Hamer gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ID_cyber

Re: Hamer gitare

Post by ID_cyber » 19 Apr 2011, 19:42

Pre godinu dana sam kupio Hamer CX3T Californian. Tada sam tek poceo da sviram gitaru i zaista mi se dopada. Pazi zavisi sta zelis da sviras. Recimo ja nisam imao pojma sta bi svirao pa mi je ovaj u Mix Musicu ponudio tu gitaru i rekao da snjom mogu svirati sve, i neke blues, jazz, kompozicije al takodje mogu i nesto teze tipa rok, metal. Tek sada sam shvatio da zelim da sviram metal, tako da se nisam pokajao sto sam je kupio. U sustini ta gitara je na fazon stratokastera, bas zato sto se taj humbucker splituje, pa dobijes neki fin ton. Ako pak oces neki metal, rok, samo vratis dugme i eto ga humbucker nazad, znaci prakticno imas 4 magneta, a ne 3. Ja je sviram u kombinaciji sa Line 6 spider IV pojacalom, i opet se nisam prevario sto sam i njega kupio. I da, otkako sam je kupio nisam menjao zice, tek danas sam zamenio jer mi je pukla prva (ja izigravao stimer, iako ga iam na pojacalu :mrgreen: ), i dobro drzi stim, dok god se neizivljavas sa tremolom.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 20 Apr 2011, 09:29

ID_cyber wrote:Pre godinu dana sam kupio Hamer CX3T Californian.... I da, otkako sam je kupio nisam menjao zice, tek danas sam zamenio jer mi je pukla prva (ja izigravao stimer, iako ga iam na pojacalu :mrgreen: ), i dobro drzi stim, dok god se neizivljavas sa tremolom.
Svirao si gitaru godinu dana i nisi joj menjao žice? To uopšte ne govori o kvalitetu gitare nego o tome da ne menjaš žice kad treba. Uskočiće ovde neki mnogo iskusniji gitaristi pa će ti reći da se žice menjaju i na nedelju dana ako treba, sve zavisi koliko sviraš. Ali, čak i da nisi svirao uopšte žice posle godinu dana stajanja na gitari nisu ono što treba da budu. U svakom slučaju sve ovo što sam rekao nema veze sa tvojojm gitarom, ne sumnjam da je ona tebi dobra i to je najbitnije, samo menjaj žice češće :ziveli:

ID_cyber

Post by ID_cyber » 20 Apr 2011, 16:03

Jbg, u opste nisam razmisljao o tome, i sad kad sam ih zamenio ne primecujem nikakvu razliku u zvuku. Ma to nema veze sa instrumentom, to sam onako rekao vise u sali. Solidna gitara za te pare, zaista nemam ni jednu zamerku.

gondi

Post by gondi » 21 Apr 2011, 19:33

Mnogo hvala ID_cyber,dosad ništa nisam uspeo pročitati o iskustvima korisnika te gitare.Što se žica tiče ja dugo vremena koristim osmice , uglavnom Dean Markley i DAddario, a sad prateći forume, primećujem da skoro niko više ne koristi osmice već devetke pa naviše a i u muzičkim radnjama slabo nude osmice. :ziveli:

ID_cyber

Post by ID_cyber » 21 Apr 2011, 20:12

Ja sam se bogami zajebao za zice, kupio sam 11 :XD: Joj majko mila al su debele pa ko akusticnu da sviram :mrgreen: Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj, ja na netu nisam nasao apsulutno ni jedan video ili bilo kakav rewiev za tu gitaru.

gondi

Post by gondi » 22 Apr 2011, 17:22

Pogledaj ovo :
http://www.youtube.com/watch?v=_KeTqM-2hRU
našao sam njegov broj na sajtu njegovog benda, razgovarao s njim ,čovek je susretljiv i ljubazan, i rekao mi je da je gitara ok, uz umerenu upotrebu tremola.Slavko super svira i često su gostovali u Baču. :bow:

ID_cyber

Post by ID_cyber » 22 Apr 2011, 18:55

Pa da tako gitara zvuci u rukama pravog majstora, a ne kad ja pocnem da skrnavim sa zicama starim godinu dana :mrgreen: Inace, kada sam je kupovao covek u mix musicu mi je rekao da snjom mogu slobodno ici na live svirku, izgleda da je bio u pravu :D

