isplati li se EMG??

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
droba

isplati li se EMG??

Post by droba » 23 Feb 2008, 19:31

Treba mi savjet od iskusnijih muzicara...imam gitaru jackson dk2fs dinky i ne znam kako bi se ponasala da ugradim EMG magnete (Lukaterov model magneta). Svirao sa Lukaterov model musicmana koji zvuci fenomenalno. znam da to nije sao zbog magneta nego i zbog drveta, zato e zanima kako bi se to uklopilo sa mojom gitarom.

evo specifikacije gitare:

BODY : Alder with Flame Maple Veneer on Transparent Colors
NECK : Bolt-On Rock Maple
NECK DIMENSIONS : 1st Fret: .735” 12th Fret: .810”
TUNING MACHINES : Die-Cast Tuners
FINGERBOARD : Rosewood
NO. OF FRETS : 24 Jumbo Frets
BRIDGE PICKUP : Duncan Designed® HB-102B Humbucker
MIDDLE PICKUP : Duncan Designed® SC-101 Single-Coil
NECK PICKUP : Duncan Designed® SC-101 Single-Coil
CONTROLS : Master Volume Master Tone Seymour Duncan® Firestorm™ Boost Switch Intensity Control (0-25dB Gain)
BRIDGE : JT580 LP Double Locking 2-Point Tremolo
PICKUP SWITCHING : 5-Position Blade:
Position 1. Bridge Pickup
Position 2. Bridge and Middle Pickup
Position 3. Middle Pickup
Position 4. Middle and Neck Pickup
Position 5. Neck Pickup
HARDWARE : Chrome
STRINGS : NPS Gauges: .009 .011 .016 .024 .032 .042
CASE : Optional Deluxe Molded Case
PICKGUARD : None
SCALE LENGTH : 25.5”
WIDTH AT NUT : 1-11/16”
UNIQUE FEATURES : MOTO Shark Fin Position Inlays Bound Fingerboard and Headstock

posto svira neku vrstu progresivnog heavy metala, treba mi cvrst i ''dubok'' zvuk...pa ako neko ima iskustva sa ovim magnetima ili ako ima neki savjet ili preporuku za drugu vrstu magneta, neka napise nesto :D

Mancha

Re: isplati li se EMG??

Post by Mancha » 23 Feb 2008, 21:51

Sa EMG-em ne mozes da se zeznes. Ja bih ti preporucio, obzirom na to da je Alder u pitanju (drvo malo svetlijeg zvuka nego npr. basswood) da stavis 85 u bridge. Time bi dobio prilicno masivan, a opet ne muljav zvuk (kakav bi mozda bio da je neko tamnije drvo). Moj izbor za neck (RG370DX) je bio EMG-60 koji je najsvetliji i definisaniji, pa je savrseno legao. Single ekvivalent tome bi bio EMG-S.
U srednjem polozaju mi je SLV koji sam koristio i na stratu i koji mi se jako dopada, mada ga ovde (bar zasad) retko koristim.

Post Reply