Da li je ovo moguce?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
leksi

Da li je ovo moguce?

Post by leksi » 07 Jan 2012, 23:50

Postovani Forumasi, imam jednu dilemu pa se nadam da cete mi pomoci da je resim. Imam meksickog stratocastera classic 60 model sa standardnim tremolom. Tremolo je poceo da zeza, skinuo ga i ispostavilo se da su srafovi, onih 6 koji drze tremolo za telo gitare, blago osteceni na vrhu i treba da se zamene. Posto sam cuo da je onaj tremolo sa 2 srafa daleko bolji, interesuje me da li je moguce uz adekvatne prepravke, prosiriti krajnje dve rupe na starom tremolu i montirati ga sa dva srafa, koja mogu da se lako nabave pa da se prakticno stari tremolo iskoristi i apgrejduje na taj nacin. Da li je to uopste moguce?
Hvala svima unapred!!!

ApplePie

Re: Da li je ovo moguce?

Post by ApplePie » 08 Jan 2012, 00:16

To kako si ti zamislio nije moguče. Svašta može da se uradi, ali baš tako da iskoristiš stari tremolo ne. Prvo rupe, tih 6 komada se ne pokalaju sa tremolom na dva šarafa. Razmak ta dva šarafa je širi od dve krajnje na 6 rupa a i malo su ispred. Drugo ta dva šarafa nije baš lako nabaviti .... ma da ne pričam, ne može i tachka. E sad ono što može i daleko je jednostavnije i jeftinije. Odeš lepo i kupiš tih 6 šarafa, ako su rupe malo pojedene da se srediti super lepkom, drvofiksom i sitnom piljevinom ili čak tiplovati pa ponovo bušiti. Ako postoji neko oštećenje na tremolu (mada sumnjam) i to se da srediti .. Može svašta, ljudi ugradjuju floydove na stratove al tebi je najjednostavnije i najjeftinije da zameniš šarafe ..

ApplePie

Post by ApplePie » 08 Jan 2012, 00:28

I još nešto ... Iako lično preferiram 2 point tremolo, a imam oba, u praksi se pokazalo da razlike zapravo nema, čak je ovaj sa 6 šarafa praktičniji. Eto, toliko ... :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 08 Jan 2012, 01:22

A sta im je osteceno?
Glupa zamisao sem ako ne menjas ceo sistem za 2 point,a to te izadje oko 10000 za tremolo plus ruke majstora .A srafovi su ti 300 dinara.

leksi

Post by leksi » 08 Jan 2012, 02:07

Hvala puno na odgovorima, ucinilo mi se izvodljivim, ali ocigledno mi se samo ucinilo. Hvala jos jednom. Ipak cu kupiti te srafove i zameniti jer tremolo nema nikakva ostecenja.

Post Reply