Fender Lace Sensor - kombinacija

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
vikator
MF veteran

Fender Lace Sensor - kombinacija

Post by vikator » 31 Jan 2008, 19:01

Za pocetak,u pitanju je Fender Stratocaster USA.

1. Imam Fenderovu kombinaciju lace sensor-a,silver,blue i red.Ja sam namestio tako da je silver-neck,blue-middle i red-bridge.To sam namesto zbog vrednosti output-a,jer je silver najslabiji,pa onda blue i red.
Hteo sam da zamenim mesta red i blue pickup-a,jer mi je red jako ostar na bridge-u.i onda sam naisao na netu,da mnogi korsite ovako: blue-neck,silver-middle i red-bridge.'Mene interesuje zbog chega mnogi koriste gore pomenut redoslet pickup-a,i koji bi po vama najpametnija i najbolja kombinacija bila???

2. Lace sensori imaju tri izlaza(provodnika).Da li polaritet igra neku ulogu u soundu???I primetio sam da kada switchem izaberem poziciju 2 (neck+Middle) zujanje singla ne nestaje,da li to ima veze sa polaritetom???

Rocket Roll

Re: Fender Lace Sensor - kombinacija

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2008, 19:13

1) Blue, silver i red, tim redom (neck, middle, bridge). Silver je taman dovoljno "twangy" za middle poziciju, inače je "preoštar". Blue je topao kao P.A.F. hambaker - odgovara mu neck više nego bilo šta drugo. Red je "rokenrol" stvarčica, gde drugde da ide?

James Burton Telekaster i stari Stratovi Ultra i Plus dolaze u baš takvoj postavci Sensora. Kada ih je tako projektovao Bill Lawrence, onda je tako najbolje...

Image

2) Polaritet igra ulogu - middle treba da bude vezan RWRP ili barem RP. Ali kako to tačno ide na Lace Sensorima - ne znam.

vikator
MF veteran

Post by vikator » 31 Jan 2008, 19:24

Rocket Roll wrote:2) Polaritet igra ulogu - middle treba da bude vezan RWRP ili barem RP. Ali kako to tačno ide na Lace Sensorima - ne znam.
Nista ne razumem. :Dali ozbiljno

Pa i ja sam na kraju tako mislio da postavim magnete,jer sama neck pozicija je napred i onako malo vise mutna,i onda bi trebao ostriji magnet (jer blue je jaci od silvera po outputu).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2008, 20:07

"RWRP" - Reverse Wound, Reverse Polarity. Opis klasičnog middle singlecoil Stratokaster magneta.

Reverse wound - ako je neck magnet motan "clockwise", middle magnet je motan "counterclockwise", i obrnuto.

Reverse polarity - tipično, neck i bridge magneti su namagnetisani & postavljeni "north pole up", a middle magnet je postavljen "south pole up".

Šta ovo znači u praksi? Ako imaš dva ista magneta, jedan staviš u neck i povežeš ga "belom" žicom na "plus", a drugog staviš u middle i povežeš ga "belom" žicom na masu. Nezavisno od polariteta, magneti će biti van faze i šum će biti manji.

(Hej, niko nije rekao da je za ožičenje gitare dovoljna osnovna škola! :D )

Post Reply