Koje magnete staviti?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

spanjevic

Koje magnete staviti?

Post by spanjevic » 12 Oct 2011, 18:18

Imam Ibanez RG350MZ-YE el.gitaru i Line 6 Pod HD 500 git.procesor i odlucio sam se zamjenu magneta jer nisam zadovoljan stock pikapovima koji dolaze sa ovom gitarom.Sviram u "two man band-u"sa kolegom klavijaturistom(Korg PA 80) i nas zvuk i svirku bih mogao uporediti najslicnije sa Amadeus band-om pa me zanima koje magnete mi preporucujete jer prvi put mjenjam magnete i nemam nikakvog iskustva.Napominjem da volim "masne"distorzije a i dobar "Klin"i da sam porastao uz muziku Satrianija.Svaki savjet je dobrodosao.Pozdrav cijenjenim forumasima i hvala unaprijed.

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/137 ... G350MZ-YE/

bancika

Re: Koje magnete staviti?

Post by bancika » 12 Oct 2011, 23:20

Dimarzio Fred i Paf Pro...ili MoJoe i Paf Joe. Obe su Satrianijeve kombinacije. Dobre za dist a nisu prejake da ne mogu da se prociste. Za srednji mozda true velvet ili tako nesto.

spanjevic

Post by spanjevic » 13 Oct 2011, 07:02

Hvala na brzom odgovoru i sada cu da provjerim cijene magneta koje si mi preporucio.Nadam se da cu dobiti jos neki prijedlog.

bancika

Post by bancika » 13 Oct 2011, 11:14

evo ti jos par ideja od mene :)
Dimarzio Norton je mozda naj-versatile bridge magnet koji DiMarzio nudi za rock/hard rock. Nije preglasan, ne kresti kao evolution, ne prdi kao toe zone. Bas onako umeren a opet jak. Ide dobro i uz Paf Pro i uz Air Norton. Mada je Air Norton specifican magnet koji ljudi ili mrze ili mnogo vole. Ja sam u ove druge, ali mogu da shvatim kako nekome ne odgovaraju. Fokusiraju se na srednje da bi gitara lepo pevala za hi-gain lead. Paf Pro je masniji i ima vise visokih pa dobijes vise twang a i mozda su bolji za clean posto ti tu trebaju visoki. Cini mi se da je univerzalniji. Imam u jednoj gitari Paf Pro, u drugoj Liquifire (blago nabudzeni Air Norton) pa mogu da poredim.
Air Classic komplet je dobra klasicna varijanta sa manje izlaza nego ove prethodne koje sam pominjao (Paul Gilbert ih koristi, izmedju ostalih).

Zavisi koliko para hoces da potrosis, mozda ti bez veze predlazem dimarzio ako neces toliko da platis. GFS (guitarfetish.com) su po nekima dobra budget varijanta. Nisam probao pa ne mogu da kazem. Ako hoces malo vise da das, ljudi se kunu u bareknuckle, al ocekuj da puknes 250-300e za set od dva + carina.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Oct 2011, 11:53

PAf Pro je super, josh jedan glas za njega.

Dimarzio Norton sam imao i mrzeo sam ga, previshe srednjih, on je sav u srednjima, nishta bass i nishta visoki, bio mi je gotovo neupotrebljiv u gitari sa neck through body dizajnom i mahagony telom i vratom. U nekoj manje masnoj i debeloj gitari kontam da bi bio bolji, kod mene je bio previshe zamucen tada.
U svakom sluchaju ovo shto predlazhe banchika su proverene varijante za Satriani zvuk.

bancika

Post by bancika » 13 Oct 2011, 12:14

Ako ne volis srednje Steve's Special je interesantan. Jak dosta je al nema mnogo distorzije jer su mu srednji scooped. Dosta sirok spektar ima pa i kad ga gurnes u distorziju nekako zvuci hi-fi. Ja imam Crunch Lab koji je malo nabudzenija varijanta SS-a pa ima puno vise cruncha, ali je ideja ista sa sirokim sprektrom i scooped mids.

spanjevic

Post by spanjevic » 13 Oct 2011, 16:48

Vise mi odgovaraju crunch,svijetliji tonovi nego neke mutne farbe pa me zanima jos ima li veze ,u mom slucaju basswood i maple neck,sa izborom magneta?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Oct 2011, 17:01

:ziveli:

Takodje bi mogao da uzmesh Evolution u razmatranje, dobar je to magnet. Za crunch super, harmonici izlaze kao ludi, svetao jako, i mocan, ali ne toliko da se zagushish u kolichini drajva.
Jes da ga koristi Vai a ne Satch ali razmotri ga :) nadje se takav i po oglasima s vremena na vreme, a paf pro sam takodje vidjao za 50-ak evra.

bancika

Post by bancika » 13 Oct 2011, 18:14

mislim da ima jedan evo na oglasima za 50

umart

Post by umart » 14 Oct 2011, 21:43

jos jedan glas za evo,fenomenalan magnet.

spanjevic

Post by spanjevic » 18 Oct 2011, 09:13

Hvala na korisnim savjetima kolege.Uveliko ste mi pomogli oko buduceg izbora.Pozzzz.i zivjeli :ziveli:

spanjevic

Post by spanjevic » 17 Jan 2012, 13:12

Crunch Lab/Liquifire ili Evolution/Paf Pro...na to je pao izbor pa me zanima vase misljenje imajuci u vidu muziku koju sviram?
BTW u za vikend palim u BGD po magnete pa bi mi savjet cijenjenih i iskusnih forumasa dobro dosao.Hvala! :ziveli:

bancika

Post by bancika » 17 Jan 2012, 14:34

Evolution nije bas za "masnu" distorziju jer je dosta krestav. Uz to mi se cini da se Liquifire bolje prociscuje kada smanjis volume pot nego paf pro (imam oba u razlicitim gitarama). Ja bih uzeo CL/LF

bancika

Post by bancika » 17 Jan 2012, 14:57

Btw, ni jedan od 4 pomenuta magneta nije napravljen za narodnjacki "klin", tako da imaj to na umu. U svakom slucaju bih koristio neki push-pull za splitovanje i/ili parallel/series mod. Paralelno vezan bucker je dosta cistiji

spanjevic

Post by spanjevic » 17 Jan 2012, 18:06

"Dvojke" i sl.narodnjacke ritmove bas i ne sviramo tako cesto tako i da i rumbe ili sa-sa filujem distorzijom,tj.nekom modernom svirkom.Znaci Bancika Crunch lab i Liquifire je tvoj( a i moj) izbor,ili imas jos neku kombinaciju da mi predlozis mozda?Hvala!

Post Reply