Apsolutno laicko pitanje oko aktivne elektronike

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dragovjejevic

Apsolutno laicko pitanje oko aktivne elektronike

Post by Dragovjejevic » 21 Jan 2012, 22:53

Imam Blade Texas Standarda,koji ima aktivnu VSC elektroniku.
Ja zelim da promenim bridge magnet u hambucker,pa me zanima kakve to komplikacije bi to sa sobom nosilo?
Da li bih morao da stavim aktivan magnet? Da li bih mogao da i dalje koristim boost sekciju blejda koju omogucava aktivna elektronika?
Nadam se da ce mi neko pomoci.Pozdrav :ziveli:

nikolic025

Re: Apsolutno laicko pitanje oko aktivne elektronike

Post by nikolic025 » 22 Jan 2012, 02:09

Nemoj da menjas nista,original je original,bolje zameni gitaru,ili celu masku (kompletnu elektroniku)...Sa menjanjem jednog magneta neces dobiti nista...Verovatno se nece bas slagati sa ostalima itd...To je moje misljenje...A ti kako zelis...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 22 Jan 2012, 10:32

Aktivni magneti moraju da se uparuju sa drugim aktivnim magnetima, nemoj ni da pokusavas da stavljas pasivni magnet u nju, dobices jaaako los rezultat. Slazem se sa kolegom da ti je verovatno bolje da zamenis ili celu gitaru ili ceo set magneta, ako vec tragas za drugacijim zvukom od onog koji imas. Sreca pa je tvoja gitara kvalitetna, lako ces dobiti drugi dobar instrument u zamenu.

eg303

Post by eg303 » 22 Jan 2012, 10:51

Verovatno je ta papazjanija aktivno-pasivna nepreporučljiva amaterima iz sto razloga. Meni pada na pamet, pošto sam počeo da kalemim svašta sa ovom opremom koju imam, ona tanbura koju Dersu ima (sa gomilom pickupova ali su humovi stack-ovani), da kupiš novu plastiku pickguarda, preseliš kompletnu sadašnju elektroniku a pored bridge singla, koji sada imaš, napraviš rupu za neki hum u single formatu (SD, DM...) i ubaciš switch koji bi služio za njegovo aktiviranje. U slučaju potpunog fijaska (koji je vrlo moguć!), trošak ti je cena pickguarda, ostaje ti originalna varijanta za eventualnu prodaju gitare...
P.S. Naravno, sve ovo gore navedeno ludiranje važi pod uslovom da je u telu ostavljena rupa za humbacker u bridge-u...

majtimika

Post by majtimika » 22 Jan 2012, 15:45

nece biti nikakvih problema, tvoji magneti nisu aktivni vec pasivni, tako da mozes slobodno da zamenis bridge i da ti ostane sva funkcionalnost aktivne elektronike, e sad kako ce se slagati sa ostalim magetima to moras sam da vidis, nemoj uzeti magnet koji je totalno drugaciji od ovih da bi ti se sve lapo ukolpilo, na primer ako su ti singlovi vintage specifikacija, uzmes neki hum koji je takodje u tim specifikacijama, da bi ti se cela slika lepo slozila. da podsetim da blade ne koristi aktine magnete tipa emg, vec obicne pasivne i da ih samo provlaci kroz zajednicki eq-boost koji je aktivan

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 22 Jan 2012, 16:31

Raspitao sam se kod tu nekih ljudi koji se razumeju.
Nista necu raditi,ja sam planirao da stavim neki hi output magnet,a to bi pravilo veliku razliku u glasnoci,sto nikako ne mogu da sazvacem,eto to je to.

oboss

Post by oboss » 22 Jan 2012, 21:27

upravo ti to i majti rece. ta razlika u outputu magneta zna gitaru da ucini neopotrebljivom na svirci.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Jan 2012, 00:02

Hmmmm, a z'sto bi menjao magnete, kad i sa tima sto imas mozes da dobijes vrlo puno mogucnosti...
Blade site wrote:The Variable Spectrum Control (VSC) lets you break through traditional tonal boundaries. The user adjustable presets let you change your sound from creamy overdrive to bell-like highs – instantly. All Blade® electronics also have a passive bypass to give you pure vintage tone and ensure that you never run out of power.

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 24 Jan 2012, 18:06

Pa zeleo bih da menjam iz par razloga,narocito zbog drajva,koji je malo zrnast,zatim zbog bruma na jakom drajvu.
Mislim da bih nekim hi output hambakerom ili mini hamom dobio to sto trazim,ali necu nista raditi zato sto ne mogu da zrtvujem to da mi on bude glasniji od ostatka,to gitaru cini gotovo neupotrebljivom.

Ne bih da me pogresno shvatite,ja sam prezadovoljan gitarom,sa svakog aspekta,samo ovo je nesto sto sam mislio da radim cisto da bi bio jos zadovoljniji eto to je to. :)

Post Reply