Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
gangula

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo

Post by gangula » 26 Jan 2011, 22:57

umart wrote:taj rad,10ke,tu si do D miran.ako imas love,uzmi ove nove ernie ball coated da nam javis utiske,ovaj koncept sa titnaijumom mi je poprilicno zanimljiv.dean markley je sigurica.izlistaj temu koju stranu unazad mislim da je manje-vise sve pokriveno,vidi dje sve ima freskih zica,to je poprilicno bitan faktor.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/667 ... ky-P03121/

mislis na ove ?

umart

Post by umart » 26 Jan 2011, 23:07

da,ali uzmi nesto sa bar 50 debljinom e zice,ako ces da ides dublje od E.

xspaceman

Post by xspaceman » 27 Jan 2011, 17:00

upravo pazario rotosound r10...nisam ih do sada koristio...ima neko iskustva sa njima?

Image

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Jan 2011, 17:08

Svir'o ja dok su bile sramotno jeftine u Mariću, nešto jedva 400 din (sa duplom e :mrgreen: ).
Meni bile ok, malo rastegljivije od ostalih, lep tončić... Sasvim kulturiška.
Na EB i D'Add sam se vrnuo kada im je cena skočila, ne sećam se tačno zbog čega, tj ne sećam se neke falinke zbog koje sam ih napustio...

umart

Post by umart » 28 Jan 2011, 03:50

ja furao stalno svojevremeno kad su bile dolje jedina alternativa mrskom mi d'addariju.super su sljakale,bas kao sto rece - kulturiska.

dweezil

Post by dweezil » 03 Feb 2011, 00:22

el se seca neko ovijeh stringsa :bambi:

Image

andrej]

Post by andrej] » 03 Feb 2011, 08:31

xspaceman wrote:upravo pazario rotosound r10...nisam ih do sada koristio...ima neko iskustva sa njima?

Image
ja sam imao jedne na akustari, stavio drug kad sam mu je bio posudio, najgore zice ikad (bar za akustaru).

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Feb 2011, 11:25

Koji ste vi svi tripajlije, nemam reci. :bambi:

andrej]

Post by andrej] » 03 Feb 2011, 12:50

Dersu Uzala wrote:Koji ste vi svi tripajlije, nemam reci. :bambi:
dragi dersu:
ove zice uzas brzo korodiraju i skupljaju cudo prljavstine zbog nacina motanja, valjda.
zice koje su korodirale i prljave imaju drugaciji zvuk.
farbaju mi jagodice nevidjeno (mnogo vise nego sve ostale).
ovo se sve da dokazati naucno i kvantifikovati (kolicina korozije u odnosu na neke druge, kao i analiza spektra; cak ne treba nikakva skupa oprema)
za svojih 500-800 dinara, biram ono sto ce mi najduze zvucati pristojno. ne lovim ja neki ton za mlacenje po kuci. jednostavno, milina ti kad sviras nesto fino, inspirise te, teze se zasitis. a ovaj aspekt dobre opreme dosta ljudi zanemaruje. das mi dobru gitaru, odusevim se nacisto, smislim 3x vise pesama nego na nekom krsu. inspiracija.

ako si raspolozen, rad sam da ovaj eksperiment izvedem, ako mi platis 2 pakovanja zica (aj recimo rotosound i dean markley, isti materijal, ista debljina). mozes i ti da ga izvedes. ako dotle dogura, cimam nekog sa instituta.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Feb 2011, 13:12

Dean Markley signature FTW te samo sad koristim, uzeo sam pre neki dan tri pakovanja da se ima :D

Inace na strat onaj Idejin sam turio neke steel zice Peavey-eve Elements i mnogo fino rade, imaju zing neki sasvim fin, zasad topla preporuka :ziveli:
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Feb 2011, 21:53

andrej] wrote:
Dersu Uzala wrote:Koji ste vi svi tripajlije, nemam reci. :bambi:
dragi dersu:
ove zice uzas brzo korodiraju i skupljaju cudo prljavstine zbog nacina motanja, valjda.
zice koje su korodirale i prljave imaju drugaciji zvuk.
farbaju mi jagodice nevidjeno (mnogo vise nego sve ostale).
ovo se sve da dokazati naucno i kvantifikovati (kolicina korozije u odnosu na neke druge, kao i analiza spektra; cak ne treba nikakva skupa oprema)
za svojih 500-800 dinara, biram ono sto ce mi najduze zvucati pristojno. ne lovim ja neki ton za mlacenje po kuci. jednostavno, milina ti kad sviras nesto fino, inspirise te, teze se zasitis. a ovaj aspekt dobre opreme dosta ljudi zanemaruje. das mi dobru gitaru, odusevim se nacisto, smislim 3x vise pesama nego na nekom krsu. inspiracija.

ako si raspolozen, rad sam da ovaj eksperiment izvedem, ako mi platis 2 pakovanja zica (aj recimo rotosound i dean markley, isti materijal, ista debljina). mozes i ti da ga izvedes. ako dotle dogura, cimam nekog sa instituta.
Covece, imas neke falicne zice, bajate, otvorene ili bofl. Ali nije to poenta, nego mi je smesna citava prepiska oko zica na , sad vec, koliko, 30 stranica recimo? Nas narod ima fenomenalan dar da mlati praznu slamu.

dweezil

Post by dweezil » 03 Feb 2011, 22:46

sto matore, i na svim zapadnim forumima ti je tako, zhice su uvek bile predmet rasprava, teorija, mitova i legendi i jedan od glavnih faktora dopadanja ili nedopadanja omiljenog ti axe-a :bambi: preko njih se dopire do dushe same gitrice, ima nesto u tome kad prvi put stavljas set novijeh zhica na omiljenu sekiru, neki osecaj kao ne znam ... :bambi:

ness

Post by ness » 04 Feb 2011, 15:30

andrej] wrote:
xspaceman wrote:upravo pazario rotosound r10...nisam ih do sada koristio...ima neko iskustva sa njima?

Image
ja sam imao jedne na akustari, stavio drug kad sam mu je bio posudio, najgore zice ikad (bar za akustaru).

Ja ih trenutno imam na akustari,i meni se svidjaju jer su dosta mekane i savitljive pa se lako benduju zice ! :)

Post Reply