Gitarski procesor

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vuk125

Gitarski procesor

Post by vuk125 » 05 Apr 2012, 13:37

Akom moze neka preporuka, nisam zadovoljan sa ovom distorzijom na pojacalu :D

Kristijan
Uvaženi član

Re: Gitarski procesor

Post by Kristijan » 05 Apr 2012, 14:12

Са дисторзијом из процесора ћеш бити подједнако незадовољан као и са дисторзијом са појачала, из безмало идентичних разлога. У ствари, није то баш овако просто као што сам ти ја сад написао, али није ни много компликованије. Било како било, ако је само дисторзија у питању, онда ти не треба процесор. Ако би за релативно мале паре да видиш шта који ефекат ради, и како под прилике звучи, па да планираш које ћеш педале да узимаш, онда можда и вреди да узмеш некакав процесор, мада... Шта знам, заобишао бих ја те јефтине процесоре на сваки начин. Оно, сумњам да ћеш испред појачала од 12 вати да стављаш неку зверину од процесора, је л' тако?

vuk125

Post by vuk125 » 05 Apr 2012, 14:19

Kristijan wrote:Са дисторзијом из процесора ћеш бити подједнако незадовољан као и са дисторзијом са појачала, из безмало идентичних разлога. У ствари, није то баш овако просто као што сам ти ја сад написао, али није ни много компликованије. Било како било, ако је само дисторзија у питању, онда ти не треба процесор. Ако би за релативно мале паре да видиш шта који ефекат ради, и како под прилике звучи, па да планираш које ћеш педале да узимаш, онда можда и вреди да узмеш некакав процесор, мада... Шта знам, заобишао бих ја те јефтине процесоре на сваки начин. Оно, сумњам да ћеш испред појачала од 12 вати да стављаш неку зверину од процесора, је л' тако?
Ne treba meni 20 efekata. Distorzija i eventulano jos neki. Ja reko procesor da pokrijem ono sto mi treba i eventulano vidim koji mi se efekat svidja.
Pa dobro da umem samo distorziju. npr.?
Sta bi mi ti preporucio za metal hard, rock solaze, osim distorzije?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 Apr 2012, 15:17

То мора да ти каже неко ко се интересује за тај звук, ја стварно немам појма шта би ти било добро за хеви звук. Дакле или чекај да ти неко да конкретан савет, или иди мало по продавницама па пробај да убодеш нешто што ти пасује. Коментар који сам ти дао је просто део општег знања, када ти треба здрав тон у драјв/дисторзија/фаз зони, ту ти јефтин процесор не помаже, а вала не помажу много ни процесори из ниже средње класе. И наравно, немој да се надаш да ћеш из омаленог појачала за вежбање у соби икад да извучеш хеви тончину, таман да не знам какве педале и процесоре да туриш испред, може само помало да личи на тон који те интересује.

vuk125

Post by vuk125 » 05 Apr 2012, 15:56

Kristijan wrote:То мора да ти каже неко ко се интересује за тај звук, ја стварно немам појма шта би ти било добро за хеви звук. Дакле или чекај да ти неко да конкретан савет, или иди мало по продавницама па пробај да убодеш нешто што ти пасује. Коментар који сам ти дао је просто део општег знања, када ти треба здрав тон у драјв/дисторзија/фаз зони, ту ти јефтин процесор не помаже, а вала не помажу много ни процесори из ниже средње класе. И наравно, немој да се надаш да ћеш из омаленог појачала за вежбање у соби икад да извучеш хеви тончину, таман да не знам какве педале и процесоре да туриш испред, може само помало да личи на тон који те интересује.
Ma imam debile od komsija i ovo pojacalo im smeta a kamoli nesto vece. nema dela dana kada ne spavaju . razmisaljm se da za nekih 2-3 meseca uzmem nesto vece tj jace :). Nesto od 50w-70w.

komil

Post by komil » 05 Apr 2012, 15:59

za po kući imaš kompjuter i softver, Amplitube, Guitar Rig i slično.
a za distorziju sa pojačala: kupiš bolje pojačalo.

Aca sLukac

Post by Aca sLukac » 05 Apr 2012, 16:15

vuk125 wrote:Ma imam debile od komsija i ovo pojacalo im smeta a kamoli nesto vece. nema dela dana kada ne spavaju . razmisaljm se da za nekih 2-3 meseca uzmem nesto vece tj jace :). Nesto od 50w-70w.
al ce se obraduju komsije, life - no sleep

nesharm

Post by nesharm » 05 Apr 2012, 16:24

Ili ce ti salju komunalnu. Mozes mnogo para da spasis ako predjes da sviras na komp+slusalice.

vuk125

Post by vuk125 » 05 Apr 2012, 16:28

komil wrote:za po kući imaš kompjuter i softver, Amplitube, Guitar Rig i slično.
a za distorziju sa pojačala: kupiš bolje pojačalo.

E sad kompjuter, neko kaze komp je bzv bolje pojacalo i efekti neko komp je ok. malo me bunis sad.

nesharm

Post by nesharm » 05 Apr 2012, 16:33

Zaista te malo para kosta da probas tu kombinaciju, pogotovo ako imas problema sa komsilukom.

Aca sLukac

Post by Aca sLukac » 05 Apr 2012, 16:44

najbolje da nadjes nekog bogatog neprijatelja svojih komsija, da ti kupi full stack, da jebes komsije 24/7

vuk125

Post by vuk125 » 05 Apr 2012, 16:45

nesharm wrote:Zaista te malo para kosta da probas tu kombinaciju, pogotovo ako imas problema sa komsilukom.
Pa probacu.
Samo a nadjem neke sluske odgovarajuce jos.

Mada minje ipak veci gust pravo pojacalo i pravi efekti :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Apr 2012, 16:58

Nisi naveo koliko kesa je u igri, i sta ti je bitno pored dista da uzmes

vuk125

Post by vuk125 » 05 Apr 2012, 17:07

theTrooper wrote:Nisi naveo koliko kesa je u igri, i sta ti je bitno pored dista da uzmes
Ima li neki ok dist za 50e?

Pa sve sto je za metal i hard rock u principu. Dist na prvom mestu + nesto po preporuci.
Ili neki ok gitar procesor sa vise tih zezalica?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Apr 2012, 17:14

Za 50e... tesko. Vidi npr da pozajmis od nekog/kupis za 30ak evra Boss DS1 ili tako nest', cisto za ucenje, da vidis kako funkcionisu pedale, da li ti treba nesto sa vise gaina, vise kontrola itd. Ili npr da cimas nekog da ti napravi dobrog klona Fulltone OCD-a ili tako nesto. A od tih jeftinih distova, mozes pogledati i Digitech Bad Monkey cini mi se, trebalo bi da je 30e maks na oglasima

Post Reply