Skoro sam dobio kintu i resio sam da kupim elektricnu gitaru.U sustini sam pocetnik,znam dosta teorije jer sam zavrsio muzicki kurs od 4 meseci,
ali zeleo bih da naucim mnogo bolje da sviram.Interesuje me,posto smatram da ovde ima ljudi koji dosta znaju oko toga,koju gitaru mogu da kupim za 320 evra,a da ne bude neki krs,vec neka prosecna gitara.Sta mislite o ibanezu GRG 270 ili GRG 170 kao i B.C rich Assassin gitari?Zeleo bih da sviram sve,ali prefiriram metal.Unapred sam vam zahvalan na utrosenom vremenu!
Gitara do 320 evra
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gitara do 320 evra
GRG ti je shit verzija RG serije... Ja bih je preskocio...
Slazem se sa RAXom, za te pare probaj naci neshto u oglasima iz RG serije.
Sta da ti kazem osim ako ti nije bas potreban tremolo onda uzmi nesto bez njega.....Vjeruj mi mnogo manje komplikacija...A i sve Ibanez gitare sa Edge 3 tremolom bije los glas.(kazu svi tremolo ne traje ni godinu dana osrednjeg koristenja a kamoli izivljavanja)
Ako bas moras uzeti neku gitaru sa tremolom onda uzmi neku sa kavalitetnim tremolo sistemom.Nisam bas siguran na kog Assassina mislis ali ako je ovaj model za 2008 sa orginalnim floydom sto je necktrough, od basswooda ima Rockfield magnete onda samo naprijed....Ili ti mislis na B.C.Rich ASM model?Ali nisam siguran da je ga mozes vec naci u Srbiji/Bosni....
P.S. Ljudi jel ko vidio ovaj novi B.C.Rich katalog za 2008.....Konacno i ova firma da se vrati na pravljenje kvalitetnih gitara....
Ako bas moras uzeti neku gitaru sa tremolom onda uzmi neku sa kavalitetnim tremolo sistemom.Nisam bas siguran na kog Assassina mislis ali ako je ovaj model za 2008 sa orginalnim floydom sto je necktrough, od basswooda ima Rockfield magnete onda samo naprijed....Ili ti mislis na B.C.Rich ASM model?Ali nisam siguran da je ga mozes vec naci u Srbiji/Bosni....
P.S. Ljudi jel ko vidio ovaj novi B.C.Rich katalog za 2008.....Konacno i ova firma da se vrati na pravljenje kvalitetnih gitara....
Pa nije mi nuzno potreban tremolo,ali kad vec uzimam gitaru bolje da ima tremolo,nego da nema,a grg 270b ima i floyd rose,ali ja nisam kompetentan da kazem da li je to dobro ili ne,zato i trazim vasu pomoc.Sto se tice B.C. rich-a mislim na onaj B.C. rich
assassin sto ima floyd rose i sto ima da se kupi u mix-music-u u Marsala Birjuzova,e sad da li je to ASM ili neki drugi to stavarno ne znam.I sta mi vi kazete:Koja je najbolja gitara koja moze da se nadje za tu kintu?Sta da radim?Da li je bolje uzeti neku polovnu gitaru,ali dobru(mozda RG serija) ili da uzmem novu,ali nista posebno?Kakva su vasa iskustva sa polovnim gitarama?
assassin sto ima floyd rose i sto ima da se kupi u mix-music-u u Marsala Birjuzova,e sad da li je to ASM ili neki drugi to stavarno ne znam.I sta mi vi kazete:Koja je najbolja gitara koja moze da se nadje za tu kintu?Sta da radim?Da li je bolje uzeti neku polovnu gitaru,ali dobru(mozda RG serija) ili da uzmem novu,ali nista posebno?Kakva su vasa iskustva sa polovnim gitarama?
Ja nemam nikakva losa iskustva sa polovnim stvarima tako da bih rekao da ako nadjes neku dobro ocuvanu dobru polovnu gitaru uzmi je...
Negde sam prochitao na forum da je lik prodao rg370dx za 250evra, shto je dobra kupovina za tu lovu. (nov je ~400e) Ako nadjeh negde u oglasima rg270 za 300e, mislim da je puno(sa fabrichkim tremolom), ja sam svog bivsheg sa Schallerovim floydom platio 250e). Da kupujem novu gitaru za 300tinjak evra, stvarno ne bih znao shta bih uzeo. Bolje se strpi malo i ushtedi josh recimo 100evra, pa onda u lov ili na polovnu ili novu, veci je izbor. GRG270 je prilichno losha gitara(debeo vrat, losh tremolo, loshi magneti...) zato ti je ne bih preporuchio.
Preach my man ,preach!Bolje se strpi malo i ushtedi josh recimo 100evra, pa onda u lov ili na polovnu ili novu, veci je izbor
U pravu je covek,sa jos nekih 80-100 evra ces imati jos siri izbor ,a opet glupo je sad da das pare na nesto a da posle kuznes da si mogao kupiti mnoogo bolji instrument samo da si malo pricekao.
Znam ,zajebano je cekati ,ja sam bas takav kad hocu nesto nema cekanja daj odma' ,ali posto mi se to obilo o glavu tebi savetujem da ako mozes sacekaj malo skupi kinte ,veruj mi vredece cekanja