Epiphone el. gitara do 75k dinara.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Void
kulen zmija

Re: Epiphone el. gitara do 75k dinara.

Post by Void » 17 Nov 2011, 15:59

LifelessDead wrote:Citao sam davno od coveka koji je servisirao Epifone da ZW ima najkvalitetniju izradu. Medjutim ovo je gitara za metal a covek rece da svira rock i pop, a i dosta je skuplja od obicnog standarda.
koliko znam ima i gitarista Ace Lukasa ZW signature, pa mu ne smeta da svira tu neku muzikicu za djuzganje.
Đibara i Epifoun su prilično univerzalne gitare, snaćiće se one podjednako dobro i u roku i u metalu i u popu, pogotovo te skuplje varijante istih.....mada, moguće je da grešim.

kao što neko reče, varijanta kastuma je do jaja. Da sam na tvom mestu, ja bih to uradio, jer, nisu to male pare, za toliko keša možeš da napraviš gitaru koja izuva iz betonskih cipela i da ti traje bogotac vremena..

naravno, sve ovo je samo moje mišljenje, feel free to judge.

umart

Post by umart » 17 Nov 2011, 16:26

750 e je sasvim dovoljno da se krene u cim za kastuma,ali imaju dva problema:

prvi i najveci:to traje.u slucaju dobrog majstora i to dosta.racunaj oko godinu dana.sta ako zelis djitru odmah ili u doglednijem vremenu?

drugi:ako si relativno pocetnik,neces znati sta tacno tebi odgovara.bio si dosta konkretan,zelis LP,spreman si da mlatnes 750 e,koji ce da sljaka za rock i pop,pa predpostavismo da i nisi bas pocetnik.onda dodje mu logicno neki klasicni LP sa paf-ovima,eventualno nekom SD kombinacijom magneta.ali imas opciju da svaku sitnicu odradis po svom ukusu,i tad custom ima pun smisao.ako nisi dovoljno iskusan,nisam siguran da ces tacno znati sta zelis.

majtimika

Post by majtimika » 17 Nov 2011, 16:51

ja ne znam gde ste se vi raspiticali za cene, ali LP rucni rad za 750 eura, a a bude do jaja tesko

DTK

Post by DTK » 17 Nov 2011, 17:02

Pa pojacalo nemam ,ali sam mislio da uklopim oboje za 100k dinara.Zasto sam pitao za Les Paul?Pa zato sto sam ga slusao u kombinaciji sa nekim Vox-om i to mi se svidelo kako zvuci

mushmular

Post by mushmular » 17 Nov 2011, 19:59

ili pacificu 611 ako mozes da narucis negde

http://www.youtube.com/watch?v=RIaAtO6OABE

istiqrac

Post by istiqrac » 17 Nov 2011, 20:08

Ako vec dajes soma na opremu onda uzmes nekog epi standarda ili sta ti vec odgovara za pola para i pola za neko lampasko pojacalo i ima pola Srbije da ti zavidi na tonu koj ces da dobijes za te pare. Ako puknes 75 i vise hiljada na gitaru uzeces pojacalo kojem ce uvek da fali ono nesto...

DTK

Post by DTK » 20 Nov 2011, 15:57

umart wrote:750 e je sasvim dovoljno da se krene u cim za kastuma,ali imaju dva problema:

prvi i najveci:to traje.u slucaju dobrog majstora i to dosta.racunaj oko godinu dana.sta ako zelis djitru odmah ili u doglednijem vremenu?

