LP do 250€?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pacifik

Re: LP do 250€?

Post by pacifik » 08 Jun 2012, 08:53

Imas u Lyra music za nekih 33000 sasvim solidan Cort, probao sam imas u TC City Pasage na obilicevom.
http://www.muzickiinstrumenti.rs/site/i ... Itemid=113

:ziveli:

Mlad_i_neiskusan

Post by Mlad_i_neiskusan » 08 Jun 2012, 12:45

http://www.kupujemprodajem.com/Hamer-Mo ... id=5933415 (nije moj oglas,ne reklamiram nista :D )
Taj sam ja merkao u mixu jedno mesec dana, i nisam ga kupio na kraju jer su ga prodali :( Ovaj kosta u mixu nekih 250-260 evra,a ovaj covek je spustio cenu za citavih 100 evra a gitara je stvarno ko nova...to se retko vidja u poslednje vreme.Za ovih 100 evra sto ti ostane mozes da zamenih magnete ili sta vec...e sad da li se tebi svidja,da li ti odgovara vrat to je na tebi... :ziveli: :D

umart

Post by umart » 08 Jun 2012, 14:40

tom hameru ja prvo ne bih mijenjao magnete,bez ako si bas naumio sta ces da furas u LP-olikoj gitari (kao ja sto bi kacio SD custom/P rails u svaki LP i SG).gitara stvarno super zvuci,jos mi se dopada sto svaka pojedinacna gitara je za nijansu ili dvije drugacija tonski,i meni se bijeli najvise dopao,pisao sam ranije jos smo zimus birali drugu LP-ja,i ta gitara nije uzeta jer momak stvarno nije mogao estetski da svari gitaru.sto se tice tona nema tu sta,odlican instrument (e da je takvih bilo kad sam ja pocinjao,a tek oni prije mene...),ja bi prije ulozio u vrhunske civije,i znas da imas instrument sa kojim mozes svukud.

meni je tokai sonicki blizi mom ukusu,ali za neku malo moderniju i malo vise mejnstrim mjuzu,hamer je pun pogodak.uglavnom probati i jedno i drugo pa sta zapadne za oko/uvo.

eg303

Post by eg303 » 08 Jun 2012, 18:35

Razmotri i ovu ponudu:
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-H ... id=5769772
Jeste da je lipa ali je i set neck...

nodi

Post by nodi » 08 Jun 2012, 19:37

Okej, hvala vam puno! Da li na ovom forumu ima neki nacin da se izrazi zahvalnost? Neka reputacija, nesto?
Sve te gitare cu da uzmem u obzir kada budem kupovao. :)
Imate li neki savet kada probam gitaru prvi put, na sta da obratim paznju?
I jos uvek mi niko nije rekao nista o onom flightu iz prvog posta. Doci ce sredinom sledece nedelje u mitros, pa cu moci da ga probam, ali pre toga bih voleo da cujem vase misljenje :)

luci

Post by luci » 08 Jun 2012, 21:14

umart wrote:tom hameru ja prvo ne bih mijenjao magnete,bez ako si bas naumio sta ces da furas u LP-olikoj gitari (kao ja sto bi kacio SD custom/P rails u svaki LP i SG).gitara stvarno super zvuci,jos mi se dopada sto svaka pojedinacna gitara je za nijansu ili dvije drugacija tonski,i meni se bijeli najvise dopao,pisao sam ranije jos smo zimus birali drugu LP-ja,i ta gitara nije uzeta jer momak stvarno nije mogao estetski da svari gitaru.sto se tice tona nema tu sta,odlican instrument (e da je takvih bilo kad sam ja pocinjao,a tek oni prije mene...),ja bi prije ulozio u vrhunske civije,i znas da imas instrument sa kojim mozes svukud.

meni je tokai sonicki blizi mom ukusu,ali za neku malo moderniju i malo vise mejnstrim mjuzu,hamer je pun pogodak.uglavnom probati i jedno i drugo pa sta zapadne za oko/uvo.
i meni je taj hamer estetski tesko svarljiv, ali oni sa dva roga su mi puno lepsi... sta vise lepi su mi...

