Tune-O-Matic "wraparound" na Les Paul-u?!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Tune-O-Matic "wraparound" na Les Paul-u?!

Post by Funkomat » 16 Jun 2011, 15:02

KirilStipsa wrote: Ja korisim Beefy Slinky 11-54
Izvinjavam se na skretanju sa teme ali jel ima njih u redovnoj prodaji?
U NS-u ih vidjam jednom godisnje. Hteo bih da predjem na njih sa power slinky 11-48 ali se bojim da ih nema u stalnoj prodaji... dilema.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 16 Jun 2011, 22:35

Ima kod Marica, on je zvanicni distributer Ernie Ball-a...

Meni bi "Beefy" bile IDEALNE kad bi G zica bila .20 umesto .22. Ovako mi se cini da nije bas u balansu sa ostalim zicama, malo je tvrdja. Verovatno zato sto je set namenjen drop-stimovima, a G zica ume da smori kad je dropovana.

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Jun 2011, 00:31

KirilStipsa wrote: Meni bi "Beefy" bile IDEALNE kad bi G zica bila .20 umesto .22. Ovako mi se cini da nije bas u balansu sa ostalim zicama, malo je tvrdja. Verovatno zato sto je set namenjen drop-stimovima, a G zica ume da smori kad je dropovana.
:1:
Ja baš zbog te G žice koristim D'Addario EXL116 kada mi zatreba to debelo pakovanje, a inače mi je manje-više nebitno da li je D'Add ili EB kada su regularne 11-ice u pitanju (za nijansu drugačija tenzija i zvuk, ali ista glupost).

Solomoon

Post by Solomoon » 04 Jul 2011, 14:19

setio sam se ove teme dok sam gledao neki dan it might be loud, Page kaze da je koristio prvu zicu od bendza :D
[youtube]WeS3iJhfgps&feature=related[/youtube]

Solomoon

Post by Solomoon » 06 Sep 2011, 15:32

neki dan sam menjao zice pa sam ih postavio na ovaj nacin..i stvarno odma se primeti laksi bending i malo je meksa..za sustain ne mogu da tvrdim..mozda se kod vibrata primeti malo finiji zvuk ako ne tripujem..ali svakako se lakse zavijaju zice..od sad ovako postavljam B)

eg303

Post by eg303 » 06 Sep 2011, 16:55

Solomoon wrote:neki dan sam menjao zice pa sam ih postavio na ovaj nacin..i stvarno odma se primeti laksi bending i malo je meksa..za sustain ne mogu da tvrdim..mozda se kod vibrata primeti malo finiji zvuk ako ne tripujem..ali svakako se lakse zavijaju zice..od sad ovako postavljam B)
Svi bre spominjete "lakši", "mekši" bending ali niko ne kazuje da žica treba više (dalje) da se gura, to drastićno može da se odrazi na način sviranija čolovekovoga...

Post Reply