Ako imas neku zvijer od pojacala, mozes ti da otvrdnes zvuk bilo kakve konfiguracije magneta .. iako postoji nepisano pravilo da za hi gain ziku ipak trebas hambakere, ali nije nuzno ... zasto nebi prekrsio pravila?... jedino sto onda moras da uradis obavezno je da stavis deblje zice, barem 10-52 da bi tenzijom nadoknadio te magnete. mislim da bi to funkcionisalo...kalkulus wrote:Hocu uskoro da kupim elektricnu gitaru ali me i pored moje odushevljenosti Les Paul gitarama posle isprobavanja kojecega po domacim radnjama neshto vuce ka Stratu. e sad, kako bih ja pored roka i bluesa voleo da sviram i neshto tvrdje(AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, Iron Maiden) zanima me da li se sa nekim pedalama/efektima moze dobiti koliko toliko pristojan zvuk za ovo iz single magneta?
znam da ne moze singl da zameni humbucker, ali me ovo zanima kao alternativa.. ako ne nadjem neku HSS gitaru koja mi bash legne(Yamaha Pacifica je jedna od opcija, ali recimo Squier Standard Fat Strat ne mogu nigde da nadjem)
"Tvrđi" zvuk na singlecoil magnetima?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: "Tvrđi" zvuk na singlecoil magnetima?
-
Re: "Tvrđi" zvuk na singlecoil magnetima?
Neznam zasto itko zeli kupiti kopije od Squire-a i Epiphone-a kada za iste pare mogu uzeti recimo Ibaneza , ESP ili slicno sa odlicnom izradom i Duncan ili slicnim magnetima.
U svakom slucaju preporucujem HSS i to Pacificu , nikako Squire
U svakom slucaju preporucujem HSS i to Pacificu , nikako Squire