magneti i potenciometar pitanje

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Bodomovac

Re: magneti i potenciometar pitanje

Post by Bodomovac » 04 Apr 2008, 20:53

mr.flash, čini mi se da si ti invertovao moju tvrdnju što se tiče Fendera i DiMarzzia. :)

Nego, da se vratim na ono od pre što smo diskutovali o ručno motanim SD magnetima, imao sam jedan (skuplji) SD magnet (SH8b), i ne mogu da tvrdim sa 100%-om sigurnošću, ali mislim da je pisalo na pozadini kutije da je ručno motan, i to u USA.

mr.flash

Post by mr.flash » 04 Apr 2008, 21:21

Bodomovac wrote:mr.flash, čini mi se da si ti invertovao moju tvrdnju što se tiče Fendera i DiMarzzia. :)

Nego, da se vratim na ono od pre što smo diskutovali o ručno motanim SD magnetima, imao sam jedan (skuplji) SD magnet (SH8b), i ne mogu da tvrdim sa 100%-om sigurnošću, ali mislim da je pisalo na pozadini kutije da je ručno motan, i to u USA.
Nisam ja nista tebi rekao za tu teoriju, vec sam rekao da mozemo da pricamo do sutra o tome koji magnet je bolji od kog, a da bez konkretnih informacija nema ni konkretnog odgovora.
Da verujem da sam i ja video handwired ili tako nesto na SD-u. U Fenderu su isli cak toliko daleko da su na pojedinim reizdanjima (SRV, Rorry Galagher) inzijeri iz SD-a i himself, licno motali magnete.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 05 Apr 2008, 13:38

Moram da vam ispricam pricu o mom drugaru koji je sam,stvarno rucno, namotao magnet.On inace mota zvucnike, ali jednom prilikom mu je jedan gitarista doneo magnet single. Kada sam ga ja video,licna na njemu je bila tanja od vlasi kose,a namotaj na njemu je bio poprilican,tako da je bilo tu sigurno kilometr zice.Taj moj drug,inace ga zovemo Cip,je iseko tu zicu,uzeo sigurno duplo deblju(mozda i vise) i za nekoliko dana svojim rukama namotao magnet. A najcudnije je to sto je gitrista reko kad ga je probao, da je bas taj zvuk trazio.Aj sad!
Inace to rucno motanje koje vi spominjete je sigurno uz pomoc neke masinice,slicne kao one za motanje zvucnika(verovatno i mnogo slozenije)

Post Reply