Slash_Junior

Post by Slash_Junior » 05 Dec 2011, 14:49

Pozdrav ljudi!Pre nedelju dana bio sam siguran da ce druga elektricna gitara koju budem kupovao biti Yamaha pacifica,aliii juce na oglasima vidim hamer cx3t koja me je odusevila svojim izgledom a i zvukom koji sam cuo u videu...sada nmg da se odlucim!!!Pa bih voleo da uporedite ove 2 gitare i koja bi bila bolja za mene(inace slusam ex yu i strani rok,metallica,pearl jam...ponekad bi sviro i metal (megadeth,pantera...))

Trzalica

Post by Trzalica » 05 Dec 2011, 18:06

Slash_Junior wrote:Pozdrav ljudi!Pre nedelju dana bio sam siguran da ce druga elektricna gitara koju budem kupovao biti Yamaha pacifica,aliii juce na oglasima vidim hamer cx3t koja me je odusevila svojim izgledom a i zvukom koji sam cuo u videu...
Ima i Ibanez svog takmaca u tom rangu od 200€ i zove se GRG170DX, Jackson ima tu JS seriju, Fender takodje ima svoje modele ali ih bar HVALA BOGU prodaje pod imenom SQUIER za 100€ manje od navedenih "superstratova", Gibson ima Epiphone i nešto nateže cenu čak i na tim KOPIJAMA originala(zato Epi. za cenu veću od 200€ izbegavati u širokom luku) ... Yamaha je srozala Pacifica seriju na najniže moguće grane od modela kakve su nekada bile te vrhunske gitare i sada joj je to entry model najniže klase i kvaliteta, ...
Ne možeš očekivati da ti gitara koju nude novu u radnji za 200€ bude pristojnog kvaliteta. Izaći će iz nje neki zvuk, neka neartikulisana distorzija, ali, danas se čak i gitare od 500€ pa i mnogo više NE MOGU nositi po kvalitetu sa modelima od pre 20g...takva su vremena, pohlepa proizvodjača, naivni kupci, sve to ima svoje.
Imaš mnogo bolje modele po oglasima za 200€ od ovih ŠPER PLOČA od lipe, vrbe i neke plutane materije, koje se sada nude pod imenima "električna gitara"!
No, ako tebi zvuči na video snimku dobro, potrči u radnju. P.S. samo nemoj zaboraviti da nabaviš i pojačalo i efekte koji su korišćeni u tom snimku i pride malo doteraš u SoundForge zvučka. ;)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Dec 2011, 18:52

Slash_Junior wrote:Pozdrav ljudi!Pre nedelju dana bio sam siguran da ce druga elektricna gitara koju budem kupovao biti ...
a koja ti je prva?

Mislim, ako je neka slicnog kvaliteta Yamahi, stvarno nema potrebe da kupujes jos jednu niskobudzetnu gitaru, ili da menjas postojecu, i samo gubis pare i vreme... Gitara koja kosto oko 200-250e nova, nije drasticno (a po mom misljenju ni dovoljno) bolja od gitare koja je kostala 150. Jedino ako npr imas neku lp kopiju, pa sad hoces nesto stratoliko... U svakom slucaju, bolje je i prodati to sto imas, pa dodati za neku bolju gitaru. Jedna dobra gitara > dve lose :)

Slash_Junior

Post by Slash_Junior » 05 Dec 2011, 19:42

mislim_stvarno wrote:
Slash_Junior wrote:Pozdrav ljudi!Pre nedelju dana bio sam siguran da ce druga elektricna gitara koju budem kupovao biti ...
a koja ti je prva?

