Hamer-XT series Black

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mlad_i_neiskusan

Hamer-XT series Black

Post by Mlad_i_neiskusan » 28 Jan 2012, 16:42

Sta mislite o ovoj gitari? http://www.mixmusic-company.com/compone ... .tpl&pop=0
O njoj na netu nista nisam nasao....probao sam je na nekom laney pojacalu...i cinila mi se ok...ovo bi trebala da mi bude druga elektricna.
Kakvo je drvo,da li vredi menjati magnete kasnije?Znaci ne treba mi mnogo,sobzirom da uglavnom sviram kod kuce ili sa drustvom onako u dnevnoj :D Slusam
uglavnom smak,metallicu ,pearl
jam,alice in chains,ex yu...
Mozete mi i preporuciti i neku drugu gitaru sa slicnom cenom...oblik mi nije bitan,samo da ne bude nesto šiljato :)
Kakva su vasa iskustva?
Izvinjavam se ako ste vec diskutovali o ovoj gitari...

luci

Re: Hamer-XT series Black

Post by luci » 28 Jan 2012, 18:59

mislim da su te hamer gitare generalno pametno utrosen novac, nisu skupe a dosta su dobro odradjene, mislim da gube mozda malo vise prilikom dalje prodaje od nekih komercijalnijih brendova, ali ako je uzimas za sebe, da je sviras onda mislim da neces pogresiti... nisam siguran kakvo je drvo, al oni kao sunburst modeli su mahagoni i javor, a mislim da sve imaju set neck sto se na gitarama te cene retko vidja.... mislim da bi imao solidan napredak kad bi ubacio bolje magnete kasnije, a njih u krajnjoj liniji uvek mozes da skines i prodas posebno...

Markony

Re: Hamer-XT series Black

Post by Markony » 28 Jan 2012, 20:48

Posedujem http://www.mixmusic-company.com/compone ... turer_id=9 pune cetiri godine. Zadovoljan sam drvetom, zavrsnom obradom, zameram kvalitetu vijaka na FR-u cije zamena nije kostala nista specijalno (red velicine 5 eura).
Gitara ima EMG HZ H4 ( dusu dali za HM ) magnete koji su fenomenalno zvucali na nekom Laney pojacalu u MixMusic-u. Sviram Marshall-a, preko OD-a kanala, tako da je taj fenomenalni zvuk malo skliznuo u low-end sto mi se ne svidja, ali nije neupotrebljiv. Odredjeni poznavaoci su mi preporucivali zamenu magneta u cilju dobijanja otvorenijeg zvuka. Po njima drvo je na mestu, sto se i cuje kada gitaru sviram na suvo. Inace na Fender pojacalima dobijam sound skoro kao po mom ukusu.
Probao sam i par Hamer-a sa Duncan Designe magnetima i po mom slusanju rekao bih da pokrivaju siri zvucni spektar, sa malo manje "balls 2 the walls" primesa.

Slazem se da prilikom dalje prodaje gitara dosta gubi na ceni bas zbog neupucenosti auditorijuma.
Inace, sve sto zelis da znas o drvetu i hardware-u imas na Hamer sajtu i sve je onako kako pise. To je razlog zasto sam ja sebi kupi to sto sam kupio.
Ako imas pitanja, postavis direktno Hamer-u i oni ti odgovore i posavetuju u zavisnosti od tvojih zelja.

:ziveli:

Post Reply