seymour duncan magneti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
seymour duncan magneti
pozdrav ljudi
želeo bih da stavim mastan i topao seymour duncan magnet u gitaru i interesuje me koji bi bio najbolje resenje za bridge za hardcore
Hvala!
želeo bih da stavim mastan i topao seymour duncan magnet u gitaru i interesuje me koji bi bio najbolje resenje za bridge za hardcore
Hvala!
- Rocket Roll
Re: seymour duncan magneti
Koja gitara? Koja vrsta magneta?
hambaker mi treba , procitao sam da je onaj INVADER dobar za taj tip svirke.
a washburna trenutno imam G4 model
a washburna trenutno imam G4 model
- Rocket Roll
Invader je ekstrem, kao DiMarzio D-Activator X. Ja bih uzeo Alternative 8, ali vi mladi sve znate najbolje 

Imam ja D-Activator X u brigde na Ibanezu, ako ti treba za krljanje, uzimaj bez razmisljanja. Ili X2N.
- Dersu Uzala
Rocket Roll wrote:Invader je ekstrem, kao DiMarzio D-Activator X. Ja bih uzeo Alternative 8, ali vi mladi sve znate najbolje

ja glasam za JB.uvijek i svudje.mislim da su ti oni njihovi semplovi sljakaju jer je taj tvoj washburn cini mi se od mahoganija.hamovi su tamo odradjeni na dzipsonu pa je kolik-toliko referentno.ja bih generalno bjezao od bas haj-gejn magneta jer mi krljosi imamo tendenciju da uzimamo i pojacala sa nakrljanim gejnom,i pedale sa nakrljanim gejnom,pa kad jos napakujes sa magnetom ode preamp u sizzle.
invader je ok magnet za pojedine primjene.ima puno basa pa treba biti pazljiv u kakav postojeci setup ide tj dal; ces moci da iskontrolises bas u svom rigu.
invader je ok magnet za pojedine primjene.ima puno basa pa treba biti pazljiv u kakav postojeci setup ide tj dal; ces moci da iskontrolises bas u svom rigu.
- Dersu Uzala
Ja imam pun kufer JBs, ali nije to za onako junacko krljanje. NIje toliko 'tojt' ko Alt8 (a taj opet nije tojt ko oni pravi krljacki tipa Invader ili X2N od ovijeh drugijeh). Alt8 je malo jasniji i vise punchy pa se cini i da je glasniji od JB-ja (mada nisam gledao u katalog kolki im je izlaz). Samo se tako nekako pricinjava kazem.
Meni je nekako standrdna kombinacija JB i 59 na ovim Lespolikim djitrama i Steve's Special/ Air Norton na ostalim. HS-2 i HS-3 kad pricamo o stradzi.
Meni je nekako standrdna kombinacija JB i 59 na ovim Lespolikim djitrama i Steve's Special/ Air Norton na ostalim. HS-2 i HS-3 kad pricamo o stradzi.
nije 'tojt' u svilene ruke.u ruke mandusica vuka svaki JB je tojt ez hel.mene se svidza jer te cera da izadje zivotinja iz tebe.kad cu da krljam ,da oprostis,da joj ga sprcnem.ako ces da milujes a da bide dzn dzn onda daj nesto sto nakompresovanije,a tu dankani i ne rulaju suprim.
mene se licno ovi dejvovi aktivnjaci koje furam mnogo svidzaju,pogotovo aktiviziran JB.najbolji magnet koji ikad svirah u zivotu.Jazz je kul,ali mi 59'ka u neku bolje lezi.super distorzn je ipak najbolji nek magnet,ali nije dankan,pa ne upada u diskusiju.sve je ovo IMO,da se ogradim.
mene se licno ovi dejvovi aktivnjaci koje furam mnogo svidzaju,pogotovo aktiviziran JB.najbolji magnet koji ikad svirah u zivotu.Jazz je kul,ali mi 59'ka u neku bolje lezi.super distorzn je ipak najbolji nek magnet,ali nije dankan,pa ne upada u diskusiju.sve je ovo IMO,da se ogradim.
- Dersu Uzala
Pa upravo to. JB nije tojt ez hel za dz dz. Zato ga niko zivi i ne koristi za dz dz. Imam jedno ziben gitara sa JB pa znam sta pricam. A volim i dz dz povremeno, ipak sam stari progresivac. Al covek, kapiram, nije ni progresivac vec ultra metalhed. SuperDist je uvek bio i bice majka mara. Najjaca rock muzika (Kiss) je snimljena na onom starom , prvom, SuperDistu.
Anyway, svi mi iznosimo neka svoja misljenja, neki svoj ukus ovo ono. Al' sto kaze Rocket, najkomicnije je (mada on to nije tako frazirao) kad mladi junose koji su probali ses' magneta u zivotu (if that) i 3 gitare decidirano tvrde kako je nesto vr' a nesto drugo nije.
U principu, treba sve probati, sad, kapiram da nismo tu potrosacko/kapitalisticko drustvo, sto ima svoje mane. Ne mozes naprimer da kupis par magneta pa ih odneses nazad u roku od 30 dana i zamenis gratis za neke druge. Ja verovatno to uzimam zdravo za gotovo, ali ono, kapitalizam, kupac je uvek u pravu, moji su orasi, i brate ako mi se nesto ne svidza drkam prodavca bambadava letnji dan do podne. Mada nisam ja taki clovek (drkadzija), kad odem u radnju vec znam sta 'ocu. Pricao sam sto puta, moj modus operandi nije, 'e kako to radi', vecma 'znam sta ocu, 'koji produkat vrsi pos'o'? Slusam iskusnije, a i stekoh neko iskustvo. Pomaze kad ti Steve i Seymour objasne neke stvari.
Anyway, svi mi iznosimo neka svoja misljenja, neki svoj ukus ovo ono. Al' sto kaze Rocket, najkomicnije je (mada on to nije tako frazirao) kad mladi junose koji su probali ses' magneta u zivotu (if that) i 3 gitare decidirano tvrde kako je nesto vr' a nesto drugo nije.