Mislim, ako je neka slicnog kvaliteta Yamahi, stvarno nema potrebe da kupujes jos jednu niskobudzetnu gitaru, ili da menjas postojecu, i samo gubis pare i vreme... Gitara koja kosto oko 200-250e nova, nije drasticno (a po mom misljenju ni dovoljno) bolja od gitare koja je kostala 150. Jedino ako npr imas neku lp kopiju, pa sad hoces nesto stratoliko... U svakom slucaju, bolje je i prodati to sto imas, pa dodati za neku bolju gitaru. Jedna dobra gitara > dve lose :)
Prva je bila u paketu (Tension)bila mi je dobra...dobro me sluzila...ali mi treba nes bolje :-) Nju i pojacalo cu prodati za nekih 110 evra gore dole...Pa sta mislis dal je ovaj hamer vredan kipovine?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Dec 2011, 13:43

Sta nameravas da sviras? Koliki je budzet? Kakvu bi gitaru hteo (pretpostavljam super-strat tip, ili mozda lp, sg, sa ili bez tremola)?

Mislim, nisam svirao tog hamera (svirao sam explorer sa flame maple topom, i bio je ok, al' me nije odusevio, ali to je mozda zbog pojacala na kom sam svirao), neki kazu da je dosta dobar za cenu, samo sam hteo da ti skrenem paznju da ne ostavljas tu staru, pa posto ne nameravas da je ostavljas, a verujem da je ovaj hamer dovoljno bolji, na pravom si putu... :D

Ako ides na polovno, za iste pare ces dobiti bolju gitaru, za 200-250e nije veliki izbor, ali imas npr
http://www.kupujemprodajem.com/Hamer-Ca ... id=5769772 - ako si zagrejan za hamera, ovaj verujem da je dosta bolji, mali kicast, ali jbg...
http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-R ... id=5770057 - ova nervozna trzalica odozgo veli da ovo moze da pojede bilo koju gitaru slicne cene...
ibanezi rg su sada jeftini jer ih je pun qratz na oglasima, pa, ako te mozda malo zanimaju, i hoces neki, mozes da ga nadjes za oko 250e, samo ne uzimaj stariji od 2-3 godine... Sa druge strane, ne znam da li bi se ibanez dobro uklopio u to sto nameravas da sviras, on je vise za hard rock i tvrdje stvari...

ako hoces novo, bices sigurniji da gitara nema neku skrivenu manu, imaces garanciju i slicno

Po mom misljenju, najbolje sto mozes novo da kupis, sto se tice cene i kvaliteta je
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/129 ... y-Ch-Hdwe/
po ovoj ceni koja stoji na sajtu.

Za razliku od trzalice mislim da nista od epiphona sto ima srafljen vrat nije ni za potpalu, ali ove sa lepljenim vratom su u najmanju ruku solidne, a za cenu od 250e za sg, 300e lp studio (300-350e za lp std), vise nisu toliko preskupe i precenjene kao pre neku godinu... Sad dal' ce tebi da legne sg tip gitare... to je druga stvar... Ne treba da uzmes ovu gitaru ako ti ne lezi jer ti je neko na forumu rekao da je kvalitetna, a dobre cene... :D :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Dec 2011, 14:02

mislim_stvarno wrote: Po mom misljenju, najbolje sto mozes novo da kupis, sto se tice cene i kvaliteta je
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/129 ... y-Ch-Hdwe/
po ovoj ceni koja stoji na sajtu.
plus jean

Samo isprobaj kako ti leži u ruci posle tog Tensona, prilično je debo vrat.

Slash_Junior

Post by Slash_Junior » 06 Dec 2011, 17:01

Sto se tice budzeta,to se jos nezna :-) trebam da prodam ovu staru....blizi se kraj skolske godine pa i na tome moram da poradim(+ jos neki evro od roditelja ako prodjem odlican :-) )Ovaj sg mi se cini zanimljiv...skoknucu do mitrosa za neki dan...ove dve gitare sam takodje gledo...pa dobro,sada znam otprilike sta da gledam i to...za pocetak da skupim jos para :-) Sve u svemu hvala!!!

Mlad_i_neiskusan

Post by Mlad_i_neiskusan » 28 Jan 2012, 13:47

Evo da ne otvaram novu temu....sta mislite o http://www.mixmusic-company.com/compone ... .tpl&pop=0 ?
Kakvo je drvo,civije?Da li vredi posle ulagati neke bolje magnete?Slusam uglavnom smak,metallicu,pearl jam,alice in chains,ex yu...

Post Reply