drugi:ako si relativno pocetnik,neces znati sta tacno tebi odgovara.bio si dosta konkretan,zelis LP,spreman si da mlatnes 750 e,koji ce da sljaka za rock i pop,pa predpostavismo da i nisi bas pocetnik.onda dodje mu logicno neki klasicni LP sa paf-ovima,eventualno nekom SD kombinacijom magneta.ali imas opciju da svaku sitnicu odradis po svom ukusu,i tad custom ima pun smisao.ako nisi dovoljno iskusan,nisam siguran da ces tacno znati sta zelis.
Paaa ja zelim gitaru u dogledno vreme ,godina je stavrno mnogo ,a ne razumem se u taj svet `modinga´ Krenuo sam sa sviranjem gitare pre oko 2godine,pa sada eto zelim malo da se nadogradim u elektricnoj varijanti.LP-a sam slusao ,svidelo mi se kako zvuci ,a i kako izgleda.Da se nadovezem na post od istiqrac-a,takoder bih yu negde da uklopim i pojacalo.

luci

Post by luci » 20 Nov 2011, 18:30

po nekom mom, priznajem dosta ogranicenom iskustvu, pojacalo jako utice na zvuk, ponekad i vise nego sama gitara, naravno ako je ta gitara makar polupristojna... ako si rekao da imas na raspolaganju oko 1k evra, ja bo pola potrosio na pojacalo, a pola na gitaru... mislim ako si vec odlucio epi les paul, dal ces uzeti standarda ili customa i nije presudno, jer mislim da ce ti u toj varijati razlika novca ulozena u pojacalo dati bolje rezultate nego gitara...

naravno mozda gresim, ali to je neko moje misljenje..

Trzalica

Post by Trzalica » 20 Nov 2011, 19:08

luci wrote:po nekom mom, priznajem dosta ogranicenom iskustvu, pojacalo jako utice na zvuk, ponekad i vise nego sama gitara, naravno ako je ta gitara makar polupristojna... ako si rekao da imas na raspolaganju oko 1k evra, ja bo pola potrosio na pojacalo, a pola na gitaru... mislim ako si vec odlucio epi les paul, dal ces uzeti standarda ili customa i nije presudno, jer mislim da ce ti u toj varijati razlika novca ulozena u pojacalo dati bolje rezultate nego gitara...

Nema on para od tih 1k evra za "the pojačalo". PRAVO pojačalo koje donosi zvuk ne sme biti ispod 100W, ne sme biti neka "žnj" klasa već recimo STANDARD - Marshall JCM 900 serija. A takav combo se u oglasima prodaje za 670€ min. koliko vidim. Neko novije JCM 2000 & kusur je preko 950€ i to opet polovno. Mrshall Valvestate serija je za klince, ostala boranija je bla, bla.
Znači, ako čovek razmišlja da kupi gitaru za 750€ i TO KOPIJU GIBSONA :shock: tj. senku jednog pravog Gibson Les Paul-a, onda ne sme da štedi na pojačalu.
Jer, u pravu si, pojačalo gitari daje zvuk, ne daje gitara pojačalu. Slušaj najskuplje Gibson Les Paul modele preko nekih Valvestate Marshall-a, MG serije Marshall-a i zvučaće kao tarabice, a gurni ih u punokrvnog JCM lampaša.
Ja sam za Marshall, naravno i za "Mesu" ali taj bogie je baš baba roga cenom. Sve ostalo se slaže prema ličnim afinitetima i opet neće biti kvalitetno u cenovnom rangu od 300-500€, već samo i SAMO preko toga i to opet polovno.
Srećno!

umart

Post by umart » 20 Nov 2011, 19:47

brate krenuo sam da citam tvoj post ali si me izgubio da pravo pojacalo je od 100w i da je jcm900 standard.nista licno.

sustina je da se za 1000 keka moze iskombinovati i vise nego pristojna oprema.dali smo ti sve predloge iole logicnijih pazarina,na tebi je da budes pametan i da obidjes sve sopove i vidis i sam i sta se od toga tebi licno najvise svidja i sta ti najbolje lezi.nije to neki izbor od npr 100 gitara,mislim da je kad se sve sabere nekih najvise 15 modela,a pitanje je sta ce sve od toga da bude u trenutnoj ponudi prodavnica.

