Za po kuci neka uzme akustaru, elektricna je za pojacalo... a i dobar 335 je jos skuplji.
Ja sam imao crnog customa iz '78 i mogu samo reci da je to odlicna gitara. Istu sam svojevremeno prodao momku koji je imao takodje customa poput tog u Music Trade-u (a mozda i bas isti taj komad). Gitare smo tada uporedili i moja je, prosto receno, bolje radila... tako da je svoju prodao i izvadio lovu za moju. Pricu o godini proizvodnje prepusti kolekcionarima, a ti se drzi nekog svog zamisljenog zvuka i svakako se posavetuj sa nekim iskusnijim gitaristima. Sada su mnogi spremni da "savetuju" na osnovu tekstova koje su citali po raznim forumima na netu. Cuvaj se ; ). Ako si vec spreman da izdvojis 2.000 za gitaru onda se baci u potragu za "onom pravom" (ma sta to znacilo).
Za pocetak se moras odluciti - Fender ili Gibson. Mnogo bre velika razlika! : )
Ne znam koju muziku preferiras, ali konkretno tog Fendera kog si naumio da kupis uvek mozes naci u ponudi, nista posebno. A tek je Fendera tesko odabrati...
Nego, kad vec imas lovu uzmi GITARCINU. Sa kvalitetnim instrumentom ne mozes biti na gubitku.
Da se vratim na pricu o tom customu u ponudi - meni ne deluje sumnjivo taj ugao (mozda sam vec i zaboravio, a i moj je na tom nagibu imao zadebljanje/grbu), a pragovi se posle toliko godina svakako moraju menjati samo je bitno da je to kvalitetno odradjeno. Magneti? Ne znaci da bi ti se svideli i originalni, mada je lepo isprobati gitaru u "izvornom" obliku. Danas je velika ponuda magneta, ali prvo moras da provalis kakav zvuk daje telo gitare. Cini mi se da se nisu stavljale takve civije u tim godinama, te zaobljene su bile '80-tih i imale su i neki mehanizam za motanje... ali i to nije presudno.
U svakom slucaju, ja bih probao gitaru. Pa, ako ti se svidi, odes i probas kod nekoga ko jos ima customa, pa opet ovu : ) i ako je to TO... probas da ponudis malo manje love: )).
Probaj i nekog standarda, mozda ti se i to svidi, a cesce se nadje u ponudi, i za manje para.
Nema tu pravila, svaka je gitara drugacija.
Samo strpljivo i promisljeno! I, naravno, ovo je samo moje misljenje, slusaj i druge, a najvise sebe!
Pozz i srecno u kupovini!