Misljenja o Gibson Les Paul Custom '74

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Misljenja o Gibson Les Paul Custom '74

Post by Dersu Uzala » 28 Aug 2011, 23:44

Haralampije wrote:
darko77 wrote: meni ne deluje sumnjivo taj ugao
Ma to je specificno za Norlin eru....hedstok je pod manjim uglom,
Da ne b' pucao tu vrat kad gitara 'sklizne' na pod. A pucao je bas tu, redovno. Kad gitara sklizne na pod. :kokice:

nikolic025

Post by nikolic025 » 28 Aug 2011, 23:49

Pa,takve gitare ako su u fabrickom stanju,mislim bez menjanja civija,magneta,struje,lakiranja itd vrede i vise od te cene (cene novih,jer je cini mi se nov Custom 270000din) ali se treba paziti i dobro probati komad,pregledati,otvoriti ako treba i tek onda pljunuti kes...

DJ ASHBA

Post by DJ ASHBA » 29 Aug 2011, 06:13

pa ja u glavi imam taj svoj neki zvuk koji trazim.. I nekako mi je les paul najblizi tome .. jos nisam nasao ONU gitaru. :?
Inace,vec imam jednog Gibson-a (Les paul jr) i prezadovoljan sam..
I uvek sam bio vise za lespolike gitare..stratovi me nikad nisu privlacili,do skoro..
Pa sam sad nekako vise da uzmem strata,pa da imam i jedno i drugo.. i budem srecan :)
A onda jos fali i Les paul '59 i ne treba mi vise nista :)

fattwang

Post by fattwang » 29 Aug 2011, 07:38

Najvažnije je da čovek zna šta hoće.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 30 Aug 2011, 11:48

Koliko se ja secam taj lik je prodavao gitaru i za 1700 evra, valjda su ga smarali i nudili mu manje pa je sad digao na 2K. Tako da bi je verovatno dao za 1700 :D Elem, kao sto se vidi ima rosewood fretboard a ne bi me cudilo da ima i maple vrat. Video sam jedan bas takav Gibson slicnog godisa ako ne i istog sa rosewood/maple kombinacijom. To se lako moze proveriti kad se skine TR poklopac. Toliko od mene :D

Haralampije

Post by Haralampije » 30 Aug 2011, 12:12

LifelessDead wrote:a ne bi me cudilo da ima i maple vrat.
I ovo je jos jedna karakteristika Gibanica iz Norlin ere.

Tasman

Post by Tasman » 22 Oct 2011, 13:30

Imao sam prilike da bliže pogledam tu gitaru, tačnije došla je kod mene zbog isprobavanja kombinacije sa jednim JMP 50W od istog lika, koji je došao na hot-road-ovanje. Gitara je definitivno original, i da , FB je rosewood kao i kod polovine Giba iz tog perioda pa naknadno obojeni. Glava je 14 stepeni za razliku od starih 17, koje su bile podložnije pucanju. Kasnije tokom '70tih su dodali i onaj "vault" ili ti izbočinu, ojačanje...koji se protezao kasnije i u 80te, kao i ugao glave. Vrat je malo tanji, podseća na neke SG koje sam viđao. Tih godina se oblik vrata nikako nije mogao generalizovati, iz godine u godinu su menjali. Znam za neke primerke iz 76-7 koji su maltene bili kockasti poput Wizard Ibaneza.
Dal je Maple , ne bih znao reći, tako reći ne sećam se, ali sumnjam da jeste što u suštini može i biti bolja kombinacija pošto je FB rosewood. Da je ebony u toj kombinaciji bio bi još oštriji. Telo je srednje teško, pošto sam i viđao i teže...Da ne pričam o ASH fenderima iz tog doba...
Magnet je tad bio Goranov i prilično je otvoreno zvučao, mada nije potovan na zahtev vlasnika, što može biti malo problem. Za moj ukus, ja bih tu metnuo neki Alnico2.. i eto, nadam se da sam pomogao. Najbolje je probati ga, naročito što se svi iz 70tih prilično razlikuju...

Post Reply