne vidi iz aviona.Inace dugo sam jurio da kupim sebi telca,isprobavao sve i svasta i ovaj je stvarno bio najbolji koji sam nasao a da je za pristojne novce.Ah da,stim gubi jedino kada se zice istegle,ali tada su i zice vec za menjanje,odnosno drzi stim fantasticno.E jos jedna stvar,ova gitara ima vintage pragove sto nekome ko vise voli jumbo mozda i ne bi leglo,ali meni odgovaraju.Ako je neko ozbiljno zagrejan za kupovinu telca toplo mu preporucujem da pri kupovini proba i ovaj model jer po meni ovaj model je sve sto telac treba da bude.
I jos nesto,ne preporucujem ovu gitaru nekome ko tek pocinje da svira jerbo se svaka greska cuje a to ume itekako da iritira.
E sad malo ja 
Prica pocinje ovako,
kao mladic nikada nisam bio ljubitelj fender gitara(metalac
) tele tako tako ali strat nikako uvek,me asocirao na tezgu i narodnjake.Daleko da ne cenim sada matoriji fender a pogotovo strata ali tele je moj izbor.
Posedujem http://www.fender.com/products/search.p ... 0262000538
Mnogi ce se sloziti po specifikaciji da nema nikakve veze sa fenderima 50 i 60 godina,istina!
Gitara je cela od mahagonija i pre bi je nazvo Gigson SG sa fenderovim logoom
Vrat je ko na Ibanezima tanak i radijusa 16" sto nikako nije tele fazon,al iako odskace od telecastera 50 i 60 moram da priznam da me je kupila i to opasno.
Uzo sam je bio jedared na pozajmicu od drugara par dana i resio da je to to.
Mali Korejanci su se potrudili da sklope hibrid koji ima oblik telecastera i njegov shmek al odlike mnogo modernijih gitara novijeg datuma.
Pored verzije sa Seymour Duncan magnetima ima varijanti i sa dva Fenderova huma,tu nisam probao.Magnete sam zamenio i elektroniku povezo po Duncanovoj shemi i dodao
high pass filter na volume potencijometru.
Uz gitaru dolaze Seymour Duncan '59 Humbucker neck pickup, i Seymour Duncan Pearly Gates u bridge pickup.
Pearly Gates je odlican magnet al nije bas za neko metalisanje,a ja iako sam odrastao i dalje volim da zadždžam
ponekad.Da mnogo ne pametujem Seymour Duncan SH-4 mi lezi bolje, pa sam ga i stavio.
Seymour Duncan '59 je RP (reverse polarity) i u pozicji kada rade oba magneta daje simpatican ton kao da vam je wah ukljucen,al sam obrnuo polaritet magnetu na standardan jer mi se vise svidja
zvuk kakav je sada kada rade oba magneta.(tu foru sa RP magnetom mozete videti kod Ibaneza JS modeli) Valjda Joe tako voli
Eto to je to
nesto sam malko i snimio ali ne zamerite kamera je losa.
http://www.youtube.com/watch?v=ENf-sSPYlZo

Prica pocinje ovako,
kao mladic nikada nisam bio ljubitelj fender gitara(metalac

Posedujem http://www.fender.com/products/search.p ... 0262000538
Mnogi ce se sloziti po specifikaciji da nema nikakve veze sa fenderima 50 i 60 godina,istina!
Gitara je cela od mahagonija i pre bi je nazvo Gigson SG sa fenderovim logoom

Vrat je ko na Ibanezima tanak i radijusa 16" sto nikako nije tele fazon,al iako odskace od telecastera 50 i 60 moram da priznam da me je kupila i to opasno.
Uzo sam je bio jedared na pozajmicu od drugara par dana i resio da je to to.
Mali Korejanci su se potrudili da sklope hibrid koji ima oblik telecastera i njegov shmek al odlike mnogo modernijih gitara novijeg datuma.
Pored verzije sa Seymour Duncan magnetima ima varijanti i sa dva Fenderova huma,tu nisam probao.Magnete sam zamenio i elektroniku povezo po Duncanovoj shemi i dodao
high pass filter na volume potencijometru.
Uz gitaru dolaze Seymour Duncan '59 Humbucker neck pickup, i Seymour Duncan Pearly Gates u bridge pickup.
Pearly Gates je odlican magnet al nije bas za neko metalisanje,a ja iako sam odrastao i dalje volim da zadždžam

Seymour Duncan '59 je RP (reverse polarity) i u pozicji kada rade oba magneta daje simpatican ton kao da vam je wah ukljucen,al sam obrnuo polaritet magnetu na standardan jer mi se vise svidja
zvuk kakav je sada kada rade oba magneta.(tu foru sa RP magnetom mozete videti kod Ibaneza JS modeli) Valjda Joe tako voli

Eto to je to
nesto sam malko i snimio ali ne zamerite kamera je losa.
http://www.youtube.com/watch?v=ENf-sSPYlZo
- Hotstepper
..pobednik.