nodi

Post by nodi » 11 Jun 2012, 19:20

nodi wrote:Okej, hvala vam puno! Da li na ovom forumu ima neki nacin da se izrazi zahvalnost? Neka reputacija, nesto?
Sve te gitare cu da uzmem u obzir kada budem kupovao. :)
Imate li neki savet kada probam gitaru prvi put, na sta da obratim paznju?
I jos uvek mi niko nije rekao nista o onom flightu iz prvog posta. Doci ce sredinom sledece nedelje u mitros, pa cu moci da ga probam, ali pre toga bih voleo da cujem vase misljenje :)
Ovo niko ne primecuje, je l' da? :D

umart

Post by umart » 11 Jun 2012, 19:33

niko ne spominje taj flight jer ih jos ni u mitrosu nemaju,dakle niko nije probao.a sto se tice probanja,bitno je valjda da se tebi svidja,a ako nemas povjerenja u svoje sposobnosti rasudjivanja povedi nekog iskusnijeg.ne sjecam se da si pisao koji zanr bi svirao,sta posjedujes od opreme,sta ti se od gitara svidja.sturo pitas,sturo ti i odgovaraju,krajnje logicno. :ziveli:

nodi

Post by nodi » 11 Jun 2012, 20:06

U redu. Hvala. Sad cu lepo da napisem sve, ali sve.
Imam 17 godina. Poceo sam da sviram sa 7 i to klasicnu gitaru. Zavrsio nizu muzicku. Posle toga sam, pre 2 godine, kupio Yamahinu akustar od oko 300 jura i prezadovoljan sam njome.
Sve je to bilo super dok nisam, pre jedno 2 meseca, zazeleo da sviram, SRVa, Claptona i ostale rock-blues legende. Resim da kupim neku elektricnu. A kako je besparica, cale je pristao da mi kupi Cruzerovog Stratocastera koji kosta otprilike stotinak evra. :oops: i pojacalo, takodje Cruzerovo, 15-watt za 100tinak jura. I sada, kad sam se zasitio prilicnog loseg zvuka i samog kvaliteta ove gitare voleo bih da kupim nekog LPa koji ce lepo da izgleda (bas kao LP) i da ima sto je moguce bolji zvuk, s' obzirom na budzet.

D :cao:

luci

Post by luci » 11 Jun 2012, 20:10

onda lepo idi i biraj sam... iskustva imas, za te pare hamer je odlican... jedino sto ne lici na LP bas 1:1 ali ono.. za te pare.. i verujem da ces biti zadovoljan da tom gitarom...

umart

Post by umart » 11 Jun 2012, 20:29

moj savjet je da odes u artist,zamolis da te steknu u H&K Statesman i da te odvrne najvise sto moze,ubodes svakog tokai LP-ja kojeg imaju a kojeg mozes da priustis i zapamtis onog koji ti je bio najbolji.slicno uradis sa ostalim prodavnicama.onda odes kuci i pustis da prenoci,eventualno napises utiske odje i to je to.ako bas budes neodlucan povedes nekog iskusnijeg,2 para usiju bolje cuju i 2 para ociju bolje vide.

pacifik

Post by pacifik » 12 Jun 2012, 10:37

Mene taj Tokai nije preterano odusevio, cak sam probao onaj model od 43.000. Mozda lose zice, pojacalo, ne znam ali brzo sam ga ostavio... Mislim u odnosu na cenu. Model od 37.000 mi se vec vise dopada :D Mozda mi jednostavno ne lezi..nebitno. A ti i trazis nesto do 250e tako da bih ti ja ipak preporucio da odes u Lyra music i probas Les paul Gold Top dodas 50e i uzivas. Naravno ako bas hoces identican les paul oblik. Proverena je marka, proizvodi se u Koreji kolko znam, a tokai u kini bar taj "jeftiniji". Eto to je moje licno misljenje. poz

http://www.muzickiinstrumenti.rs/site/i ... Itemid=113

Btw, ja sam se vec kolko tolko odlucio za cort les paul, samo 250 model, odlican je, sad sve zavisi raspolaganja novcima..

LifelessDead

Post by LifelessDead » 12 Jun 2012, 10:44

Taj Cort je 365 eur. a i da li je korejska ili kineska, isti djavo....ali dobro, ova je od mahagonija pa moguce da je kvalitetnija...

pacifik

Post by pacifik » 12 Jun 2012, 10:50

Ne ta cena stoji vec dugo, bio sam pre nedelju dana, oko 35.000 je, ne mogu tacne cifre da se setim, a to mu sad dodje oko 300 evra. 8)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 12 Jun 2012, 10:56

Daju i popust od 5% za kes :) Bar su meni tako rekli za pojacalo koje je malko skuplje.

Post Reply