Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
umart

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo

Post by umart » 21 Jan 2011, 17:02

napravih konfuziju. :D stoga izvinjenje.

elem,mislio sam da ja nikad ne bih dao 450 e za vipera 100fm sa emg magnetima.athagis,bolt on,najvjerovatnije kina,inace na svim tim low cost ltd-ima i izrada mi je losa,generalni feel mi je da je jako lizjerna (lokalni izraz za nesto nekvalitetno i samo cekas da se raspadne).i da,moj mastejn tom logikom vrijedi dobrano preko 1000 e,i izvinjavam se sto ne naznacih,valjda mi je prirodno bilo da podrazumijevam pod "mojim" jos samo mastejna jerbo vajper jos fakticki nije u mom vlasnistvu. :D

i da,ovaj moj mastejn je na oglasima,mogao bih vidis da ga i odje bacim na oglase,na moju veliku zalost sad mi je primarno da zavrsim neko pojacalo ili preamp/poweramp kombinaciju,jer zelim da imam jedan komplet set gitarske opreme.

a konkretno vajper koji dobijam na poklon sigurno nikad nije bio na oglasima,gitara ima dugu istoriju koja nije za forum.a da je dobar,dobar je.svi ti koreanci sa iole kvalitetnijim features-ima su jako dobre gitare,ko god je imao jednu zna o cemu pricam.

eto,izvinjavam se na off-u. :ziveli:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 22 Jan 2011, 02:04

umart wrote:napravih konfuziju. :D stoga izvinjenje.

elem,mislio sam da ja nikad ne bih dao 450 e za vipera 100fm sa emg magnetima.athagis,bolt on,najvjerovatnije kina,inace na svim tim low cost ltd-ima i izrada mi je losa,generalni feel mi je da je jako lizjerna (lokalni izraz za nesto nekvalitetno i samo cekas da se raspadne).i da,moj mastejn tom logikom vrijedi dobrano preko 1000 e,i izvinjavam se sto ne naznacih,valjda mi je prirodno bilo da podrazumijevam pod "mojim" jos samo mastejna jerbo vajper jos fakticki nije u mom vlasnistvu. :D

i da,ovaj moj mastejn je na oglasima,mogao bih vidis da ga i odje bacim na oglase,na moju veliku zalost sad mi je primarno da zavrsim neko pojacalo ili preamp/poweramp kombinaciju,jer zelim da imam jedan komplet set gitarske opreme.

a konkretno vajper koji dobijam na poklon sigurno nikad nije bio na oglasima,gitara ima dugu istoriju koja nije za forum.a da je dobar,dobar je.svi ti koreanci sa iole kvalitetnijim features-ima su jako dobre gitare,ko god je imao jednu zna o cemu pricam.

eto,izvinjavam se na off-u. :ziveli:
ovako,hteo sam da kazem da si preterao,tj da si isuvise postao ciganin ,tj da si previse ishavlio svoga konja : :D tj x2! :XD:
e ovako pricao sam sa drugom,on je ltd drzao samo jedan dan!!!! jedan dan na kp i prodao ga je! evo sta je njegov[img]
http://www.mitrosmusic.com/media/inline ... 1842_1.jpg[/img]
imao : pre svega pored svih predrasuda njegov ltd je star par godina,tada je bas u trenutku isporuke stiglo par ltdova i izabrao jednog crvenog,(od 6 komada je izbrao jednog,koji slobodno moze da se kaze da je najrealnije uradjen,tj u najpristojnijem stanju napustio fabriku!) ugradio mu je 81 i (ja se izvinjavam na gresci ) emg60!. sto nije nije zakk wylde setup,sto je 200e plus. plus neki ibanezov kofer 100 jura je prso,plus je uradio inlay ,kao na deluxe-u sto ima ona malo neobicna boja,tj neobicno presijavanje samo za materijal je dao 90e,plus ruka 40e! zamenio civije sa grooverom,i izbalansirao gitaru jer ima ogroman neck divinig ,videces i sam,time sto je pomerio ono za kais ,i ugradio neki strap lock. decko stvarno svira profi,i u nju je dosta ulozio,a ti ako ces da kenjas da je samo tvoja gitara najnadrkaniija ,onda izvini narcisu,ja sam lepo rekao,ali to tvoje subjektivno misljenje zbog raznih predrasuda (korea china),pa sta i moj dean je china i pise ogromninm slovima ali brate uradjen je kao zver,milion puta sam ga udario muski ,ali sloj farbe i laka,ne,na svakom kinezu bi otpao komad drveta ne samo fabra,ali na mojoj sekiri ni ogrebotina ne ostaje!!!! te predrasude koreja ,china ,america.
znam lika koji ima esp eclipse-I ,brate dzaba,mahagony set neck emg 81&85,to ima i ltd deluxe i lepse izgleda,pa,radili uporedni test u studiju ,i razlike nemaaaa!!!

umart

Post by umart » 22 Jan 2011, 02:23

uopste ne znam sta je tebe isprovociralo da se tako ponasas ali dobro,to je tvoj problem.ne vidim dje sam falio svog konja nesto narocito,samo sam konstatovao da ja ne bih na viper-a 100fm dao 450 e.pride nisam znao da je kastumiziran tako,samo si rekao da je imao kofer i par aktivnih emg-eva.i dodao sam da tom logikom moj mastejn vise nego duplo,jer samo uporedi features-e i sam donesi zakljucak.a to nosi cijenu,a ne subjektivno misljenje da svaka gitara sa istim aktivnim emg-jevima zvuci isto.

