Ibanez BEZ floyd rosea

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kitarmen

Ibanez BEZ floyd rosea

Post by kitarmen » 25 Feb 2012, 09:35

Pozdrav! Tražim Ibanez superstrat bez floyd rosea. mora obavezno biti hard tail. Šta preporučujete? Kakve gitare su Ibanez RG321, RGA, S serija? Koje su kvalitete? Kako rade na distorziji i cleanu? Koju bi mi preporučili? Da, igram punk, rock i budget mi je max 400€. Hvala!

gondi

Re: Ibanez BEZ floyd rosea

Post by gondi » 25 Feb 2012, 17:56

Imam od letos Ibanez RGR 321 EX, i veoma sam zadovoljan.Ugodan je za sviranje, što bi rekli neki forumaši prosto te tera da je sviraš.Ima Giblartar bridge, INF 1 i 2 pickupove, reverse headstock i crni klavirski finiš.Petopoložajni switch u međupoložajima splita humbuckere ali tako da gornja međupozicija veže paralelno coile od neck humbuckera a donja unutrašnje coile od oba.Po meni ima dobar drive zvuk, posebno bridge, volim da ga sviram kroz ugrađeni overdrive mog starog Roland cubea.Ako ga sviram kroz Hardwire distortion TL-2 pedalu tu se može dobiti baš ono fat metalski ton ali ja više u skladu sa mojim interesovanjima tragam za dobrim lead tonom.Clean je dobar u međupozicijama, donji položaj daje ton za neki zgodan funky ritam.Dobro drži štim, ima dobar sustain.Magneti važe za nešto nižeg kvaliteta(na drugoj gitari su mi Dimarzio)pa sam uočio razliku ali INF odrađuju posao a vremenom se mogu zameniti(kada bih menjao mislim da bih prvo neck magnet)pa bi gitara otišla koju klasu gore.
Wizard neck je vrlo tanak ali malo širi što u kombinaciji s jumbo pragovima pruža zaista fantastic touch.I da, ne smem zaboraviti da je sveukupan izgled gitare uz sve ono što sam gore nabrojao, učinio da mislim da sam napravio dobar deal za tu cenu.Ovu gitaru ima i mislim_stvarno pa će možda reći koju reč. :ziveli: :deda:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 Feb 2012, 22:40

evo me :mrgreen:

dakle, slozio bih se sa gondi-em, gitara je sasvim dobra. Samo cu da napomenem stvari koje meni smetaju. Magneti su losi, moze da se namesti dobar ton, ali umeju da postanu muljavi. Druga stvar, na svirci su mi pravili samo probleme. Morao sam da odvrnem pojacalo zbog nesposobnosti tonca, a onda od mikrofonije nisi mogao da zivis, uzas. Imao sam rg350 sa inf3 i 4, i to je bila 100% tiha gitara, do mikrofonije nisi mogao ni kad si hteo (jedva). Mozda je na mojoj nesto cackano jer sam je uzeo polovnu. Pored toga, meni malo smeta taj wizart2 vrat, ima cetvrtast osecaj, bar za mene (sad, verovatno sam ja postao razmazen sto se vrata tice jer imam jackson jrr concept, na vise mesta sam cuo/procitao da je jedan od najtanjih vratova na elektricnim gitarama :mrgreen: ) Sto se tice zvuka, drive je sasvim dobar, pogotovo za nize stimove, d, dropC, C zvuci neverovatno heavy, ali klin mi je njaaaaa. Opet, verovatno je stvar u meni jer jrr neck magnet (tj jrr sa svojim neck magnetom, probao sam ih odvojeno i nit' je jackson zvucao tako dobro, a ni gitara u kojoj je bio njegov magnet) mi je apsolutno neprevazidjen i nezamenjliv sto se klina tice.

Poenta, dobra je gitara, a svi ibanezi ove klase (rg321, rga32, rga42, sa, sasm a i ovi sa tremolom) su prakticno istog kvaliteta, a sa fiksnim mostom izbegavas najvecu manu ibaneza - edge3 tremolo. :D

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 26 Feb 2012, 00:33

Ona S serija ima ZR tremolo ali iste magnete. Al vrat je dobar nema sta :)

Peraaa

Post by Peraaa » 26 Feb 2012, 12:21

Da ne otvaram novu temu, meni nije jasno da li je RG321 basswood ili mahagony? i koje magnete ima?
Negde gledam pise basswood sa inf1 i inf2, a negde mahagony inf3 i inf4?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Feb 2012, 12:56

ako se ne varam, postojele su obe verzije (bar sam ja pre par godina gledao i znam da je bila i basswood i mahagoni). rg321mh je mahagoni sa inf3 i 4, rg321 i rgr321 su basswood sa inf1 i 2. Sad, meni je tesko da nadjem info o rg321 basswood verziji, kao da je nikad nisu pravili... :? Ili je bila neka greska kod mnogih prodavnica u specifikacijama (na onu foru, to je ibanez, pisi basswood, ili kopiraj specifikacije sa nekog drugog ibaneza :mrgreen: ), ili je dosta stara informacija, pa treba kopanja da bi se naslo...

http://www.zzounds.com/item--IBARG321 - dosta staro, ali pise basswood
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-RG321MH - mahagoni

Peraaa

Post by Peraaa » 27 Feb 2012, 19:14

mislim_stvarno wrote: Sad, meni je tesko da nadjem info o rg321 basswood verziji, kao da je nikad nisu pravili... :?

Znam to je i razlog zasto sam postavio ovo pitanje.
mislim_stvarno wrote: http://www.zzounds.com/item--IBARG321 - dosta staro, ali pise basswood
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-RG321MH - mahagoni
Kada smo vec kod ove 2 gitare zanima me koja je razlika, mislim koja je prednost i mana mahagony-a a koja basswood-a?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Feb 2012, 20:25

uh, bolje ne pocinjati takvu temu :mrgreen: ima je na svakom forumu vezanom za gitare u milion reinkarnacija. Mlacenje prazne slame. Niko tacno ne zna :mrgreen: Navodno mahagoni daje vise masan, debeo ton, pomislis na les paul tip gitare, dok basswood daje balansiraniji ton popularan kod shredera jer je bolji za solo (masnije se cuje, bolje izlazi iz miksa i sl). Naravno opet kazem navodno, neko se kune u to neko prica da su sve to gluposti. U praksi, ili ne osetis znacajnu razliku kad su dve slicne gitare u pitanju (iz iskustva, sa ovim mislim npr ibanez s470 i rg350, obe su superstrat ista duzina skale, tremolo, skoro isti magneti, razlika u zvuku je minimalna, eventualno je veca razlika kad poredis npr prestige ibaneze, bolji kvalitet izabranog drveta, dok je drastica razlika ako npr poredis les paul sa ibanezom), ili svaku razliku mozes da ispeglas i smanjis pravim izborom magneta. Tu je onda i uticaj svakog pojedinacnog komada drveta, kako ce ono da rezonuje... :D

Peraaa

Post by Peraaa » 27 Feb 2012, 20:58

Aha kapiram, ne moze se reci mahagony je bolji ili obrnuto, to je prosto stvar ukusa :)
btw 'fala :ziveli:

Post Reply