Ja imam Omen 6 Extreme. Bez floyda. Zadovoljan sam. Ako ti se svidja zvuk, i lezi ti lepo neces se zajebati ako uzmes. Pisao sam na nekoj drugoj temi...
Evo mene iz tabora Schectera! Ja imam omen 6 extreme koji je nasminkana mahagoni verzija omen 6, kod mene je vec 2 godine. Vrat je dosta drugaciji od vecine drugih shred gitara, ima vise mesa, i nije satin finis kao vecina Ibaneza (ako sam pogresio nesto ispravite me) nego je lakiran. Ali je opet drugaciji nego na Les Paul-ikim gitarama. Neke je taj vrat odbio, mene je upravo on privukao na Schecteru. Sve zavisi kakva ti je saka i na sta si navikao. Nista te ne kosta da probas u svakom slucaju. A sto se tice izrade, meni je nedavno crkao preklopnik za magnete, nisam ga stedeo, al' nije bas ni morao da rikne. I to je jedina zamerka, nigde nema niti jednu primetnu ogrebotinu, cuknuo sam ga par puta, finish kao nov, headstockom sam drugaru napravio rupu na plafonu kada sam skidao gitaru, nikakav trag nije ostao na istom. Pragovi su vrlo, vrlo malo poceli da se trose, posle dve godine svakodnevnog visesatnog sviranja. Civije su okej, drze stim fino, nista spektakularno. To su onako neka iskustva iz eksploatacije, ako te zanima jos nesto detaljnije, zvuk i to, pitaj slobodno, da ne duzim sad.
Koliko sam ja shvatio, omen 6 extreme je mahagoni, a omen 6 je lipa(basswood).