polovnjaci su jeftiniji,ali i veci cim.moras da zoves,ides,ili da prihvatis rizik i uzmes na slijepo,sto bi trebalo ako se ikako moze izbjegavati.

custom je najsigurnija varijanta ali cekas masu i placas dosta.a i rizikujes,ako npr zbog neiskustva se zajebes u npr profilu vrata ili sl.

ja bih se zadrzao na gitari prvo,posle imamo kad za pojacalo da razglabamo.

prvo sto treba da razmislis u vezi pojacala je sta ces zaista i svirati,dje ces ga koristiti(kuca,proba,snimanje..).i neki okvirni zvuk.

DTK

Post by DTK » 20 Nov 2011, 19:59

da to sam i zaboravio da pomenem ,sve se ovo desava u kucnoj varijanti.Znam i sam koliko je pojacalo bitno za zvuk ,jer sada npr. trenutno kuci posedujem jedan ARCAM FMJ A38,( u koje naravno ne mogu da ubodem gitaru) ,pa sam isto mislio o kupovini nekog procesora ....ako je naravno sve to moguce pravilno spojiti

umart

Post by umart » 20 Nov 2011, 20:09

to je hi fi pojacalo,mozes ali treba ti nesto sto ce ti na kraju dati hi fi signal.ja onda ne bih pozurivao sa pojacalom,vec uzeo neki kvalitetan all - around procesor.line6 POD najvise i najbolje nudi do tih 250 e,i sto jaci iskombinujes za te pare,to bolje.xt i x3 super rade u takvim varijantama,x3 jos pride je odlican kao gutar workstation u kombinaciji sa kompom,dosta mogucnosti za snimanje nudi.izguglaj,neki su imali probleme,tj rani primjerci,sve posle nekog serijskog broja je ok.

ako ti ne treba nozna kontrola,desktop varijante istih rade isto,a i jeftiniji su.

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Nov 2011, 20:17

Trzalica wrote:
luci wrote:po nekom mom, priznajem dosta ogranicenom iskustvu, pojacalo jako utice na zvuk, ponekad i vise nego sama gitara, naravno ako je ta gitara makar polupristojna... ako si rekao da imas na raspolaganju oko 1k evra, ja bo pola potrosio na pojacalo, a pola na gitaru... mislim ako si vec odlucio epi les paul, dal ces uzeti standarda ili customa i nije presudno, jer mislim da ce ti u toj varijati razlika novca ulozena u pojacalo dati bolje rezultate nego gitara...

Nema on para od tih 1k evra za "the pojačalo". PRAVO pojačalo koje donosi zvuk ne sme biti ispod 100W, ne sme biti neka "žnj" klasa već recimo STANDARD - Marshall JCM 900 serija. A takav combo se u oglasima prodaje za 670€ min. koliko vidim. Neko novije JCM 2000 & kusur je preko 950€ i to opet polovno. Mrshall Valvestate serija je za klince, ostala boranija je bla, bla.
Znači, ako čovek razmišlja da kupi gitaru za 750€ i TO KOPIJU GIBSONA :shock: tj. senku jednog pravog Gibson Les Paul-a, onda ne sme da štedi na pojačalu.
Jer, u pravu si, pojačalo gitari daje zvuk, ne daje gitara pojačalu. Slušaj najskuplje Gibson Les Paul modele preko nekih Valvestate Marshall-a, MG serije Marshall-a i zvučaće kao tarabice, a gurni ih u punokrvnog JCM lampaša.
Ja sam za Marshall, naravno i za "Mesu" ali taj bogie je baš baba roga cenom. Sve ostalo se slaže prema ličnim afinitetima i opet neće biti kvalitetno u cenovnom rangu od 300-500€, već samo i SAMO preko toga i to opet polovno.
Srećno!
Sartiani?

LifelessDead

Post by LifelessDead » 20 Nov 2011, 20:27

sa lampasom od 100w bi srusio kucu :D

Post Reply