U principu, treba sve probati, sad, kapiram da nismo tu potrosacko/kapitalisticko drustvo, sto ima svoje mane. Ne mozes naprimer da kupis par magneta pa ih odneses nazad u roku od 30 dana i zamenis gratis za neke druge. Ja verovatno to uzimam zdravo za gotovo, ali ono, kapitalizam, kupac je uvek u pravu, moji su orasi, i brate ako mi se nesto ne svidza drkam prodavca bambadava letnji dan do podne. Mada nisam ja taki clovek (drkadzija), kad odem u radnju vec znam sta 'ocu. Pricao sam sto puta, moj modus operandi nije, 'e kako to radi', vecma 'znam sta ocu, 'koji produkat vrsi pos'o'? Slusam iskusnije, a i stekoh neko iskustvo. Pomaze kad ti Steve i Seymour objasne neke stvari.
cu niko ne koristi za dzn dzn.daj se malo u gugl pa vidi i sam.sto se tice tog junosenja,nisam vise toliko ni mlad,a i probah i izmijenjah gomilu magneta (a bome i gitara)i to u relativno kratkom periodu pa ono,nije bas da nemam pojma,ako si na mene mislio. 

hardcore,pa hardcore se svira na emg81,ako hoces pravi af,madball,terror,hb,25 ta life,soia,north side kings itd,itd,to je emg81,nema dileme.
ja bih preporucio dimebucker,i ako ce trooper da mi ubije kontru po milioniti put
ali sa malo eq ume da zvuci brutalno.
http://www.youtube.com/watch?v=5Paz3WrPrWw
odlicna komparacija,jedan svira na emg-u a drugi na dimebucker-u i vidi se koliko emg ima muda...
ja bih preporucio dimebucker,i ako ce trooper da mi ubije kontru po milioniti put

http://www.youtube.com/watch?v=5Paz3WrPrWw
odlicna komparacija,jedan svira na emg-u a drugi na dimebucker-u i vidi se koliko emg ima muda...
Evo mene xD
Neki dobar pasivac sa dobrim outputom, mozda Super3, x2n, DActivatorX, Dimebucker... Ili SD Blackouts/ EMG81/85 ako preferiras aktivu
Neki dobar pasivac sa dobrim outputom, mozda Super3, x2n, DActivatorX, Dimebucker... Ili SD Blackouts/ EMG81/85 ako preferiras aktivu
Solazha koju je ovaj lik odsvirao tamo negde oko 00:50 je neshto najgore shto sam chuo josh od klipova Baneta Jelica.
Deco deco, kako jbt mozhete da slushate ovakvu ziku??
Ocesh krljanje sa ovakvim vokalom? Slushaj Kreator. Hatebreed...ili neshto slichno.
Deco deco, kako jbt mozhete da slushate ovakvu ziku??
Ocesh krljanje sa ovakvim vokalom? Slushaj Kreator. Hatebreed...ili neshto slichno.