- Joey Sartiani
Jel moze neko da mi kaze koji je telecaster Tita iz grupe Tito i Tarantula i kako dobiti zvuk iz pesme Cucarachas enojadas???
Jel moze sa nekom drugom gitarom da se dobije ovakav isti ili mora telecaster koji mrzim po izgledu?
[youtube]dIBEo-hUARQ&feature=related[/youtube]
E a koji je ovo krem telekaster???
[youtube]Xu4kpeH8iEo&feature=related[/youtube]
[youtube]N2bNNpAu4Ss&feature=related[/youtube]
Uh dodje mi da kupim telecaster samo zbog Tita!!!!
Kako ima ovaj neki kako da kazem "prezasiceni prenabudzeni bluz zvuk high-gain blues zvuk" eto tako bih nazvao, znaci nije hard rock metal nego bluz ali neko teski bluz....E to mi se bas svidja....Kako li se to postize i sa kojim magnetima i pedalom.....
Ko mi odgovori na sva ova pitanja dobija link u kome Selma Hajek igra i vrcka se a u pozadini sviraju Tito i Tarantula na Homo-Sapiens gitarama!

Jel moze sa nekom drugom gitarom da se dobije ovakav isti ili mora telecaster koji mrzim po izgledu?
[youtube]dIBEo-hUARQ&feature=related[/youtube]
E a koji je ovo krem telekaster???
[youtube]Xu4kpeH8iEo&feature=related[/youtube]
[youtube]N2bNNpAu4Ss&feature=related[/youtube]
Uh dodje mi da kupim telecaster samo zbog Tita!!!!
Kako ima ovaj neki kako da kazem "prezasiceni prenabudzeni bluz zvuk high-gain blues zvuk" eto tako bih nazvao, znaci nije hard rock metal nego bluz ali neko teski bluz....E to mi se bas svidja....Kako li se to postize i sa kojim magnetima i pedalom.....
Ko mi odgovori na sva ova pitanja dobija link u kome Selma Hajek igra i vrcka se a u pozadini sviraju Tito i Tarantula na Homo-Sapiens gitarama!

Može, al posle moraš da ga polomiš.
- Joey Sartiani
nebojsak wrote:Može, al posle moraš da ga polomiš.
Sta da polomim??? Ne razumem...I sta moze???
- Hotstepper
na ovom drugom snimku mislm da je '50s Esquire....
Telad iz Pobesnelog Maksa
[youtube]S3V50B1FzZA&feature=related[/youtube]
U temi o JHS gitarama sam postavio jos snimaka ovih metalnih teladi
.
viewtopic.php?f=20&t=13653&p=186280&hilit=JHS#p186280
Super stvari,ali ja sam ipak jos uvek za drvo,ono ima dusu
.

[youtube]S3V50B1FzZA&feature=related[/youtube]
U temi o JHS gitarama sam postavio jos snimaka ovih metalnih teladi

viewtopic.php?f=20&t=13653&p=186280&hilit=JHS#p186280
Super stvari,ali ja sam ipak jos uvek za drvo,ono ima dusu

- Hotstepper
bash takav zvuk bih i ochekivao da stavim zhice na chabar 
ps.
a ovaj lik je ... blago recheno... buda*a...

ps.
- Guitar_thrill
- MF veteran
evo jednog metalnog telca, ja sam odusevljen zvukom
[youtube]WBciHXqjdjo&feature=related[/youtube]

[youtube]WBciHXqjdjo&feature=related[/youtube]
- Haralampije
Phil X?Jeste,ali u najpozitivnijem mogucem smislu.Hotstepper wrote: a ovaj lik je ... blago recheno... buda*a...

Meni se isto sviđaju njegovi demo-i... Super se sprda čovek 
On topic: I ja sam bio u klubu vlasnika Telecastera, ali sam izašao privremeno iz istog. Upadam natrag kada mi majtimika napravi Teletinu, pa ću da prezentujem kako valja, kad dođe vreme.

On topic: I ja sam bio u klubu vlasnika Telecastera, ali sam izašao privremeno iz istog. Upadam natrag kada mi majtimika napravi Teletinu, pa ću da prezentujem kako valja, kad dođe vreme.
Ti si lud. To je najjaci rocker, pored Jack Black-a!Hotstepper wrote:
ps.
Mene bas nervira taj lik.
Totalno s'ebe svaki demo.
Totalno s'ebe svaki demo.