U slucaju vecine gitara jeste sisanje ovaca,i tu se apsolutno slazem, ali zaista ima razlika izmedju izrade gitara od 300-400 i od 800-1000 Evra. E sad zadese se dobri primerci koji jednostavno imaju isti "feel" kao i gitare koje su 3-4 puta skuplje. Recimo ja imam uglavnom telce

, najiskrenije je ovako - Deluxe Telac je najbolje napravljen i savrsheno izbalansiran po pitanju zvuka, feel-a i svega. Lakiran je fino kao usa std fenderi zvucno mi je bio bolji od svih USA fendera i zato sam ga i kupio a imao sam love i za skuplju gitaru. Fender Lite Ash tele (najsvezije) je Korejska izrada, koja je ok sasvim, poput meksicke STD, ja tu ne vidim neke razlike, magneti su bolji od MIM Telaca, elektonika mi deluje takodje kvaltetnije vrat je od pticijeg javora, telo od ash-a a ne alderai to je to. Na njemu bi stavio deblje pragove i mozda bi lakirao vrat da bude kao na Deluxe-u, ali i ovako je kul. E sad - Ovaj Squier koji sam stavio u oglase (a mislim da cu ga ipak povuci), je isto izradjen kao MIM fenderi, cak i ako nije malko bolje. Civije su losije, elektronika takodje je losija, mislim sve radi standardno ali jednostavno nekako znas da je malo losije ipak je to Skvajer. Indonezanska je proizvodnja i osim potova i civija, ostalo moze da parira MIM a mozda cak i nekim boljim serijama fendera.
Sto se zvuka tice - Deluxe je gitara sa hamovima koji rade bolje od les pola bilo kojeg na cleanu. Na drajvu se nekom svidja nekom ne jer ima fenderovski neki trip kroz mast, meni je super. Kod Lite Ash-a imamo klasican primer gitara sa singl magnetima - manje outputa i zasicenja zvuka, vishe prshtavosti na drajvu i vintage clean.... bolji je za neku "Indie" fazon muziku a za snimanje je perfektan. neck magnet je malko mutniji, ali radi dovoljno dobro i "drvenasto" i parira ovom bridge magnetu koji je tipican Twang. Zvuci totalno vintage na cleanu, mada cu u nekoj buducnosti mozda turiti 52' magnete, ali svakako je zasad najbolji single coil telac do sad (od mnogo njih koji su bili kod mene

).
E sad najludja prica - ovaj Squier sa P90 zvuci stvarno neverovatno. Mislim na stranu shto je ok izrada i shto zamenom potova i civija bi to bilo isto ko MIM Fender, nego shto ti P90 magneti zvuce bolje od svih gitara koje sam probao ikad u
smislu korisnog odnosa clean-a i drive-a. Karakter i kvalitet zvuka predhodne dve gitare (deluxe-a i lite ash-a) nije sporan ali je jednostavno "drugaciji" i mozda menje "versatilan". Samo kod snimanja meni najbolje zvuci telac Lite Ash za ritam deonice, Deluxe za Solo i prljavi clean sound a ovaj P90 je onako na snimku tu i tamo, zvuci ok, ali ova dva su mi nekako karakteristicnija po pitanju Mojo-a na snimku. Preko poacala je drugacije...
Za sviranje meni ne leze tanki vratovi recimo (jedan od osnovnih razloga shto sam prodao Blade-a), na svim mojim gitarama pa i na onom roosteru, su maple vratovi solidne debljine. Cak mislim da su svi priblizni po debljini. Po osecaju kad sviram prija mi jedan dan jedna drugi dan druga treci dan treca i tako to...ne znam zasto, ali u principu mi i nije bitno da li je lakirano ili je mat lak ili je taj tanki kao na Lite-ashu ili na tom P90Squier-u. Squier ima najmeksi setup tj najnize zice, mada su sve gitare tu negde na 1.2mm prosek i sa bass i sa treble strane, Rooster je na 1.4 recimo na bass strani a 1.2 na treble. Moze to i jos nize kad bi se uradio detaljan leveling pragova. Meni najvishe prijaju 10ke cak sad razmisljam o 11kama, a opet 9ke su mekane i samim tim udobne, samo nekad "klize"tj beze pod prstima ko da su pukle maltane tako neki osecaj. A i ja vecinom sviram ritam, pa mi je 9ka tanka...Sve je subjektivno to je zakljucak ove kratke price, a ono shto je najbitnije...telecaster je gitara sa kojom se rvesh, nije kao strat ili les paul gitara koja se mazi. Telac se kida, i tako kad se svira onda on uzvrati "
pravu ljubav"

kroz sound i feel. Krljacka je gitara u bilo kom smislu cak i za country i za blues se treba svirati malko agresivnije i onda ce to zvucati kako treba, a opet kod telaca nema oprastanja i prljavshtine kao kod Stradze.
svaka greska se cuje, zato ljudi vecinom ne sviraju i ne vole telce vec stratove ili ih sviraju, ako su vecinom ritam gitaristi, ili sviraju solaze od malo tonova....kao ja naprimer

(mada ima i onih koji sviraju hevi na njoj, a to su prevezbani frikovi koji bi na bilo cemu dobro zvucali pa i na Jolani)...