ako je to po tebi kriterijum vrijednosti gitare,ti si jako srecan covjek.zamisli koliko je tebi lakse nego npr meni dje igra ulogu jos i vrat,visina pragova,bridz sistem,konstrukcija tijela...

na ovo da sam ciganin necu se osvrtati,jer ne osjecam da je nesto bilo vezano sa mojom pricom vec sa nekim tvojim problemom.

a sto se tice kina vs ostali azijati opet sam iznio svoje misljenje uz objektivnu cinjenicu da svukud pa i kod nas zemlja porijekla gitare joj odredjuje cijenu.a sto je to tako,sam se zapitaj,izguglaj.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 22 Jan 2011, 02:25

Deco tema je o žicama za gitaru,a ne o gitarama za žice :D

Born_Dead

Post by Born_Dead » 22 Jan 2011, 11:23

umart wrote:uopste ne znam sta je tebe isprovociralo da se tako ponasas ali dobro,to je tvoj problem.ne vidim dje sam falio svog konja nesto narocito,samo sam konstatovao da ja ne bih na viper-a 100fm dao 450 e.pride nisam znao da je kastumiziran tako,samo si rekao da je imao kofer i par aktivnih emg-eva.i dodao sam da tom logikom moj mastejn vise nego duplo,jer samo uporedi features-e i sam donesi zakljucak.a to nosi cijenu,a ne subjektivno misljenje da svaka gitara sa istim aktivnim emg-jevima zvuci isto.

ako je to po tebi kriterijum vrijednosti gitare,ti si jako srecan covjek.zamisli koliko je tebi lakse nego npr meni dje igra ulogu jos i vrat,visina pragova,bridz sistem,konstrukcija tijela...

na ovo da sam ciganin necu se osvrtati,jer ne osjecam da je nesto bilo vezano sa mojom pricom vec sa nekim tvojim problemom.

a sto se tice kina vs ostali azijati opet sam iznio svoje misljenje uz objektivnu cinjenicu da svukud pa i kod nas zemlja porijekla gitare joj odredjuje cijenu.a sto je to tako,sam se zapitaj,izguglaj.
ja se izvinjavam ako sam te uvredio bilo kako nisam imao nameru,napio sam se malo vise sinoc,pa sam osetljiv malo vise u takvim trenucima :)
naravno da i meni je bitna konstrukcija,recimo da imam fixed bridge,po zelji string thru.ne kazem da sam svirao 1000 gitara,ali sam probao nekih 30ak,i od toga mogu da kazem sta zelim.

sorry za offtopic! :D
p.s.admine brisi ovo :D

gangula

Post by gangula » 26 Jan 2011, 00:19

poz ljudi, citam ove teme i nikako da provalim koje bi mi zice bile najbolje za epiphone les paul 100, kupih ga skoro, a nikako jos da promenim zice..

Haralampije

Post by Haralampije » 26 Jan 2011, 00:33

Ma koji ce ti zice,budi avangarda. :D

umart

Post by umart » 26 Jan 2011, 01:48

koji stim furas,sta sve sviras od muzike?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jan 2011, 07:53

ako je e standard ili drop d, ja bih stavio 10 ili hibridne 10 na 11. Ja te koristim na gitari sa duzom skalom, i tenzija je ok pa tebi to nece biti problem, ispod toga ce biti k'o rezanci...

gangula

Post by gangula » 26 Jan 2011, 09:37

od muzike sada pomalo krecem sa blues-om, ali to sve ponekad zavisi od raspolozenja,tj. nekada bih pokidao sve :)...e sada sirok je spektar izbora muzike, opet, veoma raznovrsno ...

mhm, 10ke znaci..a marka neka specificna ili...?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 26 Jan 2011, 10:21

gangula wrote:..a marka neka specificna ili...?
That's up to you :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 26 Jan 2011, 11:24

Na tebi je da izaberes...Ernie Ball.

gangula

Post by gangula » 26 Jan 2011, 11:47

hvala ljudi na brzim odgovorima ;)

umart

Post by umart » 26 Jan 2011, 15:07

taj rad,10ke,tu si do D miran.ako imas love,uzmi ove nove ernie ball coated da nam javis utiske,ovaj koncept sa titnaijumom mi je poprilicno zanimljiv.dean markley je sigurica.izlistaj temu koju stranu unazad mislim da je manje-vise sve pokriveno,vidi dje sve ima freskih zica,to je poprilicno bitan faktor.

Wook

Post by Wook » 26 Jan 2011, 17:26

Danas bas bio do Marica, da stavim nove zice [EB stainless 10] i bas pitao coveka za te titanijumske.. Kaze da se to ne oseti na flojdu, to je dobro samo za gitare sa fiksnom kobilicom, jer su ojacane oko kuglice.. Ako sam ga dobro razumeo.. U svakom slucaju znam da mi rece da nema potrebe da stavljam na flojd :mrgreen:

Post Reply