music man ernie ball jpx 6

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

milance21

music man ernie ball jpx 6

Post by milance21 » 12 May 2011, 20:22

Molio bih nekog ko poseduje jpx 6 ili bfr model ,da mi pomogne potrebna mi je informacija koja je debljina vrata kod prvog praga i debljina do samog tela,kao i debljina grift platna...posto ne mogu da ga kupim resio sam da napravim jednu gitaru za sebe,pa bi mi ova pomoc dobro dosla.Unapred hvala.

micha81

Re: music man ernie ball jpx 6

Post by micha81 » 12 May 2011, 21:01

Evo sa ernie ball websitea:
Size (body):
JPX 6: 12-3/8" wide, 1-3/4" thick, 37" long (31.4 cm wide, 4.5 cm thick, 94.0 cm long)

Scale Length:
25-1/2" (64.8 cm)

Neck Radius:
15" (38.1 cm)

Headstock Size:
JPX 6: Only 5-7/8" (14.9 cm) long

Neck Width:
JPX 6: 1-11/16" (43.0 mm) at nut, 2-1/4" (57.2 mm) at last fret
a evo i kakve su mu kontrole:

http://www.music-man.com/index.php?opti ... load&id=48

milance21

Post by milance21 » 12 May 2011, 21:08

pa to sam i ja nasao prijatelju,ali meni treba debljina vrata a ne sirina,a debljinu ce znati neko ko ima music man-a pa da izmeri na netu nema nigde ova informacija,ako nadjes na internetu vodim na pice.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 13 May 2011, 09:26

Ako već sam praviš gitaru onda pravi vrat tako da odgovara za tvoju šaku, zašto moraš i taj detalj da kopiraš? Dopao ti se izgled i ergonomija gitare i to iskoristi, širinu vrata imaš a debljinu i profil sam sredi, to je moj savet :)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 13 May 2011, 11:20

puno srece u radu. maksimalno podrzavam takve poduhvate.
samo... neces mnogo ustedeti :?
:ziveli:

milance21

Post by milance21 » 13 May 2011, 17:12

e hvala na savetu,stvarno cenim trud,samo nije meni ovo prva gitara a i nije za mene,gitara je za drugara koji je picajzla pa cak verovatno i finis mora da se iskopira,kad smo vec kod toga el znas koji je finis na ovoj novoj,jpx 6,ja sam klasicar i moje interesovanje su akusticni instrumenti tako da kad bi pravio za sebe verovatno bi bilo tako kao sto ti kazes.

milance21

Post by milance21 » 13 May 2011, 17:14

faks wrote:puno srece u radu. maksimalno podrzavam takve poduhvate.
samo... neces mnogo ustedeti :?
:ziveli:
pa svi delovi (sem drveta,to ima kolko hoces)i magneta kostaju oko 400 e,a to je 10 puta manje od 4000 e.

MUzzY

Post by MUzzY » 13 May 2011, 19:09

MusicMan tremalo ne mozes da kupis u slobodnoj prodaji. Bar ne oreginalno. Magnete i civije mozes.

micha81

Post by micha81 » 13 May 2011, 21:50

milance21 wrote:pa to sam i ja nasao prijatelju,ali meni treba debljina vrata a ne sirina,a debljinu ce znati neko ko ima music man-a pa da izmeri na netu nema nigde ova informacija,ako nadjes na internetu vodim na pice.
Vidi ti okreni Maricev Muzicki Servis, kolko vidim na sajtu, imaju JP modele.

Ako si iz Beograda, prosetaj do njih, poneses Shubler iliti pomicno merilo, pa pitas da ti daju da izmeris, nista ne kosta :)

milance21

Post by milance21 » 15 May 2011, 13:11

micha81 wrote:
milance21 wrote:pa to sam i ja nasao prijatelju,ali meni treba debljina vrata a ne sirina,a debljinu ce znati neko ko ima music man-a pa da izmeri na netu nema nigde ova informacija,ako nadjes na internetu vodim na pice.
Vidi ti okreni Maricev Muzicki Servis, kolko vidim na sajtu, imaju JP modele.

