Schecter Omen Extreme-6 FR pala u razmatranje :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

luksha

Schecter Omen Extreme-6 FR pala u razmatranje :)

Post by luksha » 26 May 2011, 00:13

Razmisljam da pazarim ovu gitaru, pa me zanimaju neka vasa misljenja i doticnoj ili uopsteno o schecter gitarama
http://www.schecterguitars.com/Products ... -6-FR.aspx

E sad nisam siguran siguran koliko cu uopste koristiti FR, al ko zna mozda jednog dana. Video sam po ovom forumu da se pisalo nesto malo o njoj, al koliko sam mogao da primetim ranije je za telo korisceno basswood, a vidim sad u specifikaciji da je telo mahagoni. Probao sam je skroz mi fino zvuci, cak i kad se splituje na single ima lep zvuk. Naravno posle moje prve gitare Squier bullet( :povrac:), ovo zvuci neverovatno :D

Cortex
The Necromancer

Re: Schecter Omen Extreme-6 FR pala u razmatranje :)

Post by Cortex » 26 May 2011, 07:25

Nemoj uzeti Floyd Rose. Smoricesh se pri prvom menjanju zhica, a kamoli kad krenu problemi sa rashtimavanjem.

luksha

Post by luksha » 26 May 2011, 13:12

Ma u sustini me ne zanima FR, al ispala je neka ok kombinacija bas za ovaj model. Ok ajd da se prebacimo onda na isti model samo bez FR, kod njega su zice thru-body. Ima li neko iskustva? Danas cu ici da probom ovu dzitru pa cemo videti sta ume.

Tenji

Post by Tenji » 26 May 2011, 14:06

Ja imam Omen 6 Extreme. Bez floyda. Zadovoljan sam. Ako ti se svidja zvuk, i lezi ti lepo neces se zajebati ako uzmes. Pisao sam na nekoj drugoj temi...
Evo mene iz tabora Schectera! Ja imam omen 6 extreme koji je nasminkana mahagoni verzija omen 6, kod mene je vec 2 godine. Vrat je dosta drugaciji od vecine drugih shred gitara, ima vise mesa, i nije satin finis kao vecina Ibaneza (ako sam pogresio nesto ispravite me) nego je lakiran. Ali je opet drugaciji nego na Les Paul-ikim gitarama. Neke je taj vrat odbio, mene je upravo on privukao na Schecteru. Sve zavisi kakva ti je saka i na sta si navikao. Nista te ne kosta da probas u svakom slucaju. A sto se tice izrade, meni je nedavno crkao preklopnik za magnete, nisam ga stedeo, al' nije bas ni morao da rikne. I to je jedina zamerka, nigde nema niti jednu primetnu ogrebotinu, cuknuo sam ga par puta, finish kao nov, headstockom sam drugaru napravio rupu na plafonu kada sam skidao gitaru, nikakav trag nije ostao na istom. Pragovi su vrlo, vrlo malo poceli da se trose, posle dve godine svakodnevnog visesatnog sviranja. Civije su okej, drze stim fino, nista spektakularno. To su onako neka iskustva iz eksploatacije, ako te zanima jos nesto detaljnije, zvuk i to, pitaj slobodno, da ne duzim sad.
Koliko sam ja shvatio, omen 6 extreme je mahagoni, a omen 6 je lipa(basswood).

luksha

Post by luksha » 29 May 2011, 00:33

Hvala Tenji.
Na kraju sam pazario ovu gitaru :)
Prezadovoljan sam, ima odlican sustain i vrat mi je bas lepo legao posle strata. :ziveli:
'vako izgleda
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2011, 01:23

Sad nemas puno izgovora nego da sednes i da ga presamitis. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 May 2011, 12:49

Dersu Uzala wrote:Sad nemas puno izgovora nego da sednes i da ga presamitis. :ziveli:

:1:

Čestitke, i da te u zdravlju služi, i naravno, boljom da je zameniš. :D :ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 29 May 2011, 13:39

Welcome to the club! :ziveli: Da te dugo sluzi, i da ti lepo izgleda na nekoj bini. ^^

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 29 May 2011, 16:11

Svaka cast na kupovini, lepo da joj sviris i u zdravlje da te sluzi :ziveli:
Cortex wrote:Nemoj uzeti Floyd Rose. Smoricesh se pri prvom menjanju zhica, a kamoli kad krenu problemi sa rashtimavanjem.
E pa nema i jare i pare :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 May 2011, 16:13

Cestitke!
Prezadovoljan sam, ima odlican sustain i vrat mi je bas lepo legao posle strata. :ziveli:
E, to, docekacu i ja jedared... taj osecaj... mora se isplatiti i ta patnja! :ziveli:

Dimo

Post by Dimo » 05 Jun 2011, 00:08

Ja imam Schecter Demon-6 FR...Prezadovoljan sam gitarom,dobar floyd,sasvim solidni magneti... :D

Solomoon

Post by Solomoon » 05 Jun 2011, 03:07

Meni su lepe te Schecter gitare, ali ne znam kakve su..

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 05 Jun 2011, 04:21

Po mom iskustvu sasvim fine za ulozen novac, ima cak i poprilicno dobrih modela. Npr. Solo Special, sjajna gitara tog tipa za 60k dinara.

Mickey93

Post by Mickey93 » 05 Jun 2011, 09:35

Moze pitanje jedno mozda je off topic. Kupio sam i ja gorepomenutu gitaru pre 2 nedelje meni je odlicna ali moj ''pametni'' drugar kaze da je krs i sad mi je nabija na nos da je gitara sranje. Da li je to tacno ili ne? Meni je gitara mnogo bolja od ostalih za tu cenu al aj da cujem vas :)

O.o

Post by O.o » 05 Jun 2011, 09:54

jel tebi dobra? reko si da jeste. znaci - odlicna je. i nemoj da ga slusas ima takvih pacjenata :ziveli:

Post Reply