Ako si iz Beograda, prosetaj do njih, poneses Shubler iliti pomicno merilo, pa pitas da ti daju da izmeris, nista ne kosta :)
ja nisam iz beograda,a cisto sumnjam da tamo u radnji imaju subler

milance21

Post by milance21 » 15 May 2011, 13:14

MUzzY wrote:MusicMan tremalo ne mozes da kupis u slobodnoj prodaji. Bar ne oreginalno. Magnete i civije mozes.
e ynam to nam je najveca muka,ili ce mo da ukrademo negde ili ce mo da narucimo od stewarda elemente za kobilicu sa piezo magnetom.El ima negde u Beogradu da se nadju magneti.

sirkan

Post by sirkan » 19 May 2011, 11:55

Ja ne shvatam takve zahvate...mislim,ako pravis gitaru onda gledas da ti bude na njoj sve custom,tj.sve sto bi ti voleo da imas na jednoj gitari,da ti vrat lezi i odgovara,a ovo pravljenje modela koji vec postoji pa ga totalno prekopiras,u cemu je poenta?Kapiram da su to skupe gitare,ali imas jeftinije modele od Sterlinga ili jos jeftinije od Olp-a,pa na te gitare eventualno mozes da budzis bolje komponente....cemu toliko drndanje oko pravljenja, a pri tom ,to nije u opste jeftino ako hoces da ispadne vanserijski????

milance21

Post by milance21 » 20 May 2011, 10:45

sirkan wrote:Ja ne shvatam takve zahvate...mislim,ako pravis gitaru onda gledas da ti bude na njoj sve custom,tj.sve sto bi ti voleo da imas na jednoj gitari,da ti vrat lezi i odgovara,a ovo pravljenje modela koji vec postoji pa ga totalno prekopiras,u cemu je poenta?Kapiram da su to skupe gitare,ali imas jeftinije modele od Sterlinga ili jos jeftinije od Olp-a,pa na te gitare eventualno mozes da budzis bolje komponente....cemu toliko drndanje oko pravljenja, a pri tom ,to nije u opste jeftino ako hoces da ispadne vanserijski????

verovatno imas tri hiljade evra pa ne shvatas

sirkan

Post by sirkan » 20 May 2011, 13:19

milance21 wrote:
sirkan wrote:Ja ne shvatam takve zahvate...mislim,ako pravis gitaru onda gledas da ti bude na njoj sve custom,tj.sve sto bi ti voleo da imas na jednoj gitari,da ti vrat lezi i odgovara,a ovo pravljenje modela koji vec postoji pa ga totalno prekopiras,u cemu je poenta?Kapiram da su to skupe gitare,ali imas jeftinije modele od Sterlinga ili jos jeftinije od Olp-a,pa na te gitare eventualno mozes da budzis bolje komponente....cemu toliko drndanje oko pravljenja, a pri tom ,to nije u opste jeftino ako hoces da ispadne vanserijski????

Nije stvar u tome da li imas ili nemas pare,ako tu gitaru pravis tako da ustedis,pa je pravis od nekih preostalih dasaka,kao daska ce i da radi...a ako planiras da napravis ozbiljan instrument,kostace poprilicno....toliko da za te pare mozes da kupis fabricke,malo jeftinije modele iste gitare....to je bila poenta. :kokice:
Evo pogledaj i sam....

i nesto jeftinija varijanta....

.

a ima i novih modela....http://www.sterlingbymusicman.com/jp-guitars

milance21

Post by milance21 » 20 May 2011, 20:51

sirkan wrote:
milance21 wrote:

Nije stvar u tome da li imas ili nemas pare,ako tu gitaru pravis tako da ustedis,pa je pravis od nekih preostalih dasaka,kao daska ce i da radi...a ako planiras da napravis ozbiljan instrument,kostace poprilicno....toliko da za te pare mozes da kupis fabricke,malo jeftinije modele iste gitare....to je bila poenta. :kokice:
Evo pogledaj i sam....

i nesto jeftinija varijanta....

.

a ima i novih modela....http://www.sterlingbymusicman.com/jp-guitars

ja neznam odakle si ti,ja sam iz Jagodinenama je ovde prosecna plata ovde 200e,tako da niko ko posteno zaradjuje pare nije u stanju da pljune 600-700 evra za gitaru od jednom.Zamisao tog lika kome ja pravim gitaru je sledeca on odradi svirku zaradi npr.200 evra i kupi civije na zakljucavanje,pa od sledece svirke nesto drugo i tako za jedno 6 meseci dodje do stvarno dobrog instrumenta.Ova kopija kao i originalni music man su pravljeni od lipe,a ton se razlikuje do besvesti.i ne razumem sta fali recimo dasci javora koja je prteostala,ja nemogu da uzmem talpu od 2m napravim jedno telo i onda ostatak da bacim zato sto je to preostalo.Svaka elektricna gitara je prekrivena debeliom slojem farbe koja bi kod akusticnih instrumenata bukvalno unistila ton,a kod el.gitare od lipe nije taj slucaj,znaci fora je u elektronici.I zadnja stvar sto je veca gustina drveta veca je i njena rezonantnost a lipa (ne kaze se dzabe lipov .....)je rezonantna isto koliko i topola.

Post Reply